10. února 2021

Limitovaná kolekce rtěnek Coffee Edition od Maybelline

Patříte mezi milovníky kávy nebo jste spíš čajíčkáři? Já patřím určitě do druhé skupiny, kdy si raději pochutnám na čaji o páté než na kávě. První skupinu ale určitě nezavrhuji, přestože kávu piji jen výjimečně párkrát do roka. Více než kávovou chuť si vychutnávám její vůni, a to především v kosmetice. Je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní a kdybych si měla vybrat z několika různých sprchových gelů, bez váhání sáhnu po tom kávovém než třeba po ovocném.
Nedávno mě potěšila značka Maybelline, která uvedla novou limitovanou kolekci tekutých matných rtěnek SuperStay Matte Ink s názvem Coffee Edition. 


Rtěnky mají nejenže nude odstíny do hněda, ale především úžasně voní po kávě. Každá nevoní úplně stejně, ale trošku se od sebe liší. Jsou to ale božské nasládlé vůně a baví mě je používat už kvůli tomu, jak voní. Vůni jsem cítila ze rtů i několik hodin po aplikaci a to je moc příjemný pocit. Nedokážu posoudit, jak dlouho to vydrželo, protože většinou si na vůni zvyknu a přestanu ji cítit. Je to stejné, jako u parfému a to je většinou o hodně vyšší intensita vůně.
U rtěnek mě vůně vždy hodně baví, protože zejména ty klasické mají nepříjemný lojovitý odér a spíše to připomíná něco zkaženého. 

Spoustě z vás tyto rtěnky na rtech hodně lepí, mě to ale vůbec nepřijde. Prý pomáhá ihned po aplikaci rty rychle obtisknout do kapesníku a pak už je to v pohodě. Mě rtěnky ale skoro nelepí, jenom náznakem ihned po aplikaci a po zaschnutí to přestalo. Rtěnka je tedy na rtech komfortní a není vůbec cítit. 
Skvělé je i to, že se neobtiskávají zevnitř roušky. Pokud tedy klasické rtěnky z tohoto důvodu odkládáte, s těmito budete v pohodě.

Rtěnka je supersytá a pigmentovaná a co se výdrže týče, vydrží úplně bez problému i 5 hodin bez rozpíjení a ztráty intenzity. Vydrží dokonce i lehčí jídlo a pití. Na hrníčku nebo skleničce se lehce obtiskne, ale není to žádná hrůza. 

Odličovat jdou rtěnky poměrně špatně a je třeba nejlépe sáhnout po nějakém oleji. Kdo by si ale rtěnku odličoval hned po aplikaci? Buď ji tedy necháte, že časem ze rtů sleze sama nebo ji budete muset doslova sedřít z kůže. 
Pokud hledáte matné rtěnky, co skutečně vydrží, nebojte se těchto.


Odstíny jsou na výběr celkem čtyři. Barevně jsou od nejsvětlejší hnědavé až po tmavší červenou. Já si nejvíce oblíbila 260 Hazelnut Hypnotizer a 265 Caramel Collector a občas si je smíchávám různě mezi sebou, abych docílila vlastního odstínu. 
U vás odstín 260 také pravděpodobně vede, protože co jsem tak četla, tak je v hodně drogeriích u nás vyprodaný.

zz
Zleva: 255 Chai Genius, 260 Hazelnut Hypnotizer, 265 Caramel Collector, 270 Cocoa Connoisseur

Co vy a kávové vůně nebo obecně pití kávy? A máte rádi rtěnky SuperStay Matte Ink, popřípadě zkusili jste už nějaký odstín?

18 komentářů:

  1. Ja milujem ak kávu aj čaj, ale čaj pijem len jednu šálku ráno a potom už len čajíky ♡ Takéto rúže som ešte vôbec neskúšala, vždy len tuhé v tyčinke, ale veľmi sa mi páčia takéto telové farby na perách, z týchto sa mi asi najviac páči Hazelnut hypnotizer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento odstín je asi nejoblíbenější, stejně tak u mě :-)

      Vymazat
  2. Už som ich videla! ♥ Pre mňa to nie je sotva to pravé orechové, ale mamine by sa určite páčili, keďže ona miluje hnedé odtiene ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ať se na ně mamka mrkne, určitě si nějaký odstín vybere :-)

      Vymazat
  3. Odstínově se mi zamlouvají, ale já moc hnědé rtěnky nenosím. :) Ale jeden odstín by stál za zkoušku.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé nejsou vyloženě hnědé, třeba právě ty první dvě. Je ale potřeba to zkusit někde v drogerce na testerech :-)

      Vymazat
  4. Já mám ráda kávovou vůni. Kávu vypiju, ale jedině s mlékem. Jinak mám mnohem raději čaj. Rtěnky vypadají hezky, ale pro tyhle odstíny bych neměla využití.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Rtěnky vypadají skvěle! :) Barvičky jsou opravdu doslova kávové, osobně mám ráda takové růžovější nicméně přirozené rtěnky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Více přirozené jsou ty první dva odstíny, zbytek už je tmavší :-)

      Vymazat
  6. Kávu milujem, stay matte ink rúže tiež a nude odtiene úplne <3 Len u nás som ich ešte nevidela :/
    Nicol z World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostupné v drogerii jsou, ale je možné, že jsou hodně vyprodané, je to limitka :-)

      Vymazat
  7. Všechny odstíny vypadají krásně! Určitě se teď hodí hledat rtěnku, která přežije roušku. Já je kvůli tomu přestala nosit úplně, ale už mi to docela chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rtěnky také dlouho nenosila, ale od nového roku jsem začala i přes ty roušky. Tyto se mi neobtiskávají, tak je to fajn :-)

      Vymazat
  8. Rtěnky snad obletěly celý instagram, ale pro mě to úplně odstíny nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale můžeš zkusit mrknout i po jiných odstínech mimo tuto kolekci :-)

      Vymazat
  9. Odstíny vypadají krásně, na mě jsou možná moc tmavé, ale jsou typy, kterým dokonale sluší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že i jako tmavovlásce by ti některé odstíny slušely :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!