15. února 2021

Přírodní vitální kosmetika na vlasy CareMedica

Tradiční čínskou medicínu už v povědomí mám a vyzkoušela jsem ji v podobě doplňků stravy. Účinky se mi potvrdily více než pozitivně a ačkoliv jsem na čínskou medicínu nikdy moc nevěřila, změnila jsem na ni názor. Houby a bylinky, které pomáhají tělu, mohou být navíc obsaženy i v kosmetice a být tak nápomocné i na zevnějšku. 


Vyživující šampon CareMedica je určen na podporu růstu vlasů a zdraví jejich kořínků. Hlavními účinnými látkami jsou extrakty z houby reishi, rdesna mnohokvětého, lopuchu a kopřivy. Je to sice jenom pár látek, ale méně je někdy více a v přírodní kosmetice to platí dvojnásob. Pozitiv z extraktů tak dostaneme do vlasů mnohem více, protože koncentrace je vyšší.
Šampon se používá běžně jako všechny ostatní - nanést na mokré vlasy, napěnit, nechat pár minut působit a opláchnout. Poté už jen nanést kondicionér nebo výživnější masku. 
Lepší je používat celé produktové řady než střídat různé značky. Z vlastní zkušenosti vím, že je to na vlasech skutečně znát.
Šampon není průzračný, ale nahnědlý a je jedním slovem skvělý. Chválím i pumpičkové balení, což není u šamponů úplně běžné. Pokud máte dlouhé vlasy, rozhodně jej doporučuji používat spolu s kondicionérem, protože může malinko vysušovat. Ne, že by vlasy šly bez něj špatně rozčesávat, ale po pár použitích budou více drsné a kondicionér je hezky vyhladí a zjemní na dotek.

Složení: Aqua, Sodium cocamphoacetate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Kuchyňská sůl, PCA Glyceryl Oleate, Citric Acid, Sorbitan Susquicaprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Benzoate, Citrus Bergamia Peel Oil Expressed, Potassium Sorbate, Polygonum Multiflorum Root Extract, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Arctium Lappa Root Extract, Limonene, Propylene Glycol, Linalool, Urtica Dioica Leaf Extract, Coffea Arabica Seed Extract.


Maska na vlasy CareMedica dodá vlasům intenzivní hydrataci, výživu a lesk. Propojuje v sobě sílu houby reishi, rdesna mnohokvětého, ženšenu pravého, arganového a kokosového oleje, bambuckého másla a stejně jako v případě šamponu obsahuje extrakt z lopuchu a kopřivy. 
Maska voní podobně jako matcha čaj a to docela výrazně. Při mytí vlasů mám ale podobné smyslové zážitky ráda a užívám si to. 
Konzistence masky je hodně jemná a na vlasech se chová úplně odlišně, než běžné masky, které známe z drogerie. Není to taková ta typicky klouzavá textura a podle popisku stačí dát na vlasy velikost dvou lískových oříšků. To si na mé dlouhé vlasy nedovedu představit a klidně bych nabrala i půlku balení. 
I vlasy po mytí jsou jiné. Ne jemné a hladké, ale tvrdé, vrzavé a pevné na dotek. A hlavně hezky provoněné. Rozčesávat jdou bez problémů. Ta pevnost vlasů je pro mé jemné vlasy plus, protože mám tak pocit, že jich mám více a jsou i viditelně objemnější. 

Složení: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Argania Spinosa Kernel Oil, Camellia Sinensis Leaf Wax, Cetearyl Alcohol, PCA Glyceryl Oleate, Coco-Caprylate/Caprate, Cocos Nucifera Oil, Tocopherol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Polygonum Multiflorum Root Extract, Panax Ginseng Root Extract, Citric Acid, Ganoderma Lucidum Fruiting Body Extract, Arctium Lappa Root Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Coffea Arabica Seed Extract.

Šampon i maska mají skvělé složení bez silikonů, parabenů, minerálních olejů či umělé parfemace. Složení je téměř 100% přírodního původu, takže i v tomto ohledu dávám další body navíc.


Tyto a mnohé další produkty si můžete prohlédnout na stránkách Obchodcinskemediciny.cz. Najdete zde nejenom vlasovou kosmetiku, ale i pleťovou. 
Oba produkty jsou hodně povedené a mohu je vřele doporučit. Stejně tak pleťovku, ze které doma pár kousků momentálně používám.
Bavila mě hlavně maska, která je jiná než ostatní a mým dlouhým jemným vlasům sedla dokonale. Obvykle si vlasy myji obden, pak už se mi u kořínků mastí a co jsem vypozorovala, tak s touto vlasovkou se mi mytí prodloužilo o den. Takže pokud se vám vlasy mastí hodně a musíte si je mýt třeba i každý den, přestože nechcete, toto kombo vám s tím určitě pomůže.

Zaujaly vás tyto produkty?

14 komentářů:

  1. Produkty vyzerajú zaujímavo. Veľmi sa mi páči hlavne tá maska, vyzerá pomerne dosť hutno. A keď hovoríš, že ti to predĺžilo neumývanie vlasov, tak to ma naozaj chytilo, pretože presne toto ja hľadám.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska je v tomto skvělá. Po většině masek mám totiž vlasy zplihlé mnohem dřív...

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Pleťovka je skvělá, hlavně omlazující sérum chválím :-)

      Vymazat
  3. Ja prírodnú kozmetiku milujem! Tiež mám pocit, že je často účinnejšia, aj keď viem si predstaviť, že ak má niekto citlivú pokožku, tak to nemusí byť preňho dobre. Produkty inšpirované čínskou medicínou som ešte neskúšala, ale určite by som raz chcela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem měla možnost vyzkoušet pleťovou kosmetiku a byla docela fajn.:-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, celkově má značka hodně povedené produkty, ke kterým se budu ráda vracet :-)

      Vymazat
  5. Pleťovou kosmetiku mám a je super. :) Ale i tato řada na vlasy vypadá hodně slibně.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Ta maska mě velmi zaujala, sama masky používám velmi ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá a hlavně úplně jiná, než všechny ostatní a v tom je jedinečná :-)

      Vymazat
  7. Ahojky,
    ta vlasová péče mě opravdu zaujala, možná to zkusím:-) Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!