13. ledna 2020

Hydrofilní odličovací olej: Růžové dřevo

Poté, co jsem byla vzhledem ke zhoršujícímu se stavu pleti nucena vyřadit micelární vody, přemýšlela jsem, čím je nahradit. Zhruba půl roku zpátky jsem zkusila hydrofilní odličovací oleje od značky Saloos a od té doby nesahám po ničem jiném. 
Po micelárkách a jiných odličovačích jsem musela pleť ještě dočistit čistícími mycími gely, protože mi pleť nepřišla dostatečně čistá. S oleji už nemusím nejen dočišťovat, ale nemusím si dělat moc starostí s následnou péčí, protože pleť je hydratovaná a vyživená už při odličování.



Značka Saloos nabízí opravdu hodně odličovacích olejů, takže můžete vybírat nejen podle vůní, ale i podle typu vaší pleti. Já se přiznám, že jdu hlavně po vůni, takže u mě vítězí levandule, citrusové vůně, ovocné granátové jablíčko nebo toto Růžové dřevo.
Silice v odličovacím oleji není získávána ze známé zahradní růže, ale z brazilského tropického stromu Aniba Rosaedora. Proto ani vůně není typicky "růžová", přesto je ale velmi příjemná.
Olej je určen hlavně na suchou a citlivou pleť, takže je pro mě olej jako stvořený. 

Složení: rostlinné oleje lisované za studena:bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální olej: růžové dřevo, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Používání je velmi jednoduché. Stačí navlhčit tamponek vodou z kohoutku nebo květinovou vodou (já používám růžovou květinovku také od Saloosu), přidat pár kapek hydrofilního oleje a pak už jen odličovat. Já používám a vřele doporučuji látkové tamponky než běžné vatové. Ty totiž mají tendenci se trhat třeba při odličování řasenky, což se vám může stát. Já přešla na látkové už před delší dobou a nemohu si je vynachválit. Nejste zahlceni zbytečným odpadem, jednoduše je vyperete s prádlem v pračce a používáte stále dokola.


Balení je typické saloosí skleněné. Mě tyto lahvičky vyhovují, i když z ostatních recenzí vím, že jsou lepší plastové. Proč se ale zahlcovat zbytečnými plasty ještě víc, než tomu tak bohužel je. Na tamponek se olej vylévá z lahvičky snadno, tak se budu opět opakovat, proč měnit zavedené a osvědčené. Tyto lahvičky ke značce prostě patří...

Na odličovací olej můžete kouknout na stránkách Saloos.cz nebo v různých e-shopech.

Při odličování hydrofilními oleji jsem nikdy nezaznamenala žádné pnutí, štípání v očích nebo jiné nepříjemné stavy či dokonce zhoršení pleti. Není tedy důvod měnit osvědčené a už u nich zůstanu. 

Čím se nejraději odličujete vy? A používáte klasické vatové nebo látkové tampony?

6 komentářů:

  1. Z olejů na odličování mám respekt, jelikož mám mastnou pleť a bála bych se, že mi jen přihorší, ale třeba se mýlím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho bych se rozhodně nebála. Oleje se dají používat i na mastnou pleť, která může být překvapivě také dehydratovaná. Tento je spíše na suchou pleť, ale zkus se kdyžtak podívat na variantu pro mastnější pleť :-)

      Vymazat
  2. Taky mám látkové tampony a i tyhle odličovací olejíčky. Jsou nejlepší. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem jinou vůni a nemohu si je vynachválit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jich také měla hodně a všechny byly super :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!