21. září 2019

Přírodní deodoranty Ben & Anna

Kosmetiku si často vybírám podle vůně, obzvláště když jde o deodoranty. Tam se to tak nějak nabízí. Deodoranty jsou totiž od slova vonět a je to také jejich hlavní funkce, kterou mají splňovat. Na rozdíl od antiperspirantů, které mají pocení a nepříjemný pach potlačovat. 
Deodoranty oceníme hlavně ve veřejných prostředcích, kde je to jako továrna na "vůně" všeho druhu, ale klidně i pokud cestujeme do zaměstnání vlastním autem a bez doprovodu. Musíme totiž vonět nejen ostatním, ale i sami sobě. Ne, že bych se nějak výrazně potila, ale v práci si nemohu dovolit takovéto "obtěžování" kolegů. Naopak ale přítel se potí poměrně hodně a dokáže splavit tričko během několika vteřin. Přírodní deoše si oblíbil i přítel, což beru jako takovou svoji výhru. Občas se mu snažím podstrčit i nějakou svoji oblíbenou kosmetiku, ale většinou neuspěji. Chlap má svoji hlavu a vystačí si s jedním tuhým mýdlem... kéž bych i já byla takhle nenáročná.



Na pocení se snažím používat deodoranty bez škodlivých hliníkových solí a dalších škodlivých látek. Takové nabízí třeba značka Ben & Anna. Deodoranty jsou veganské a samozřejmě nejsou testované na zvířatech. 


Deodorant je tužší a může se hůře do podpaží aplikovat. Je to díky bambuckému máslu a sodě. Jakmile jím ale budete přejíždět v podpaží, teplem trošku povolí nebo ho stačí malinko navlhčit. Pozor na jeho skladování, ať ho nemáte někde na sluníčku nebo v zimě u topení, protože by se mohl rozpustit. Všechno lze ale napravit, když ho dáte na chvilku do ledničky, ztuhne zase zpět. Pak vám může připadat, že ztuhl až moc a přirostl k papírovému obalu, ale jakmile jej zase začnete vysouvat, poddá se. Napoprvé to půjde ztuha, ale jakmile se opracuje, nebude s ním problém.


Deodorant je krémový díky bambuckému máslu, přesto není mastný a nezamastí ani oblečení. Samozřejmě stačí jen tenká vrstvička, aby byl účinný, nemusíte do podpaží rozetřít hned půlku balení. Josu velmi jemné a tak neštípou v podpaží, ani pokud jste se právě oholili. Na tohle jsme docela citlivá a většinou potřebuji fungovat hned po oholení a ne čekat dva dny, abych mohla deoše zase používat.
A o jaké varianty tu vlastně jde? Moji oblíbenou levandulovou Provence, Indian Mandarin a Pink Grapefruit

Levandulové vůně patří mezi nejoblíbenější v kosmetice vůbec. Je to sice jarní rostlinka, ovšem raději si ji do koupelny zvu na podzim a v zimě, kdy mnohem raději relaxuji. A není více relaxační vůně, než je právě ta levandulová. A právě tato jsem z těchto tří deodorantů nejvýraznější.

Složení Provence: 
SODIUM BICARBONATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER, ZEA MAYS STARCH, COCOS NUCIFERA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, SHOREA ROBUSTA RESIN, RHUS VERNICIFLUA PEEL CERA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RHUS SUCCEDANEA FRUIT CERA, LAVANDULA HYBRIDA GROSSO HERB OIL, SALVIA OFFICINALIS OIL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, LINALOOL, LIMONENE, GERANIOL.

Vůně Indian Mandarin je slaďoučká, jako šťavnatá mandarinka. Vůně je hodně autentická, takže pokud jste na sladší vůně, potěší vás.

Složení Indian Mandarin:
SODIUM BICARBONATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER, ZEA MAYS STARCH, COCOS NUCIFERA OIL, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, SHOREA ROBUSTA RESIN, RHUS VERNICIFLUA PEEL CERA, CITRUS RETICULATA PEEL OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RHUS SUCCEDANEA FRUIT CERA, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, LIMONENE, LINALOOL.

Jako poslední je Pink Grapefruit a co se týče vůně, nemám moc co dodat - je to zkrátka nahořklá, ale zároveň nasládlá vůně grepu. Nic výrazného, pouze jemného a příjemného. Na deodorant úplně tato vůně stačí.

Složení Pink Grapefruit:
SODIUM BICARBONATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER, ZEA MAYS STARCH, COCOS NUCIFERA OIL, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, SHOREA ROBUSTA RESIN, RHUS VERNICIFLUA PEEL CERA, CITRUS GRANDIS PEEL EXTRACT, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RHUS SUCCEDANEA FRUIT CERA, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, LIMONENE, CITRAL, LINALOOL.

I balení deodorantu je eko. Není v plastu ale v papíru, což je také v dnešní době plastové chvályhodné. Koupí deodorantu podpoříte projekt One Earth - One Ocean, díky kterému se sbírají plastové odpadky ve vodách celého světa a ty se následně recyklují.
Balení deodorantu je 60g, což je z vlastní zkušenosti fakt hodně. I když se o něj dělíte (což byste vlastně neměli kvůli bakteriím, ale já to tak dělám) s ostatními členy rodiny, třeba právě s přítelem, vydrží vám opravdu dlouho. Měli jsme doma mnohem menší balení a dělili jsme se o něj klidně rok...

Deodoranty můžete omrknout na e-shopu Nuspring.cz a vybírat je možné ze 6 voňavých variant, včetně jednoho neparfémovaného. Ale rozhodně doporučuji vyzkoušet něco voňavého, protože u deodorantu přece jenom o ty vůně jde.
Kromě deodorantů značka nabízí i zubní pasty a prášky, které také vypadají více než lákavě.

Jaké deodoranty používáte nejraději vy? Fungují vám ty přírodní nebo raději saháte po klasických z drogerie?

12 komentářů:

  1. Je super, že si to oblíbil i tvůj přítel, ten můj by nic nového nepřijal, je tvrdohlavý jako mezek. Jinak přírodní deodoranty mám moc ráda, sama se zaměřuji alespoň do podpaží na lepší kosmetiku.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No někdy jeto boj, když chci, aby se mnou vyzkoušel něco nového :-) třeba by v životě nepoužil sprchový gel, jedině tuhé mýdlo. Ale v tom ho zase chválím, je to víc eko :-)

      Vymazat
  2. Mému manželovi taky stačí jen mýdlo a šampon. Deodoranty nepoznám. Já jsem si oblíbila přírodní deodoranty od Soaphorie.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soaphorii jsem používala hodně dřív, teď už jsme nic skoro rok neměla, tak to budu muset napravit a je možné, že budou mít za tu dobu i nějaké novinky :-)

      Vymazat
  3. Zajímavé složení, vypadají skvěle! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se líbí hlavně obaly a samotný produkt vypadá v celku fajn :) Ale já přírodní deodoranty ještě nezkoušela.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá krásně, to balení se mi moc líbí. Taky používám tuhý přírodní deodorant a nemůžu si jej vynachválit :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. Balení je opravdu krásné. Bohužel tyto deoranty neznám.
    Já používám už dlouhá léta klasický antiperspirant Black & White od Nivea.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už chodím do drogerie jenom na čumendu a pro prací a čistící prostředky, kosmetiku už si vybírám jinde a objednávám hlavně na e-shopu :-) z pleťovky a tělovky tam málokdy najdu, co potřebuji :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!