11. prosince 2019

Eco tipy z Dedry

Dnes asi nebudu mít nic nového a převratného pro vás, ale pro mě rozhodně ano. Není to tak dlouho, co jsem udělala první objednávku z Dedry. Znala jsem ji samozřejmě už roky, ale nějak jsem ji stále obcházela. Vzala jsem si na zkoušku několik koncentrovaných aviváží a tím to všechno začalo. Lepší aviváže jsem nikdy neměla a dokázala jsem "nakazit" i moji mamku s babičkou, které už si je kupují také. Skvělé je také fakt, že Dedra je česká, takže tím ráda podpořím i naši společnost.
Po brouzdání stránkami mě překvapilo, kolik je v nabídce eco produktů. A právě o několik tipů bych se s vámi ráda podělila.

Řada eco produktů GoEco® splňuje přísná kritéria udržitelného rozvoje, přičemž snižuje spotřebu jednorázových plastů, které nahrazuje jinými ekologičtějšími materiály. 

První volba padla na bambusové kartáčky na zuby. Ty používám už pár let, protože jsou nejen ekologické, ale i praktické. Když si zuby čistíte kokosovým olejem, kartáček v ruce neklouže a celkově se s ním lépe pracuje. V neposlední řadě také lépe vypadá. Na ty pestrobarevné plastové mě zkrátka neužije.
Kartáčky se dají koupit jednotlivě nebo takto v sadě a pro cestovatele k němu můžete dokoupit i praktické bambusové pouzdro.


Největším problémem jsou u nás doma klasické uchošťoury. I když jsme doma jen dva a půl, rozumějte já s přítelem a pes, máme docela velkou spotřebu. Tedy hlavně já, protože je používám i při líčení na opravu chyb, když se mi třeba obtiskne řasenka nebo přetáhnu stíny či rtěnku. Proto jsem ráda, že jsem objevila tyto z recyklovaného tvrdého kartonu a 100% bavlny. A pokud by vás nudila klasická bílá barva, můžete kouknout i po černých. V balení jich je celkem 200 a po slevě vyjdou na nějakých 45,- Kč.


Co bych to byla za eco ženu, kdybych doma neměla látkové pytlíky na potraviny. Uskladnit do nich můžete ovoce, zeleninu, pečivo, atd., zkrátka vše, na co jste zvyklí používat mikrotenové sáčky, jen s tím rozdílem, že se vám v nich na potravinách nebude tvořit plíseň. Můžete s nimi jít klidně i nakupovat, protože dnes už mají supermarkety na váze výběr, zda nakupujete bez obalu, s igelitovým pytlíkem nebo s tímto látkovým. Do pytlíků je vidět, takže pokladní uvidí jejich obsah a rozhodně vás s nimi nevyhodí, ať si jdete nákup přebalit nebo převážit. Za mě je to skvělý krok dopředu a doufám, že takto budou zanedlouho smýšlet všechny řetězce. 
Sada 4 pytlíků o různých velikostech vyjde na 76,- Kč. 

A pokud patříte mezi pejskaře, jsou u vás na pořadu dne i psí hovínka. A kam s nimi, to snad ani nemusím zmiňovat. Existují i kompostovatelné pytlíky z kukuřice s roztomilým animovaným motivem. Jsou skladné, takže se unesou v každé kapse nebo jich můžete jako já přivázat několik přímo na stahovací vodítko a takhle je pořád dle potřeby doplňovat.


Na závěr bych zmínila moje pomocníky, které ráda používám. Jde o konjakovou houbičku na čištění pleti
Houbička obsahuje přírodní lykopen, který se extrahuje z rajčat. Jde o silný antioxidant, který pleť chrání před volnými radikály. Jakmile houbička vyschne, je hodně tvrdá, ale po namočení změkne a je tak připravena k použití. Já ji používám hlavně na smývání čistícího mycího gelu po odlíčení, tedy na dočištění a jemnou masáž pleti.
Není jednorázová a dá se používat opakovaně, dokud se nerozpadne nebo není příliš znečištěná, takže vlastně eco také je. Je 100% kompostovatelná a vydrží hodně dlouho. Rozhodně se vám po měsíci nerozpadne, ale sami na ní poznáte, že už není v kondici. Cenově vyjde na cca 76,- Kč a když to srovnám s jinými značkami, které houbičku nabízí i za tři stovky, je to fajn.


Úplně posledním kouskem je beauty blender. Není to originál za několik stovek korun, ale za 53,- Kč. Ano, čtete správně. Udělá ale úplně stejnou službu, tak proč utrácet za drahou značku. Nabízí se hned v několika barvách - žluté, oranžové, růžové, modré, fuchsiové a fialové. 

Na co bych chtěla především u Dedry upozornit, jsou ceny. V katalogu a na webu narazíte na určité ceny, ale když se zaregistrujete, nakupujete automaticky za nižší ceny, a to až o 30%. Ačkoliv nemám ráda katalogovou kosmetiku, jako je třeba Avon nebo Oriflame, na Dedru nedám dopustit. Mají tam spoustu vychytávek do domácnosti, přes oblečení, drogerii i kosmetiku a teď před Vánoci i spoustu dekorací a ozdob.

Nakupujete také rádi u Dedry?

9 komentářů:

  1. Taky jsem u nich párkrát nakoupila a produkty byly super. Mám od nich i nějaké vázičky a jsem s nimi taky velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na dekorace jsme moc nekoukala, spíš na tu drogerii, ale třeba teď mají spoustu hezkých ozdob na Vánoce :-)

      Vymazat
  2. Tak ty kartáčky mě zaujaly hned na první pohled! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo jsou moc pěkné a v koupelně si je aspoň podle barvy rozeznáme :-)

      Vymazat
  3. Já u nich ještě nenakupovala, ale třeba konjac houbičku mám taky moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. To jo a zrovna včera jsem si objednala nové, jen už nebyly v akci jako posledně :-)

      Vymazat
  5. Popravdě tu Dedru neznám budu se muset podívat na jejich weby, takže vyrábí ekologické věci šetrné k přírodě? Já sháním nějaké ekologické šetrné utěrky a ještě nějakou eko dětskou kosmetiku nejlíp přírodní. A ještě nějaké takové přírodní dětské pleny, místo těch jednorázových.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!