2. října 2019

Biofáze - obnovující pleťová séra Nobilis Tilia: 3 kroky ke krásné pleti

Když jsem otevřela balíček od holek z Arome.cz, nenacházela jsem žádná slova. Oblíbená kosmetika Nobilis Tilia a ještě taková bomba? Rovnou tři séra v jedné krabičce, ale nejsou to jen tak ledajaká séra. Dnes bych vám chtěla představit biofázi - unikátní metodu přírodního ošetření pleti, založenou na stimulaci enzymů přirozeně se v ní vyskytující. Séra mají antioxidační účinek a díky výrazné vůni éterických olejů působí i na naše smysly.
Tři séra nejsou v krabičce jen náhodou. Jsou synergická a používají se v předepsaném pořadí.


Jako první krok je použití séra Geranium. S geraniem jsem se už setkala, takže jeho vůně pro mě nebyla neznámá a tušila, jsem co čekat. Na mysli mám hlavně silnou opojnou vůni, která vás nakopne. Proto se hodí jako první krok, který pleť prokrví, rozšíří cévy a díky mikrocirkulaci pleť zahřeje. A to doslova. Již po chvíli začne pleť jemně hřát. 

Složení: Aqua (demineralizovaná voda), Caprylic/Capric Triglyceride (triglycerid kyseliny kaprylové a kaprinové), Glycerin (hydratační látka), Sodium Lactate (mléčnan sodný, regulátor pH), Squalane (fytoskvalan, rostlinný lipid), Hyssopus Officinalis Oil (éterický olej z yzopu lékařského), Ocimum Basilicum Oil (éterický olej z bazalky pravé), Glyceryl Caprylate (přírodní emulgátor na bázi rostlinného oleje a glycerinu), Pelargonium Graveolens Oil (éterický olej z pelargonie vonné), Pinus Sylvestris Leaf Oil (éterický olej z borovice lesní), Polyglyceryl-5 Oleate (přírodní emulgátor na bázi glycerinu a rostlinného oleje), Sodium Lauroyl Lactylate (přírodní emulgátor), Xanthan Gum (přírodní polysacharid, zahušťovadlo), Potassium Sorbate (sorban draselný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Sodium Benzoate (benzoan sodný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Lactic Acid (kyselina mléčná, regulátor pH), Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool, Citral.

Druhé v pořadí je sérum Tymián. Je to takový opak gerania. Zpomaluje průtok krve a navodí tak chladivý pocit. Co jsme tedy v předchozím kroku zahřáli, musíme nyní zchladit.
Chladivý pocit je o hodně výraznější, na rozdíl od předchozího hřejivého séra, to bylo jen málo znatelné. Tymián tak navodí rovnováhu v pleti. 

Složení: Aqua (demineralizovaná voda), Caprylic/Capric Triglyceride (triglycerid kyseliny kaprylové a kaprinové), Glycerin (hydratační látka), Sodium Lactate (mléčnan sodný, regulátor pH), Squalane (fytoskvalan, rostlinný lipid), Mentha Piperita Oil (éterický olej z máty peprné), Glyceryl Caprylate (přírodní emulgátor na bázi rostlinného oleje a glycerinu), Citrus Limon Peel Oil (éterický olej citronový), Thymus Vulgaris Oil (éterický olej z tymiánu obecného), Lavandula Angustifolia Oil (éterický olej z levandule lékařské), Rosmarinus Officinalis Oil (éterický olej z rozmarýnu lékařského), Santalum Austrocaledonicum Wood Oil (éterický olej ze santalového dřeva), Polyglyceryl-5 Oleate (přírodní emulgátor na bázi glycerinu a rostlinného oleje), Sodium Lauroyl Lactylate (přírodní emulgátor), Xanthan Gum (přírodní polysacharid, zahušťovadlo), Potassium Sorbate (sorban draselný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Sodium Benzoate (benzoan sodný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Lactic Acid (kyselina mléčná, regulátor pH), Geraniol, Limonene, Linalool, Citral.

