14. dubna 2021

Rozjasnění pleti s La Roche-Posay

V dnešní době pandemie potřebuje rozjasnit nejenom naše nálada, ale i pleť. Mnozí z nás nemají možnost chodit tak často do přírody a na pleti je to pak poznat. Může být mdlá, unavená a bez jasu. Na stav a kvalitu pleti má také významný vliv sluneční záření. Tomu jsme vystaveni nejenom v létě, ale i v zimních měsících. Proto bychom neměli zapomínat na ochranu pleti za každého počasí a v jakémkoliv ročním období. Pleť je bez ochrany více náchylná ke stárnutí a tvorbě vrásek. Podobný účinek jako sluneční paprsky má zásadní vliv dehydratace. Díky projektu Trnd.cz jsem mohla vyzkoušel produkty značky La Roche-Posay, které jsou sestaveny tak, aby pleť chránily před škodlivým slunečním zářením a zároveň ji dostatečně hydratovaly. 



Péče o pleť La Roche-Posay obsahuje ampulky Hyalu B5, sérum ze stejné řady a Anthelios Shake Fluid s vysokým ochranným faktorem.

Hyalu B5 Ampule jsou vysoce koncentrované a měly by účinkovat už po 1 hodině po aplikaci. Dobré je si naordinovat 7 denní kůru, tedy na každý den jednu ampulku. Já měla k dispozici pouze dvě, tak jsem si dala víkendovou kůru. Ampulku lze také rozdělit na půlku ráno a půlku večer, což také doporučuji. Když jsem si dala ampulku celou, pleť hodně lepkala a nezachránil to ani pleťový krém. Sérum se do pleti vstřebávalo několik hodin a nebyl to na omak příjemný pocit. Když jsem si ampulku rozdělila na dvě dávky, bylo to v pořádku.
Na druhou stranu oceňuji to, že tekutina neobsahuje alkohol, parfemaci ani konzervanty, takže neublíží ani citlivé pleti
Ještě bych chtěla zmínit opatrnost při manipulaci s ampulkami. Jakmile se odlomí úzká část a sérum se bude o dlaň vyklepávat, lze se velmi snadno pořezat. Proto doporučuji využít i plastovou část, která je součástí balení.

Ampulky používám v kombinaci s pleťovým krémem nebo sérem Hyalu B5. To obsahuje dva typy kyseliny hyaluronové a další cenné látky. Je to klasické mléčné sérum a také zde je třeba opatrnosti s množstvím, jinak bude pleť lepit. Stačí pár kapek kapátkem a pro celodenní hydrataci to bohatě stačí.

Na rozjasnění pleti je skvělý vitamin C. Značka La Roche-Posay jedno sérum s céčkem také nabízí. Já je nezkoušela, mám je od jiné značky a výsledky jsou opravdu parádní. Jen u něj pozor na skladování, často rychle zoxiduje a je pak prakticky nepoužitelné. 


Anthelios Shaka Fluidochranný faktor 50. U moře si většinou vystačím se SPF 30, ale na obličeji volím vždy vyšší ochranu. Většinou jde u vysokých faktorů o hodně hutné krémy, které se hůře roztírají a vstřebávají. Tento fluid ale není krém v pravém slova smyslu, ale je lehounký a i samotná roztíratelnost je lepší. 
Fluid je bez parfemace, je voděodolný a otěruvzdorný a plus vidím i v tom, že neštípe v očích. S tím mám problém hlavně při pobytu u moře. Jakmile se obličej zpotí, krém v očích hodně štípe a když nemáte po ruce kapesník nebo čistou vodu na vymytí, je to docela utrpení. 


S La Roche-Posay zatím nemám velké zkušenosti, ale i po té malé zkušenosti věřím, že si svoje obzory do budoucna musím rozšířit více. Není to sice úplně nejlevnější záležitost, ale za kvalitu si ráda připlatím.

Používáte ochranu pleti i v zimě nebo až vykoukne sluníčko?

10 komentářů:

  1. Přes zimu si vystačím s makeupem se SPF, přes léto používám na obličej desítku.
    Produkty vypadají suprově, já si zapomněla na tento projekt podat přihlášku a teď mě to celkem mrzí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si s desítkou asi nevystačila. Produkty jsou fajn, ale poslední dobou dávají do projektů jen vzorečky, což je škoda :-)

      Vymazat
  2. Já na ochranu pleti v zimě bohužel moc nedbám, jsem v tomhle ohledu trochu flákač. :D Každopádně tahle značka je určitě skvělá a souhlasím, že za kvalitu se vyplatí připlatit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes zimu to také až tak neřeším a nepoužívám zrovna každý den padesátku, ale v létě se snažím nezapomínat :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, od LP jsem měla opakovaně opalovací krémy, nejčastěji na tělo a to 30. Super jsou, vyhovují mi konzistencí, tím že nejsou parfemované a nedráždí. No obličej jsem myslím měla jen Biodermu a ta byla taky super. Plus tyčinky na rty 50 jsou taky nezbytností. Super doporučení a tipy. Krásný den měj. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, není to žádné hutné mléko, co nejde roztírat a nezanechává ten nepříjemný bílý film :-)

      Vymazat
  4. Na ochranu před sluncem jsem docela lajdák :D a od této značky jsem ještě nic nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chápu. Jak nesvítí sluníčku, tak to svádí k tomu po krémech vůbec nesahat :-)

      Vymazat
  5. Já osobně mám La Roche Posay moc ráda, a nejvíc od nich miluji tu mlhu na ochranu proti sluníčku. Tu mám během slunného období k kabelce pořád a nejednou mi zachránila "zadek" - myšleno nos - před spálením :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlhu od této značky neznám, ale díky za super tip :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!