3. února 2021

Opunciová pleťová péče Weleda

Letošní rok je pro značku Weleda výjimečný, protože oslaví nádherných 100 let! Věděli byste, které produkty byly od Weledy úplně první? Já myslela, že to byl legendární krém Skin Food, ale bylo to rozmarýnové vlasové tonikum a vlasový olej. 
S významným jubileem také spatřila světlo světa nová pleťová řada Opuncie. Je určena na hydrataci pleti, takže pokud patříte mezi sušenky, určitě čtěte dál.



Opuncie je druh kaktusu a o těch je známo, že si dokáží udržet vláhu pro přežití. Mnohdy jsou také kaktusy označovány jako ideální rostliny pro pěstitele laiky. Jako malá jsem se vždy nechala v květinářství nalákat na hezké kvetoucí kousky a až poději jsem zjistila, že květy nejsou vlastně květy, ale jde o nalepenou slaměnku silikonem z pistole. To mi přijde jako velká nehoráznost a teď už bych si nic takového nekoupila.
Když jsem bydlela u rodičů, měla jsem kaktusy vždy obsypané parapety a i dnes, když rodiče navštívím, pokukuji, že spousta z nich je ještě naživu. Nikdy mi sice nevykvetly, ale i tak je to úctyhodné, že se mnou prožily celé dětství a daří se jim i v rukách mojí mamky. 

Ale zpět ke kosmetice a nové pleťové řadě Opuncie. Weleda využívá opuncii z Mexika z oblasti Jalisco, kde je dobrá půda pro kvalitní a udržitelné pěstování.
Hydratační pleťový krém slibuje okamžitou 24h hydrataci. Hlavní příčku účinných složek obsadil extrakt z opuncie, který dokáže díky vysokému obsahu polysacharidů vázajících na sebe vodu přirozeně a na dlouho hydratovat.
Krém je nekomedogenní, takže neucpává póry. Roztírá se dobře, hydratuje dostatečně a teď na zimu je tento krém moc fajn.
Je skvělý hlavně jako ochrana pleti pod rouškou. Pod ní dostává zabrat i pleť, která nemusí být nijak citlivá. Jsme pod ní zadýchaní, látka se neustále otírá, to nám na kvalitě nepřidá. 

Složení: Shea Butter, Safflower Seed Oil, Sunflower Seed Oil, Babassu Oil, Alcohol, Betaine, Citric Acid, Parfum, Glycerin, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Cellulose powder, Palmitic Acid, Stearic Acid, Aqua, Xanthan Gum.

Jemnější texturu oproti krému má hydratační 24 h pleťový lotion. Může být fajn na mastnější pleť, protože zmatňuje, vy se pak nelesknete, přesto dostatečně hydratuje. Fakt, že i mastná a problematická pleť nemůže být dehydratovaná, to je mýtus. 
Díky tomu, že tento lotion je hodně jemný, bude se hodit jako výživný podklad pod make-up. Textura je gelovitá, ani se prakticky nemusí roztírat, jak rychle se vstřebává.

Složení: Witch Hazel Water, Safflower Seed Oil, Babassu Oil, Alcohol, Betaine, Citric Acid, Parfum, Larch bark extract, Glycerin, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Oleate, Isoamyl Laurate, Kaolin, Aqua, Xanthan Gum.


Oční krémy jsou obecně produkty, bez kterých se obejdu. Vím, že by to měla být v mém věku spíš samozřejmost. Ovšem na to, že na skin care jsem docela pedant a vyžívám se v různých sérech a na pleť dávám večer vždy několik produktů, na oční krémy často zapomínám a když už s nějakým začnu, vždy mi to vydrží jen několik málo dní. Můžete mi někdo poradit osvědčený recept, jak si mazání očního okolí osvojit do pravidelnosti? Bohužel mi nepomáhá ani pohled do zrcadla na vrásky kolem očí, jsem asi opravdu marná. 

Weleda má v nové řadě oční gel, který není parfémovaný, nedráždí tak citlivé oči a můžete jej používat i s kontaktními čočkami. Ty bohužel nenosím, takže nemohu posoudit, co za neplechu nevhodné krémy s očima udělají. 
Musím také pochválit jemnou texturu, která pod očima nežmolkovatí. Už jsem se s pár takovými krémy setkala a není to nic příjemného.

Složení: Cucumber extract, Witch Hazel Water, Ruscus Aculeatus Root Extract, Wheat Germ Oil, Alcohol, Betaine, Citric Acid, Larch bark extract, Glycerin, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Oleate, Hydrolyzed wheat protein, Aqua, Xanthan Gum.


Celou řadu uzavírá hydratační pleťová mlha. Mlhy používám hlavně přes léto na osvěžení a ochlazení, ovšem zvykla jsem si na ně i přes zimu. Obzvláště v kanceláři, protože ve vytopené místnosti se moje pleť více vysušuje. 
Vůně je dokonalá, taková svěží, mátová, bylinková. Na zimu je až moc chladivá, ale myslím, že na léto to bude absolutní pecka!

Složení: Witch Hazel Water Alcohol, Betaine, Citric Acid, Lipoamino acid, Parfum, Larch bark extract, Glycerin, Glyceryl Caprylate, Sodium Chloride, Aqua.


Opunciová řada je k dostání od 25. ledna 2021, a to v DM drogeriích, e-shopech s přírodní kosmetikou nebo na oficiálním weledím e-shopu zde

Zaujala vás tato hydratační řada?

18 komentářů:

  1. Haha, to ma pobavilo, že pokiaľ patríte medzi sušienky, to je milé! Ja mám takú zvláštnu pleť, hrozne zmiešanú, občas je mastná, občas je suchá. O opuncii som nikdy nepočula, mne sa kaktusy veľmi páčia, ale žiadny doma nemám, už dlhšie rozmýšľam, že si nejaký musím kúpiť. Najviac ma z tejto kozmetiky zaujal očný gél, práve si nejaký hľadám, tak sa naň určite pozriem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám s pletí jako na houpačce. Je suchá, přesto se mi tvoří pupínky, hlavně každý měsíc před menstruací. Někdy je to boj :-)

      Vymazat
  2. Ten hydratační krém by se hodil, poslední dobou mám pleť opravdu šílenou a často vysušenou. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za to můžou určitě roušky a situace okolo, mám to podobně :-)

      Vymazat
  3. Tak toto vyzerá skvelo. Mňa tiež najviac zaujal ten očný gél, ktorý by mi pekne schladil a odpuchol moje ranné kruhy pod očami.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chladí příjemně a ani se nemusí dávat do lednice :-)

      Vymazat
  4. Ty jo, 100 let, to už je sakra dlouho. Tahle řada vypadá nádherně! Já od Weledy ještě nic nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jsi ještě nic neměla? To já už snad všechno. Doporučuji hlavně jejich pleťové krémy, ty jsou skvělé :-)

      Vymazat
  5. Ten očný krém vyzerá super :) Keď spotrebujem svoj, určite ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  6. Celá řada vypadá skvěle, ale úplně nejvíce mě zaujal oční krém.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. Ešte som túto kolekciu nevidela nikde, ale skúsim ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    musím říci, že mě řada dost zaujala a musím si to zapamatovat, abych si ji mohla časem koupit:-) Díky za tip!
    Měj se krásně:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec za co. Až budeš mít příležitost, zkus po něčem s opuncií mrknout :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!