14. října 2019

Karité balzám s granátovým jablkem Saloos

Nic proti granátovému jablku, ale připravit toto chutné a šťavnaté ovoce je někdy nad moje síly. Kdyby mi ho někdy naservíroval už vyloupané, nezlobila bych se. Proto po něm raději sahám v kosmetice, což je mnohem pohodlnější. Nemá ráda, jak se všude zrníčka rozutíkají, šťáva všude kape a kuchyňská linka vypadá jako z nějakého krváku...
Naštěstí je tu ale značka Saloos, kdy si mohu granátové jablko "vychutnat" už v hotové formě jako mazání na pokožku.



Česká značka Saloos má granátové jablko hned v několika svých výrobcích. Třeba v hydrofilním odličovacím oleji, koupelovém a sprchovém oleji, pleťovém oleji a také v tomto bio karité balzámu.
Balzám je vhodný na ošetření zralé pleti i pokožky celého těla. No hold už nejsem nejmladší a tak se už preventivně poohlížím po nějakých přírodních omlazovačích. Nechci samozřejmě vrásky zmizíkovat a ani nic takového nečekám, ale prevence je určitě na místě. 
Díky obsahu bambuckého másla je balzámek výživný a ocení ho majitelky suché pleti. Napomáhá také zpomalovat proces stárnutí, zachovává její pevnost a hebkost.
Takový velký zázrak v malém balení. Skvělý je hlavně jako univerzální mazání na zimu, protože neobsahuje vodu a na pleti nezamrzne. Jak už bývá u Saloosu zvykem, jde o směsici různých rostlinných olejíčků, na které nedám v péči o pleť dopustit.
Balzám je sytě žlutý a voní sladko-kysele po granátovém ovoci - je to skutečně autentická a moc příjemná vůně. Konzistence je hutná, ale po styku s teplou pokožkou povolí a snadno se roztírá.


Složení: bio bambucké máslo; rostlinné oleje lisované za studena: bio sezamový, bio slunečnicový, olej z granátového jablka, bio jojobový; kandelina, včelí vosk; 100% esenciální oleje: pomeranč bez terpenu - pomerančové silice, která se z ní odstraňuje, protože může způsobit u přecitlivělých osob tzv. Fotosenzibilitu, čili alergii na ultrafialové paprsky, ylang-ylang, růžové dřevo a další.

Balzám můžete omrknout na stránkách Saloos.cz. Kdybyste chtěli i jiné varianty, je jich k mání opravdu mnoho. Balzámek mohu vřele doporučit, obzvláště v tomto období, kdy je venku chladněji a střídání teplot je pro naši pleť velkým šokem. Proto je fajn mít pro ni takovýto účinný ochranný štít, který pleť navíc hezky provoní po ovoci.

Zkoušeli jste už nějaká karité balzám od Saloos? A máte také rádi granátové jablíčko, ale nebaví vás ho preparovat?

10 komentářů:

  1. Já zkoušela atopikderm a byl super, tyhle máslíčka já můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Saloos som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, aj tento balzam vyzerá skvelo :) Ja mám granátové jablko veľmi rada, ale tiež ma nebaví tá jeho zdĺhavá príprava :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos má skvělé kousky, používám je prakticky každý den :-)

      Vymazat
  3. Já ho měla a byla jsem spokojená. :) Celkově produkty od Saloos mám hodně ráda.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že ti také balzámek sedl :-) je vážně dokonalý :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Vůně jsou jedna z věcí, které mě u kosmetiky Saloos hodně baví :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!