22. února 2021

Pleťová kosmetika CareMedica

Značku CareMedica znám, protože jsem měla možnost vyzkoušet několik produktů na vlasy. Přesto se nemohu označit za odborníka, protože pokud vyzkoušíte pár kousků které vám sednou, u ostatních už to může být jiné. Díky výzvě na Instagramu jsem měla možnost vyzkoušet kompletní péči o pleť. Po této zkušenosti už si ovšem o značce a jejích produktech mohu podrobnější obrázek udělat. 


Certifikovaná značka z kraje Polických stěn CareMedica obsahuje 99,38% složek přírodního původu. Nabízí komplexní řady v péči o pleť pro normální až smíšenou pleť, ale i suchou a citlivou. Kosmetika vychází z tradiční čínské medicíny a je postavena na filosofii, která se snaží o udržování rovnováhy mezi dvěma základními přírodními vzájemně se doplňujícími silami - Yin a Yang. 
Tradiční čínská medicína je účinná zevnitř, hlavní myšlenkou značky CareMedica je účinnost navenek. Tato přírodní kosmetika využívá pouze několik účinných složek, protože v jednoduchosti je krása. Nejcennějšími jsou bezesporu vitální houby a bylinky, které jsou spolu v interakci a pro naši pleť jsou velmi cenné.  


Musím říct, že moje pleť mi dává neskutečně zabrat. Nejvíce asi v období menstruace a po zbytek měsíce jsem pak v procesu léčení. Jakmile si ji od pupínků uzdravím, je tu další perioda a vše hezky znova. 
Nepřidá tomu ani nošení roušek a stres ze současné situace. Kdybych měla svoji pleť charakterizovat, tak je to určitě nenormální, suchá, místy smíšená a problematická. Je to tedy od každého trochu a pak je těžké vybrat tu správnou péči. Co se týče analýzy pleti, nikdy jsem se nesvěřila do rukou odborníka. Vždy jsem si vystačila sama a podobně to mám i s doktory. Tam chodím, až když už je ouvej. 

Při výběru řady jsem měla malinko dilema, přesto jsem zvolila přípravky na suchou a citlivou pleť. Každá problémová pleť je svým způsobem citlivá a podle mého jsem se vydala správnou cestou.

Začala bych pleťovou vodou, která je u mě v denní rutině také prvním krokem. Tato pleťovka je zároveň i odličovač, takže s ní stáhnete make-up, řasenku i ostatní nečistoty. Voda pleť nijak nestahuje, zanechá ji vláčnou a hydratovanou.
Není třeba ji oplachovat, ovšem já se bez mycích gelů neobejdu a nevzdám se jich za žádnou cenu, proto musím po odlíčení pleť smýt ještě mokrou metodou. Pleťové vody jsou sice na bázi vody, ale rozumíme si. 
Na dočišťování gely jsem si zvykla v době, kdy jsem u kosmetiky neřešila složení a odličovala se převážně micelárkami. Dnes je už nepoužívám v takové míře nebo je alespoň pořádně smyji právě gelem.
Od této vody žádné podráždění pleti nebo štípání v očích nečekejte. Neobsahuje silikony, parabeny ani minerální oleje, pouze samé účinné látky. Podle popisku by voda neměla být parfémovaná, přesto voní docela intenzivně. Zde je ovšem asi myšlena umělá parfemace. Vůně je to ale příjemná rozhodně ne chemická.

Složení: Aqua, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate,Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Decyl Glucoside, Glutamine, Phenethyl Alcohol, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lentinus Edodes Extract, Linalool, Sodium Surfactin, Limonene, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, Caprylyl/Capryl Glucoside, Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract, Glycerin, Polyglyceryl-6 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Lavandula Angustifolia Oil.


Po důkladném vyčištění pleti přichází na řadu hydratace. Záleží také na denní době - ráno dávám po vyčištění denní, večer zase noční krém. 
Denní krém na suchou a citlivou pleť pečuje o pleť díky mnoha olejům a houbám reishi či shiitake. Houby shiitake si pravidelně kupuji přes Scuk.cz a chuťově jsou výborné. Jsou hodně podobné žampionu, jen jsou možná malinko tužší.
U krému oceňuji praktické pumpičkové balení. Je mnohem hygieničtější než klasické kelímkové, protože do něj si prsty můžete zanést spoustu nečistot a s pleti se tak stane úrodná půda pro pupínky. 
Krém je skvělý i jako podklad pod make-up, nijak neovlivní jeho strukturu a nebudou se vám tvořit mapy. Rychle se vstřebává, takže před líčením nemusíte dlouho čekat, až se do pleti vpije. 

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Octykdodecanol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Cocos Nucifera Oil, Sodium Benzoate, Panthenol, Oak Root Extract, Potassium Sorbate, Tocopherol, Echium Plantagineum Seed Oil, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lentinus Edodes Extract, Citric Acid, Cedrus Atlantica Wood Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil Unsaponifiables, Xanthan Gum, Ethyl Ferulate, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Humulus Lupulus Oil.


Noční krém na suchou a citlivou pleť je oproti denní hutnější a výživnější především díky bambuckému máslu. Má také anti-age účinky, takže pokud už je vám kolem třicítky, určitě tento benefit oceníte. Kdo by nechtěl mládnout během spánku?
Pro větší účinek používám krém s kapkou séra proti vráskám, ale o tom až za pár řádků.

