16. října 2019

Přirozený make-up s Physicians Formula

Při mém běžném denním líčení do práce si vystačím jen s několika málo kousky. Když ráno většinou hraji o čas, sahám vždy po make-upu, který pleť sjednotí, nevynechám řasenku a jemné oční stíny a následně bronzer, kterým vykonturuji tváře. Nedělám se svým obličejem nic složitého a většinou moje působení v koupelně i s čištěním zubů nepřesáhne dvacet minut. Ráno prostě není čas na hrdinství a ve zmalovaném obličeji se necítím úplně ve své kůži. Sázím na přirozenost a hlavně od make-upu očekávám, aby mi vydržel celý den v práci.



Nedávno jsem narazila na značku Physicians Formula, která se u nás objevila teprve před pár měsíci. Její tajemství tkví v tom, že je určena i pro tu nejcitlivější pleť. Neobsahuje totiž dráždivé složky, a to jich prý běžná kosmetika v drogerii obsahuje až 150! To je pro mě absolutně překvapivé a nemilé zjištění... 
Kosmetika Physicians Formula je hypoalergenní a má výbornou kožní snášenlivost. Takže pokud trpíte na nějaké alergie nebo máte citlivé oči a nosíte kontaktní čočky, můžete omrknout právě tuto americkou značku.

Já se rozhodla prozkoumat právě tři kousky, které mi každý den při líčení úplně stačí. Prvním z nich je černá řasenka. Řasenka Organic Wear Natural Origin Lash Boosting na první pohled zaujme hodně zvláštním tvarem. Při aplikaci to chce trošku cviku a zvyku. Přece jenom klasické řasenky jsou kulaté a úzké a někdo může mít s tímto tvarem trošku problém. Bohužel řasenka mě zklamala. Nevím, zda jsem měla špatný kus, ale s řasami neudělá vůbec nic. Ani na kartáčku není po zapumpování skoro žádná barva, jako by byla vyschlá. Hodně mě to mrzí, protože jsem si od ní hodně slibovala, ale bohužel ji za sebe nemohu doporučit. Jestli s ní ale máte nějakou zkušenost, určitě mi napište. Je opravdu možné, že jsem prostě neměla štěstí na tento konkrétní kousek...


Oproti tomu paletka očních stínů je dokonalá už na první pohled. Upřednostňuji třpytivé odstíny před matnými, což paletka splňuje. Stíny se dají mezi sebou hezky kombinovat a dají se použít jak na suché, tak mokré líčení. To mokré jsem, přiznám se, nikdy nezkoušela. Ale i na sucho se dá s paletkou vytvořit výraznější večerní líčení. Hezky se štětečkem blendí do ztracena, neflekatí a vydrží na oku s přehledem od rána do večera.
Stíny při aplikaci vůbec nepráší a konzistence je jakoby máslová, takže nespadne ani zrníčko pigmentu. Pigmentace je obdivuhodná, tady nemám opravdu co vytknout a paletku doporučuji všemi deseti.
Paletka má navíc moc hezké balení, ta krajka je skutečná, nejde o potisk. Ale je asi vytvořená pro leváky, většinou je totiž otevírání na druhé straně. Není to ovšem nic, co paletce ubírá na kvalitě, je opravdu skvělá.





Posledním kouskem je CC krém Super CC SPF 30. Je fajn v tom, že obsahuje poměrně vysokou ochranu. Teď na podzim už to možná až tak nevyužijeme, ale třeba v zimě na horách určitě ano. Tam je totiž sluníčko hodně zrádné a na sjezdovku se určitě většina z vás nemaluje hodně krycími make-upy. Proto je tento lehčí make-up ideální a ještě bude pleť chráněná.
CC krém působí na první pohled hodně tmavě, ale jsem ještě docela opálená, tak mi to nevadí. Hezky ale s pletí splyne, takže ve výsledku tmavší barva není vůbec na škodu. Není to úplně superkrycí make-up, ale s drobnými pupínky a nedokonalostmi si poradí. Mám s ním pocit, že pleť dýchá, je pravdu hodně lehký a ani ho neucítíte.
Možná by nebylo na škodu, kdyby se dělal ve dvou odstínech, pro tmavší a světlejší typy, protože třeba bledulky nebo blondýnky se světlejší pletí by s ním asi měli problém.

Většina přírodnější nebo ryze přírodní kosmetiky většinou skrývá obavy, že nebude mít žádnou výdrž a pigmentaci, ale u značky Physicans Formula to rozhodně neplatí. Neudělá vám žádnou paseku na pleti a co se týče kvality, mohu ji, až na řasenku, s čistým svědomím doporučit.

Už jste o této značce slyšeli? A jaké kousky vám při líčení na běžný den do práce nebo do školy úplně stačí?

6 komentářů:

  1. O značce jsem ještě neslyšela, ale líbil by se mi cc krém. Jen škoda, že se nedělá i světlejší odstín. Já si běžně vystačím jen s řasenkou, tužkou na obočí a balzámem na rty. Kolikrát jdu ven i bez nalíčení.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CC krém je spíš takový tónovací krém, takže ten odstín není ve výsledku až tak důležitý :-)

      Vymazat
  2. Ty jo, tak tyhle produkty nevypadají špatně :) vidím je prvně.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také značku neznám moc dlouho, je u nás poměrně nová :-)

      Vymazat
  3. Paletka vypadá naprosto dokonale! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, je to nejhezčí kousek, který doma mám, a to mám opravdu hodně paletek :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!