27. srpna 2019

Péče o pleť s Ryorem

Značku Ryor jistě netřeba představovat. Je to česká a hodně známá značka, kterou seženete i v těch nejmenších a nejzapadlejších drogeriích. Poprvé jsem ji objevila právě v Brně, kde jsem studovala, a to v jedné drogerii, kde se dalo sehnat úplně všechno. Od železářských a domácích potřeb, až právě o kosmetiku Ryor.
Na trhu je Ryor k mání už od roku 1991, přesto mě překvapila reakce mojí mamky, že o Ryoru nikdy předtím neslyšela. Tedy alespoň si to myslela. Už roky totiž používá pleťový krém s mandlovým olejem, jen si zrovna značku nevybavila. 
To já jsem na tom podstatně hůře, protože mám s touto značkou jen pramalé zkušenosti. Jestli bych si troufla tvrdit, že jsem měla tři kousky, asi bych hodně přestřelila. Jeden produkt dokonce ale patří i mezi moje oblíbence - dvoufázový odličovač. Měla jsem ho opakovaně, přesto mi tato značka dosud pořád prokluzovala mezi prsty a až nedávno jsem se ji rozhodla přijít blíže na zoubek.



Dvoufázovou odličovací emulzi hodnotím velmi kladně. Je to můj vůbec první kousek od této značky, který si kupuji opakovaně, což nedělám zase tak často. Většinou ráda zkouším spíše novinky a než něco spotřebuji, objeví se na trhu něco nového, tak jdu zase do toho. Málo kdy se mi tedy stane, že mě něco zaujme natolik, že bych šla do koupi vícekrát. Zvědavost nad novými kousky většinou vítězí a abych si tedy pořídila stejný produkt, musí mě hodně oslovit. A tento odličovač je skvělý, proto mě přesvědčil. Většina dvoufázových odličovačů je díky olejům hodně mastná a proto je nerada nepoužívám, tato emulze je ale v tomto ohledu úplně jiná. Na pleti nezanechává žádnou mastnotu, je zcela bez parfemace a neštípe ani v citlivých očích. To jsou tři hlavní kritéria, díky kterým si mě emulze získala.

Dalším kouskem je hydratační tonikum. To používám hlavně ráno před líčením, ale přiznám se, že někdy mi skvěle nahradí i večerní odličovač. Většinou to tak s toniky mám a to dobré si poradí i se dvěma vrstvami řasenky, což tohle od Ryoru zvládlo s přehledem bez drhnutí a pandích očí.


Aktivní krém proti vráskám. Ano, bohužel. Už mi je přes třicet a tak jsou  mě tito protivráskoví pomocníci na denním pořádku. Takže tímto opravuji bohužel na bohudík, protože prevence je důležitá a díky tomu si udržuji pleť v dobrém stavu bez linek a vrásek. Protože jakmile si je připustíte k tělu, už se jich budete následně horko těžko zbavovat. Proto je důležité proti nim bojovat, ještě než se objeví. 
Krém má lehkou texturu, dobře se vstřebává a obsahuje moji kamarádku kyselinu hyaluronovou, která mi jako jediná funguje na vyplnění jemných linek, a to za poměrně krátkou dobu. Používám ji denně buď samotnou, ale když už je namíchaná v krému, je to určitě bonus navíc.
A ještě jedna drobnost na závěr, v balení krému jsem našla dvě samolepky na označení denního a nočního krému. Můžete si na něj tedy nalepit buď sluníčko nebo měsíček. Pro mě tato možnost až tak vítaná není... ale třeba pro moji babičku, která si neumí přeložit mnohdy anglicky psané názvy produktů nebo prostě bez brýlí nevidí na titěrné označení, zda jde o denní nebo noční krém, to je opravdu super vychytávka. 

A jistě už tušíte, jak na tom u mě bude kolagenová plátýnková maska. Jelikož obsahuje kyselinu hyaluronovou, tušíte správně, že je výborná. Tyto masky nacucané sérem jsou takový malý tuning na obličej. Beru jako nedělní rituál krásy, kdy mám volno a to si žádá nějakou zkrášlovací proceduru. Jak jinak, než s maskou. Pleť po masce nelepí a je hezky naducaná, vyživená. Tento typ masek patří mezi moje nejoblíbenější také z toho důvodu, že použití je nejpohodlnější. Nemusíte nic nanášet, smývat a dokonce není ani nutná péče v podobě hydratačního krému. Zabijete tak celý roj much jednou ranou, ušetříte tím spoustu času i peněz.


Veškerý sortiment české značky Ryor můžete omrknout na stránkách Ryor.cz. Za sebe mohu doporučit všechny kousky, protože jsme si spolu dokonale sedli. Super je hlavně již zmíněný dvoufázový odličovač, který oceníte, pokud hledáte velejemnou péči pro citlivou pleť. 

Už jste něco od této značky vyzkoušeli a co jste si v poslední oblíbili, že si to kupujete opakovaně?

15 komentářů:

  1. Zaujala mě ta kolagenová maska, tyhle plátýnkové mám moc ráda :) Ryor je obecně skvělá značka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mě hodně překvapila. Ani jsem nevěděla, že Ryor takovou masku má :-)

      Vymazat
  2. Ryor jsem používala hodně v pubertě, řadu Aknestop a poté měla několik pleťových krémů. Teď jsem se k značce zas vrátila a výborný je gel s kyselinou hyaluronovou, v podstatě je to sérum a skvělá byla též osvěžující mlha.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tipy! S kyselinou hyaluronovou jsme velké kamarádky :-)

      Vymazat
  3. Todo lo que nos enseñas es divino ! Me encantaría verte pronto por mi blog ! Que tengas un excelente día ! ♡♡♡

    OdpovědětVymazat
  4. Tonikum a dvoufázák je super, na oči jsem tedy tonikum jako odličovač nikdy nezkoušela , ale je super, že funguje a je super, že se to dá sehnat i v drogerii, též na tyhle dva produkty chystám recenzi, bude pozitivní :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ryor znám, ale ještě nikdy jsem od nich žádný produkt nevyzkoušela :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám Ryor moc ráda. Dřív, když jsem měla hodně špatnou pleť, jsem používala všechny přípravky z řady na akné a docela mi pomohly. Super článek :)


    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) to je fajn, že ti Ryor produkty pomohly :-)

      Vymazat
  7. Od této značky jsem tuším ještě nic neměla, ale líbí se mi ta kolagenová maska.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně jsi nic neměla? Tak určitě něco vyzkoušej :-)

      Vymazat
  8. Doposud jsem se střetla s Ryorem pouze jedenkrát a to s kosmetickou sadou pivní řady, ve složení krém na ruce a mýdlo, oboje mi moc vyhovovalo a Ryor je značka, která mě láká a určitě něco v budoucnu vyzkouším. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně se setkávám s tím, že se značkou nejsou velké zkušenosti, přitom je to naše česká značka a to je velká škoda. Já už to napravuji a určitě po ní mrknu více :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!