Složení: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/ Caprate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Octykdodecanol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Sodium Benzoate, Panthenol, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Oak Root Extract, Potassium Sorbate, Tocopherol, Echium Plantagineum Seed Oil, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lentinus Edodes Extract, Cedrus Atlantica Wood Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil Unsaponifiables, Xanthan Gum, Citric Acid, Ethyl Ferulate, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Humulus Lupulus Oil.

Oční krémy jsou pro mě samostatnou kapitolou. Vždy si nějaký pořídím, vydržím ho používat pár dní a pak jej odložím a vystačím si pouze s denním a nočním krémem. Vím, že by se to nemělo a už jsem ve věku, kdy bych na oční krémy neměla zapomínat, ale bohužel mi to není nic platné ani jako novoroční předsevzetí. 
Oční krém CareMedica jemnou kůži kolem očí regeneruje, vyživuje a hlavně vypíná. Kdo jste už překročili třicítku tak víte, že právě kolem očí a úst se tvoří nejvíce vrásek. 
Při pravidelném používání slibuje nejen vyhlazení jemných vrásek, ale i redukci tmavých kruhů pod očima. 

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Carthamus Tinctorius Seed Oil , Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cera Alba, Sodium Benzoate, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Potassium Sorbate, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Spilanthes Acmella Flower/Leaf/Stem Extract, Astragalus Membranaceus Root Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Cymbopogon Citratus Leaf Oil, Decyl Glucoside, Glutamine, Phenethyl Alcohol, Geraniol, Algae Extract, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract, Ubiquinone, Linalool, Farnesol, Tocopherol.


V čem se naopak vyžívám jsou různé olejíčky a séra. Sérum na vrásky CareMedica působí jako takový ochranný štít na pleť, proto jej používám každé ráno s trochou denního pleťového krému. 
Konzistencí je sérum trošku tahavé, takové "soplovité", ale na roztírání a vstřebávání to nemá žádný vliv. Hodně mi připomíná korejskou kosmetiku s obsahem hlemýždího slizu, díky kterému se sérum lehce táhne. 
Ve složení můžete vidět i několik olejů, přesto není na pleti mastné, jen perfektně výživné.

Složení: Aqua, Glycerin, Bulbine Frutescens Leaf Juice, Sodium Carboxymethyl Cellulose, Sodium Benzoate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Potassium Sorbate, Ascorbyl Glucoside, Olea Europaea Leaf extract, Zinc PCA, Citrus Sinensis Peel Oil Expressed, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Lentinus Edodes Extract, Astragalus Membranaceus Root Extract, Limonene, Citric Acid, Decyl Glucoside, Glutamine, Phenethyl Alcohol, Sodium Cocoyl Glutamate, Ascorbic Acid, Glyceryl Caprylate, Polyglyceryl-6 Oleate, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, Gynostemma Pentaphyllum Leaf/Stem Extract, Sodium Surfactin.


Kapátkové balení je u séra samozřejmost. Popravdě ani neznám žádné, které by se aplikovalo jiným způsobem. Je to praktické, máte zcela pod kontrolou dávkované množství, takže k tomu ani není co víc dodat.


Na závěr jedna zajímavost, tváří značky je Ha Thanh Špetlíková, kterou mám ráda nejenom jako herečku, ale hlavně i jako osobnost. Je také důkazem, že by se určitě nepodepsala pod značku a produkty, které nefungují. A stejně jako pod vlasovou kosmetiku CareMedica tak i já se mohu podepsat pod tu pleťovou.

O veškerém sortimentu a značce si můžete více přečíst na stránkách Caremedica.cz.

Znáte tuto značku, popřípadě zkusili jste už něco?

16 komentářů:

  1. O tejto značke som počula veľa hlavne skrz blogerky. Moc sa mi páči jednoduchosť obalu a ešte som moc neskúšala kozmetiku, ktorá by vychádzala z tradičnej čínskej medicíny, čo ma zaujalo asi najviac. Teraz mám toho doma kopu, ale určite to znie veľmi zaujímavo a asi by som sa aj pozrela čo ponúkajú pre mastnú pleť.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  2. O této značce jsem tedy zatím ještě neslyšela, ale produkty vypadají opravdu parádně. :) Možná po nich také mrknu.

    OdpovědětVymazat
  3. O značce slyším poprvé, ale opravdu se mi moc zamlouvá téměř stoprocentní přírodní složení. Nedávno jsem vysadila antikoncepci a moje pleť na tom není tak, jak bych si přála, tak se po nějakým produktech nejspíše podívám. :) Skvělá recenze, díky za tip!

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Já už HA neberu více než deset let a právě poté jsem začala pozorovat zhoršení stavu pleti, které bohužel občas trvá doteď...

      Vymazat
  4. Značku poznám. Taky jsem měla možnost ji vyzkoušet a jediné, co mi nesedlo byla pleťová voda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Já mám pleť citlivou, ale nepodráždila mě :-)

      Vymazat
  5. Značku neznám, ale je mi moc sympatická složením:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, složení je určitě fajn, neobsahuje žádné škodliviny .-)

      Vymazat
  6. Nikdy jsem o značce neslyšela, ale u tebe se vždy dozvím nové tipy na produkty! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to tu mohu obohatit něčím neznámým :-)

      Vymazat
  7. Taky jsem měla možnost tuto kosmetiku vyzkoušet a je fakt skvělá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  8. Produkty vypadají vážně skvěle, nejvíc mě zaujal oční krém. Já taky musím použít ještě gel a vše potom smýt vodou. Nedovedu si představit, že by mi něco zůstalo na pleti.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!