9. října 2019

Minerální make-up Lily Lolo

Minerální make-up je pro mě velkou a neprobádanou neznámou. V minulosti jsem vyzkoušela jen značku Annabelle Minerals a musím říct, že to nebyla zkušenost vůbec špatná.
Díky holkám z Arome.cz jsem si mohla rozšířit svoje obzory o značku Lily Lolo. Bohužel ale už po prvním vyzkoušení jsem se dočkala jednoho zklamání zklamání a ani když jsem se snažila a chtěla jsem dát produktům druhou šanci, výsledek byl stejně znepokojivý...



Minerální make-up je hlavně o přirozenosti. Tím také bývá ovšem méně pigmentovaný a nemusí mít tak velké krytí, než klasická konvenční kosmetika. Na druhou stranu je lehoučký, takže ho na pleti ani neucítíte, pleť bude dýchat a cítit se svobodně. Nic, čím byste si zaplácli obličej a pak se vám akorát tak tvořili nedokonalosti. Vytvoříte s ním přirozený make-up na každodenní nošení do práce nebo do školy. Zkrátka všude tam, kde se moc nehodí výrazné večerní líčení. Tím ale nezastírám to, že s ním výrazného make-upu nedosáhnete. Záleží na výběru odstínů a vrstvení. 
Čím se také vyznačuje, je ochrana před UV zářením, protože obsahuje složky poskytující přirozenou ochranu. Je vyroben z najemno nadrcených minerálů a neobsahuje žádná umělá barviva, parfemaci či jiné škodlivé látky, které by pleť mohly podráždit. Pokud tedy trpíte přecitlivělostí na některé složky v běžné kosmetice a nechcete se líčení vzdát, můžete mu dát šanci.
Minerální make-up má hodně pro i proti a buď vám na první dobrou sedne nebo ne. Pokud hledáte silné krytí a pigmentaci, asi kamarádi nebudete. Pokud ovšem chcete jen jemné líčení nebo třeba na léto, kdy se moc nelíčíme, proč ne. 

Duo paletka Sculpt & Glow je určena na konturování a rozjasnění obličeje. Tmavší pudr je na zvýraznění lícních kostí a jemný rozjasňovač by měl logicky přirozeně rozjasnit.
Paletka složením obsahuje řadu olejů, díky kterým pleť nevysušuje. Díky tomu, že je paletka lisovaná a obsahuje i praktické zrcátko, dá se nosit i v kabelce. To jsou asi jediné plusy, které paletka má.
Co se týče pigmentace a výsledného efektu na pleti, sláva se bohužel nekonala...

Složení: MICA, OCTYLDODECANOL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL (ARGANOVÝ OLEJ), PUNICA GRANATUM SEED OIL (OLEJ ZE SEMÍNEK GRANÁTOVÉHO JABLKA), CANDELILLA CERA, TOCOPHEROL (VITAMÍN E), RICINUS COMMUNIS SEED OIL (RICÍNOVÝ OLEJ), POLYGLYCERYL-2 SOSTEARATE/DIMER DILINOLEATE COPOLYMER, GLYCERYL CAPRYLATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (SLUNEČNICOVÝ OLEJ), LEPTOSPERMUM SCOPARIUM OIL (MANUKOVÝ OLEJ), SODIUM HYALURONATE (KYSELINA HYALURONOVÁ), ERYNGIUM MARITIMUM CALLUS CULTURE FILTRATE (EXTRAKT Z MÁČKY), [+/- CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 77499 (IRON OXIDE].


Tvářenku má značka Lily Lolo i v sypké verzi a v mnoha odstínech. Dobře se nanáší klasicky štětcem se zešikmenými štětinami. Tvářence naštěstí nemám co vytknout, protože ta už je použitelná a je na pleti i viditelná, o což tu jde.

Složení: MICA [+/- CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)].



Pigmentací sice oba kousky nevypadají na prstech vůbec zle, ale zdání klame. Když jsem si chtěla vykonturovat tváře štětcem, paletka nezanechala na tvářích vůbec, ale vůbec žádnou stopu. A to ani když jsem vrstvila asi na 3x! Za předpokladu, že zvolíte aplikaci štětcem, nic se nestane. Museli byste  asi nanášet prsty nebo jinak, ale to, jak jistě chápete, není úplně nejlepší způsob. Možná je to tím, že jsem ještě opálená z léta a používám tmavší odstín make-upu, takže na mě není vidět. Přitom dle ostatních recenzí na Arome.cz si ho většina holek hodně chválilo...
Rozjasňovač jakžtakž jde, i když to také není o žádných velkých odlescích, ale tmavší pudr na kontury lícních kostí je tedy průšvih.
Tvářenka naopak není špatná a tím, že je sypká, pigmentace je vyšší a na tvářích vytvoří hezká zdravíčka. Duo paletku bohužel doporučit nemohu, snad jen jako klasický pudr v případě nouze.



Všechny produkty značky Lily Lolo si můžete omrknout na stránkách Lilylolo.cz. Značka není zrovna nejlevnější, ale vzhledem ke kvalitě a šetrnému složení se to dá celkem předpokládat. Za tu kvalitu, která se ovšem tentokrát bohužel nekonala, za ty peníze rozhodně nestojí.

Máte také nějakou zkušenost s minerálním make-upem? Nebo máte se značkou Lily Lolo lepší zkušenosti?

4 komentáře:

  1. Já s minerálním make-upem zkušenosti nemám, ale láká mě :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc zkušenosti také nemám a zatím to bylo tak 50:50 :-)

      Vymazat
  2. Já jsem byla právě mezi těma spokojenýma, tvářenka se mi zdá fakt perfektní a nádherně drží, konturovací duo je též povedené, jen rozjasňovač by mohl být výraznější, ale není na škodu mít ve sbírce i jemnější produkt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak je člověk zvyklý na produkty z drogerky, které mají mnohdy vysokou pigmentaci, je to pak trošku zklamání. Ale zase se musí na druhou stranu přihlédnout k tomu, že jde o přírodní kosmetiku :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!