21. prosince 2020

Mandlový olej Saloos

Přírodní kosmetiku s mandlovým olejem mám hodně v oblibě, protože ve většině případů, kde je obsažen, vůně připomíná marcipán. A ten já můžu. Vůně je u mě v kosmetice jedním z hlavních lákadel, musí jít ovšem o výhradně přírodní péči, protože umělá parfemace některých přípravků z drogerie není nic pro můj nos. V dnešní době už se ale naštěstí i v drogerii dají najít skutečně kvalitní poklady. Jedním takovým je česká značka Saloos, která patří mezi mé nejoblíbenější a nejpoužívanější vůbec. 


Mandlový olej se řadí mezi nejcennější a nejpoužívanější oleje. Je vhodný na všechny typy pleti a pokožky, včetně té nejcitlivější dětské. Už jsem vyzkoušela kdejaký přírodní olej a nikdy jsem neměla ani sebemenší alergickou reakci, včetně odličování citlivých očí. Tam se mi spíš stávají humorné chvíle, kdy si odličuji oči olejem a bezprostředně potom mám slabší mlhu v očích. Jednou mi takhle zazvonil soused, zatímco jsem se odlíčila. Já šla otevřít, něco na mě mluvil a divil se, co na něj tak divně koukám, Já mu řekla, že ho nevidím a neměla jsem sílu mu vysvětlovat, že jsem se právě odlíčila. Pán v letech by stejně nepochopil, že existuje i jiný olej, než ten slunečnicový, na kterém mu žena smaží řízky a už samotné líčení jde jistě také mimo něj...

Oleje všeobecně patří mezi multifunkční kousky, které využijete místo pleťového krému, tělového mléka, krému na ruce, snadno se s ním odlíčíte, namasírujete bolavá záda nebo uděláte vlasový zábal. Klidně stačí přidat i pár kapek do šamponu při každodenním mytí a pak už se obejdete bez kondicionéru. Skvělý je na podrážděnou pleť, takže pokud se popálíte třeba doma o troubu nebo jinak podráždíte, oceníte jeho zklidňující vlastnosti.


Mandlový olej také disponuje řadou vitaminů, které se teď v sychravém počasí hodí. Obzvláště pod rouškou naše pleť trpí a pořádné výživy není nikdy dost. Stejně tak větrné počasí, časté deště, střídání teplot, neustálé ťukání do klávesnice, ... občas mám tak vysušené celé tělo a hlavně ruce, že i moje babička má snad lépe vypadající pokožku rukou. Určitě se na mě podepsala i desinfekce na ruce a poslední dobou zjišťuji, že veškeré krémy na ruce jsou pro mě slabé a vydrží hydratovat tak maximálně půl hodinky. Olej tento pocit výrazně prodlouží, ovšem všeho s mírou, ať můžete hned fungovat a nemáte pracovní plochu neustále umaštěnou.

Vůně oleje je přesně ta vůně mandlí z obrázku. Jako když s nimi právě otevřete pytlík a přičichnete si. Není to tedy vyloženě typicky nahořklá vůně, ale ani nijak umělá, zkrátka mandle, jak mají být.

Složení: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil.

Mandlový olej se dá prý užívat i vnitřně, ale to jsem nezkoušela ani s žádným jiným olejem od Saloos. Jednu lahvičku jsme nedávno věnovali tetě od přítele a ta říkala, že si dává každé ráno malou lžičku k snídani do ovesných vloček, aby se jí lépe vyprazdňovalo. 
Saloos dáváme vždy každoročně někomu k Vánocům nebo na narozeniny a ani letos to nebude jiné. Po celý rok se pak k nám dostávají pozitivní ohlasy a to je pro mě jako darujícího ta nejlepší zpětná vazba. Je to zkrátka důkaz, že Saloos potěší vždy bez ohledu na věk.


Mandlový olej můžete zakoupit na stránkách Saloos.cz.

Které tělové oleje od Saloos už máte vyzkoušené?

16 komentářů:

  1. Saloos je prostě výborná značka. :) No to slyším poprvé, že by se dali i používat vnitřně. Ale na to teda nemám odvahu :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Na Saloos slyším jen samé pozitivní recenze a asi se tedy také konečně rozhodnu nějaký olejíček vyzkoušet. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsi ještě nic nevyzkoušela, tak to neodkládej, Saloos si zamiluješ :-)

      Vymazat
  3. Mám veľmi rada oleje od Saloos, ja som mala arganový a bol skvelý :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle mandlový olej bych ráda vyzkoušela. Měla jsem olej s granátovým jablkem, ylang ylang a olej lemon tea tree. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Saloos mám ráda, dlouhou dobu jsem s nimi spolupracovala... a i přesto, že spolupráce byla ukončená, jsem spokojená. Dokonce jsem si přála peeling k Vánocům. Produkty od nich jsou strašně moc fajn :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Saloos také nedám dopustit a kupuji jej pravidelně. Je to jedna z mála značek, ke které se opakovaně vracím :-)

      Vymazat
  6. Ahoj, zrovna v úterý jsem s kamarádem vybírala dárek pro jeho manželku a nejvíce nás oslovil dárkový set Saloos s levandulí, kde byl olej a máslo. Samotnou by mne takový set potěšil. ☺♥

    Přeji krásné a pohodové Vánoce. ☺♥

    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos je sázkou na jistotu i jako dárek. Věřím, že levandulová sada udělá radost také :-)

      Vymazat
  7. Saloos je láska, taky mám tuhle značku hodně ráda. Mandlový olej jsem teda ještě nezkoušela. Momentálně ale používám oleje od Renovality :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renovality jsme také používala, ale u Saloosu se mi líbí malé balení. Olej se tak nezkazí, když ho nestihnu vypoužívat :-)

      Vymazat
  8. Vypadá moc dobře, ostatně na mandlový olej koukám už delší dobu. Jsem ráda, že jsi se o něm rozepsala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mandlový olej je hodně multifunkční a využije na spoustu věcí. Takový kousek se doma neztratí :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!