14. července 2019

Letní dovolená s Vivaco

Letošní dovolená u nás bude ve stylu Vivaco. V srpnu odlétáme na dovolenou do Egypta, kde se to bez kvalitní ochrany proti sluníčku neobejde. Už zhruba dva měsíce před odletem pro jistotu zobeme beta karoten. Nevím, zda mi to někdy pomohlo, ale dělám to tak pro lepší pocit vždycky. A právě beta karoten obsahují i novinky přírodní české kosmetiky Vivaco. 



Je možné vybírat z řady ochranných faktorů, já většinou pro začátek volím 50 a 30 a postupně snižuji. Většinu pobytu si ale vystačím s OF 15, se kterým se opálím, ale nespálím. Od přírody jsem tmavý typ, takže nemám se sluníčkem nikdy problém a jen výjimečně se spálím.
Nemám ráda klasická bílá mléka, která se špatně roztírají a zanechávají na pokožce bílý film. A jakmile lezete z vody, mléko stéká v bílých potůčcích. 
Nejčastěji proto sahám po olejích ve spreji, které se snadno a rovnoměrně nanášejí, nemusejí se roztírat, takže nemáte umaštěné ruce a pokožka se po nich hezky na sluníčku leskne.
100% přírodní mrkvový olej se SPF 15 aktivuje pokožku na slunění a díky beta karotenu zaručuje rychlejší a dlouhodobější opálení. 

Olej neobsahuje parabeny, barviva ani konzervanty. Oranžová barva je pouze díky již zmíněnému beta karotenu, pokožku do oranžova nijak nezabarví.

Složení: Prunus Amagdylus Dulcis Oil, Ethylhexyl stearate, Octocrylene, C12-C15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl dimethyl paba, Ethylhexyl salicylate, Lecithin, Orange Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, mixed Tocopherol, Ethyl Ferulate, Humulus Lupulus Cone Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Daucus Carota Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Beta-Carotene, Zea Mays Oil, Limonene, Linalool.

Máslo na opalování je mi novinkou nejen u značky Vivaco, ale obecně u přípravků na slunění. Másla používám především jako následnou péči po opalování. 
Mrkvové přírodní máslo se SPF 15 obsahuje vysoký obsah mrkvového extraktu, beta karotenu a přírodních olejů, takže pokožku chrání do hloubky a zároveň ji hydratuje. Pokožka tak nebude po slunění příliš vysušená, jen bronzově opálená.


Máslo na pokožce roztává a mění se v olej, takže se dobře roztírá, žádné bílé šmouhy jako u klasického mléka. A co se týče barvy, je máslo hodně oranžové. Ale nebojte, nebudete na pláži jako chodící mrkev, vůbec nebarví. I vůně je příjemná, sladko-kyselá, připomíná mi pomeranč. Cítit je pouze při natírání a po pár minutách takřka zmizí.

Složení: Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Coconut Oil, Cetearyl Alcohol, Octocrylene, C12-C15 Alkyl Benzonate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salycilate, Cera Alba, Helianthus Annuus Seed Oil, mixed Tocopherol, Ethyl Ferulate, Humulus Lupulus Cone Extract, Orange Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Daucus Carota Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Beta-Carotene, Zea Mays Oil, Limonene, Linalool.

Oba kousky jsem zkoušela zatím u nás, ale už se těším, až se mnou poletí k moři do Egypta. K této sadě jsem si ještě přikoupila klasický olej ve spreji s vyšším faktorem a máslo po opalování, které božsky voní po kokosu. Kokos prostě k dovolené a létu patří. A víte, kde kosmetiku Vivaco mají? V Coopu! Většinou ji kupuji tam, je dostupná a hlavně za rozumné peníze. Většina opalovací přípravků z drogerie je docela drahých a i přesto, že je Vivaco přírodní, rozhodně vás nezruinuje.

Všechny přípravky na a po opalování můžete zakoupit na e-shopu Vivaco.cz. A pokud letos také berete vivaco k moři nebo jen u nás k bazénu, nezapomeňte se s přípravkem vyfotit a nahrát fotku na svůj Instagram. Pokud k fotce přidáte #vivaco, můžete do 21. července vyhrát kosmetický balíček od Vivaco. Více informací najdete na profilu Vivaco, kde soutěž probíhá.

Kam se letos chystáte na dovolenou a jaké přípravky při slunění používáte?

10 komentářů:

  1. Na jejich opalovací řadu jsem se taky dívala a docela o něčem i přemýšlím, tak uvidíme. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Letos se na dovolenou bohužel nechystám, ale příští rok plánujeme něco jako Řecko, nějaký ostrov. Každopádně u nás v Česku se mažu výjimečně, fakt jen když se jdu vyvalit k bazénu, jinak mažu jen jizvy, aby mi nezflekatěly. Používám nejčastěji tak 15, ta mi přijde taková ideální, ale jsem světlá, a k moři bych asi vzala aspoň 30:) Fajn článek, jejich produkty vypadají dost dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás mi také stačí 15, ale pro začátek dávám vždy větší faktor a hlavně chytnu barvu i doma, abych měla pokožku na slunění připravenou a neodletěla bílá jako stěna :-)

      Vymazat
  3. To vypadá fakt super! Nic podobného vůbec neznám :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Jojo je to moc fajn a krásně to voní, na rozdíl od většiny opalováků :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!