Poslední krok je závěrečné sérum, které uzavírá účinek celé kůry. V případě obnovujících sér pro ochablou pleť to může být sérum Koriandr.  Kromě koriandru to ale může být i bazalka, šalvěj, calendula, levandule nebo santal. 
Koriandr zlepšuje vzhled ochablé pleti a navrací ji zpět pružnost, lesk a celkově ji probouzí k světu.

Složení: Aqua (demineralizovaná voda), Glycerin (hydratační látka), Polyglyceryl-5 Oleate (přírodní emulgátor na bázi glycerinu a rostlinného oleje), Glyceryl Caprylate (přírodní emulgátor na bázi rostlinného oleje a glycerinu), Sodium Lauroyl Lactylate (přírodní emulgátor), Juniperus Communis Fruit Oil (éterický olej z jalovce obecného), Rosmarinus Officinalis Oil (éterický olej z rozmarýnu lékařského), Myristica Fragrans Kernel Oil (éterický olej z muškátového oříšku), Origanum Majorana Oil (éterický olej z majoránky zahradní), Coriandrum Sativum Fruit Oil (éterický olej z koriandru setého), Xanthan Gum (přírodní polysacharid, zahušťovadlo), Potassium Sorbate (sorban draselný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Sodium Benzoate (benzoan sodný, konzervant pro certifikované přírodní a bio přípravky), Linalool, Limonene, Geraniol, Eugenol, Isoeugenol.

Mezi jednotlivými séry je třeba nechat pár minutek působení, alespoň 10 minut, aby se séra stihly do pleti vstřebat. 

Pleťové sérum není typicky průhledné gelové, ale mléčné, avšak každé s jinou intenzitou. Některé je bělejší, jiné méně. Před použitím je dobré ho protřepat. Co se týče použití, bohatě stačí jednou denně minimálně po dobu dvou měsíců. Séra se dají používat i ráno před nanesením make-upu, já je ale mnohem raději používám večer po odlíčení. Ráno je škoda sérum zaplácnout vrstvou líčení, přece jenom přes noc se pleť více regeneruje a čistí a je to pro ni tak mnohem účinnější. 
Na závěr lze na pleť dle potřeby nanést oblíbený pleťový krém nebo olej. Já musím, protože mám hodně suchou pleť a samotné sérum mi pro hydrataci bohužel nestačí.
Jinak ale musím říct, že mě tato péče nadchla. Používání byl takový malý rituál krásy a hodně mě to bavilo. Působí to takovým luxusním dojmem, jako byste pleti dopřávali něco speciálního a to nejsem tak daleko od pravdy.


Všechny produkty řady Biofáze a mnohé další naleznete na e-shopu Nobilis.cz. Já mám tuto variantu pro ochablou pleť, vybírat je možné i pro pleť aknózní, se sklonem k hyperpigmentaci, pro regeneraci a úlevu podrážděné pleti nebo pro pleť dehydratovanou se sklonem k vráskám.
Ve všech sadách tedy najdete geranium, tymián a závěrečné sérum podle typu řady bude jiné.

Používáte také rádi pleťová séra?

10 komentářů:

  1. Tak to zní hodně dobře. Pleťové séra jsem ještě nezkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to naozaj skvelo, určite sa na to ešte pozriem.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Pleťové séra mám rada, ale o týchto som ešte nepočula :) Vyzerá to veľmi zaujímavo, ďakujem za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, tyhle séra neznám, ale vypadá to vážně zajímavě! .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) jsou vážně super a hlavně je to něco, co jsem u žádné jiné značky neviděla :-)

      Vymazat
  5. Vyzerajú skvelo. Ja som ešte žiadne sérum nemala ale chcela by som nejaké skúsiť. Tak asi skúsim nejaké :)

    VIAC JE NIEKEDY MENEJ A MENEJ JE NIEKEDY VIAC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus. Jestli jsi ještě žádné neměla, tak určitě začni kyselinou hyaluronovou, toto sérum by měla mít doma každá z nás :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!