11. srpna 2019

Levandulový odličovací olej Saloos

Odličování za pomoci hydrofilních odličovacích olejů od české značky Saloos jsem přišla na chuť až teprve nedávno. Bylo to v době, kdy se mi pleť zhoršila v důsledku používání micelárních vod. Ty jsem vyměnila za běžné pleťovky nebo tonika, ovšem nedokázaly pleť odlíčit stoprocentně. A i když po odlíčení jako druhý krok dočišťuji ještě mycími gely, stále jsem nebyla nějak vnitřně spokojená. 
A také jsem se s oleji musela naučit pracovat. Olej totiž musíte použít na navlhčený tamponek, jinak to bude na pleti nehezky dřít a když používáte vatový tamponek, o řasy se vám roztrhá a rozpadne.  Mohlo mě to ale napadnou hned - "hydro" asi není v názvu hydrofilní jen tak... 
Mě se osvědčily látkové tamponky nebo jiné houbičky a i v odličování, které není nijak záživné, si najdete oblíbený rituál, který vás bude bavit.



Levandulový olejíček jsem zvolila především díky mé oblíbené vůni levandule. Nejenže tedy skvěle odlíčí make-up, nečistoty a dokonce i moje dvě silné vrstvy řasenky, působí i na čichové smysly. Poradí si i s voděodolnou řasenkou, ovšem tady to chce trošku času.
Na vůni levandule jsem si ovšem musela hodně zvykat. Jako malá jsem ji u babičky nesnášela a vyhýbala jsem se jí vždy obloukem. Dnes jí na ni tajně chodím a většinu kosmetiky si vybírám právě s touto vůní.
Olej je vhodný na zralou pleť, ale klidně po něm můžete sáhnout i když je vám dvacet a máte prostě jen rádi levanduli. Díky oleji budete mít pleť hezky vláčnou a nemusíte už tak dočišťovat pleť gely a následná péče také už nemusí být tolik výživná. Z oleje už si pleť vezme hodně potřebného už při samotném odličování.


Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový; esenciální oleje: levandule extra; PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin; vitamíny A, E, F.

Jak jsem již zmínila v úvodu, je dobré olej nakapat na navlhčený tamponek buď vodou z kohoutku nebo klidně i květinovou. Vše půjde dolů snadno a bez jakéhokoliv dření.
Také na balení jsem četla hodně negativních recenzí, mě ale vyhovuje. Olej je tekutý, takže z lahvičky dobře vytéká a nenapadá mě, jak by se lahvička dala inovovat. Třeba kapátko, jako u pleťových olejů by mi třeba nepřišlo zrovna ideální. A pumpičku na tak malou lahvičku také nevymyslíte... 

Více o hydrofilním odličovacím oleji zjistíte na stránkách Saloos.cz. Na výběr je ještě dalších 9 variant, takže si jistě vyberete svůj oblíbený. Já už mám asi třetí lahvičku a rozhodně nekončím a budu zkoušet dál i další vůně. Balení je menší 50 ml, ale zase s ním nebudete plýtvat jako s micelárkami, takže vydrží i déle. 

Zkoušeli jste už na odličování také hydrofilní odličovací oleje?

14 komentářů:

  1. Ten by som chcela vyskúšať, striehnem naň už dlhšiu dobu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten určitě zkusím. Miluji levanduli, tak snad bude skvělý. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda levanduli, tak tě určitě nezklame :-)

      Vymazat
  3. Levandulové produkty mám moc ráda, vypadá skvěle :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jejich odličovače jsou skvělé, měla jsem jeden a vychvalovala jsem si ho. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Já už měla dva a jsou super. Tento levandulový mě neláká, protože její vůni moc nemusím. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, levandule je buď milovaná nebo nenáviděná :-)

      Vymazat
  6. Miluji vůni levandule a jak mám zkušenosti se Saloosem, tak vůně levandule od Saloosu je naprosto autentická, opravdu jak kdybych čichala ke kvítí. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Většina vůní olejů Saloos je hodně identických a právě to se mi na nich líbí :-)

      Vymazat
  7. Pozerala som naň v drogérii, na zimu si ho rozhodne zaobstarám. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je pravda, že levandule je taková zimní vůně, i když vlastně kvete na jaře :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!