27. prosince 2020

Mandarinková pleťová péče s Qyo Qyo

Mikuláš, vánoční svátky, Silvestr a vlastně celý prosinec, to je obecně čas mandarinek. Mám je spojené s tímto obdobím už od dětství, jen postupem času jsem od jejich pojídání přešla ke kosmetice. Mandarinky jako takové nejím až tak často, jak bych kvůli vitaminům měla, ráda si z nich ale vymačkávám čerstvou šťávu. Pak ještě přidám pár kapek u citronu, zázvor a chutný doping proti chřipce je na světě. To jsme ale zase odbočili k jídlu, takže zpět ke kosmetice.
Značka Qyo Qyo využívá účinků Jeju mandarinek, především díky jejich antioxidačním vlastnostem s anti-age efektem. Nejde tedy o naše staré známé mandarinky, tyto jsou ještě více výživnější. Díky Hesperidinu dokáže kůže přijmout mnohonásobně více vitaminu C, díky kterému pak vypadáme více svěží. Vitamin C používám každý večer ve formě séra od korejské značky Dear Klairs a celkově mohu tuto značku doporučit všemi deseti. Mohu s jistotou tvrdit, že jsme díky ní objevila skutečný poklad v péči o pleť.



Jako první bych začala s čistící pěnou. Čistící pěny a gely obecně patří mezi moje nejoblíbenější skin care produkty. Nejdříve pleť odlíčím olejem nebo přírodní micelárkou a potom ještě dočišťuji. Jedině tak mám pocit 100% čisté pleti, která je pak připravena přijmout maximum z pleťového krému nebo séra. I po odlíčení micelárkou totiž na pleti mohou ulpět zbytky make-upu a nečistot a navíc by se měla oplachovat, protože z dlouhodobého hlediska není pro pleť zrovna nejvhodnějším přípravkem na odličování. Znám samozřejmě pár výjimek, já ovšem patřím k těm, kterým se dělají pupínky snad i ze samotného vzduchu. 

Ačkoliv má tento kousek v názvu pěna, je to spíše jemný krém. Konzistencí mi připomíná nějakou masku na vlasy. Je i stejně bílý a krémový, jako masky se silikony. To mě trošičku znepokojilo, protože se silikony se už dlouho nekamarádím. Podle složení ale v pěně žádné silikony nenajdete, takže za mě paráda. Obsahuje i miniaturní oranžové kousky, které připomínají rozdrcenou mandarinku.
Po aplikaci na navlhčenou pleť lehounce napění a pak ji lze jen smýt konjakovou houbičkou. Pleť je pak jemňoučká, vůbec ne vysušená a na dotek moc příjemná.

Parfemace není citrusově nakyslá, ale jemně sladká, jako mandarinková smetanová zmrzlina. Vůně je tedy příjemná a to mám u pleťovky ráda. Pro někoho, kdo nemá čištění pleti moc v lásce, může být právě vůně zpestřením a nakonec vás to začne i bavit. 

Složení: Water, Glycerin, Stearic Acid, Sorbitol, Lauric Acid, Potassium Hydroxide, Myristic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Polyquaternium-7, 1,2-Hexanediol,Beeswax,Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Butylene Glycol, Sodium Chloride, Fragrance, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Chlorphenesin, Squalane, BHT, Ethylhexylglycerin, Hydroxyethylcellulose, Carrageenan, Agar, Citrus Unshiu Peel Extract, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Mica, CI 77492, Titanium Dioxide, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Carbomer,Gold,Sodium Hydroxide.

Na závěr nesmí chybět plátýnková maska. Plátýnkové masky jsou skvělým relaxem buď při úklidu nebo jen tak, když si chcete odpočinout a poležet ve vaně. Já doporučuji tu druhou možnost, protože ne všechny masky na obličeji drží. Já mám třeba hodně úzký obličej, takže mi masky mají občas tendenci slézat. Tato mi ale sedla dobře a bylo to také z toho důvodu, že je hodně, ale opravdu hodně nasáklá sérem. I po sundání se z ní dalo vyždímat ještě spousta tekutiny, kterou jsem si pak rozetřela po obličeji a krku. Kdyby to bylo možné hlavně z hlediska hygieny, plátno by se dalo použít klidně i třikrát.
Maska se prodává buď jednotlivě nebo výhodněji v balíčku po 10 kusech. 

Složení: Water,Propanediol,Glycerin, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Hydroxyethyl Urea, Sodium Polyacrylate, Portulaca Oleracea Extract, Arginine, Allantoin, Panthenol, Acetyl Glucosamine, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) RootExtract, Centella Asiatica Extract, Pantolactone, Disodium EDTA, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Fragrance, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Beta-Glucan, Citrus Unshiu Peel Extract, Ethylhexylglycerin.


Na všechny produkty značky Qyo Qyo můžete mrknout na e-shopu Kocosbeauty.cz. Krom masky a čistící pěny značka nabízí ještě gelový krém, péči o pleť 3 v 1, pleťové mléko a tonikum. Stručně řečeno jde o celou produktovou řadu v péči o pleť. 
S korejskou kosmetikou jsme doposud neměla žádné velké zkušenosti, abych mohla dělat závěry. Zhruba v listopadu se ke mě ale dostalo několik produktů od značky Dear Klairs, která mě přesvědčila, že korejská skin care patří mezi jedny z nejúčinnějších vůbec. Značka Qyo Qyo rozhodně není výjimkou a ať už se rozhodnete pro jakoukoliv korejskou pleťovku, věřte mi, nešlápnete vedle. Když půjdete do nějakého séra, sice si připlatíte více, než jste zvyklí třeba v drogerii, ale pravidelná péče se určitě vyplatí. Já už si vybírám další poklady, protože Ježíšek mi nadělil nějaké finance, které investuji do kvalitní korejské péče a peněz mi rozhodně líto nebude, ba naopak je "nevyhodím" za něco, co si jen namažu na obličej a účinek žádný.

Zaujala vás tato svěží řada? A máte také dobré zkušenosti s korejskou kosmetikou?

14 komentářů:

  1. Ahoj a pěknou neděli přeji. ☺
    Čistící pěna vypadá dobře, hlavně ta vůně, kterou mám také spojenou s tímto zimním obdobím.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  2. Obal vypadá velmi mile a lákavě a už jenom ta vůně, tak bych velmi ráda vyzkoušela. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. S korejskou kosmetikou nemám zkušenosti žádné, ale tahle vypadá opravdu skvěle:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji vyzkoušet, mě dostala svými účinky na stav pleti :-)

      Vymazat
  4. Nemám s touhle kosmetikou zkušenost, ale zaujala mě čistící pěna. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych se mandarinek mohla užrat, v zimě je to moje nej ovoce. Já mám momentálně mandarinkový olej od Renovality, který je jedním slovem dokonalý, hlavně tou vůní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že hodně kosmetiky vybírám právě podle vůně, hlavně té jedlé :-)

      Vymazat
  6. Ta čistící pěna musí být skvělá, mám moc ráda podobné produkty na čistění. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je parádní, ostatně jako veškerá korejská kosmetika :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!