10. května 2021

Hydratace od hlavy až k patě s Mustika Ratu

Letos jsem si dala předsevzetí, že se budu více se starat o pleť a zaměřím se na hydrataci. Ne, že bych pleť doteď nějak zanedbávala. Ale spíše jsem se zaměřovala na odličování a čištění pleti a z pečující kosmetiky jsem přešla z konvenční na tu kvalitnější, především korejskou, se kterou mám ty nejlepší zkušenosti. Je to sice nákladnější, ale věřím, že na stavu pleti to bude do budoucna znát a nebude tak problematická, jako doposud. 
Stále více také slýchávám, že by se nemělo zapomínat ani hydrataci celého těla, a to v jakémkoliv ročním období. V tomto jsem, přiznám se, trošku flink, protože pokožku těla mažu hlavně v létě po slunění, aby mi v šatech nevynikly šupinky. Možná si za to můžu sama, protože kdybych péči nezanedbávala přes zimu, nebyla bych tak vysušená. Proto jsem si dala i tento malý závazek, se kterým jsem začala na jaře. Mazat, mazat a mazat! Je to sice pozdě, ale přece, a to se doufám také počítá. 



Ačkoliv v péči o pleť mám ráda přípravky bez parfemace, na tělo jsem musela sáhnout po výraznější parfemaci, jinak by mě to nebavilo a nikdy bych se k tomu nepřinutila. Voňavá máslíčka jsou tím pravým spojením hydratace a dokonalých vůní, takže pokud jste zarytí nemazači a nemůžete se k tomu také dobrovolně přinutit jako já, zkuste si vybrat z některých variant značky Mustika Ratu. 
Na všechna tělová másla můžete kouknout na stránkách Mywave.czvěřím, že si z široké nabídky vyberete.
Vyzkoušela jsem papáju, což je typická ovocná vůně a pak květinový noční hyacint. V minulosti jsme měla i jasmín, ale pokud byste čekali typický jasmín, který známe z našich končin, asi vás zklamu. Je to trošku jiná vůně, nicméně je příjemná, květinová. 
Nejde o přehnaně výrazné chemické vůně, vaše nosánky a především pokožka rozhodně strádat nebudou. Záleží na tom, jestli jste spíše na květinové nebo ovocné vůně. 
Před namazáním doporučuji použít peeling. Pokožka bude hladší a jemnější a vezme si z másla maximum. 



Stejně jako pokožka těla, hydratovat potřebují i naše vlasy. Dodávat výživu vlasům je krok, který mám ráda a kromě kondicionéru a masky si občas dopřávám i něco lepšího, a tím jsou zábaly. Na ty je skvělý přírodní vlasový olej Cem Ceman. Přiznám se, že oleje na vlasy nemám vůbec ráda. Tento má sice olej v názvu, ovšem je to spíš taková vodička s vlastnostmi oleje. Pro mě tedy naprosto ideální. Vlasy nijak neumastí, protože se používá před mytím šamponem, ne až po něm. 
Nanáší se do celých délek a nemusíte mít obavy, že se vlasy začnou u kořínků rychleji mastit. Dá se v pohodě použít i k samotným kořínkům bez jakékoliv újmy, olej se přece jenom splachuje šamponem. A to klidně i 2x podle potřeby. Dá se nechat působit i přes noc, ale na to jsem neměla odvahu. 

Olej se dá koupit v tomto malém balení, které je fajn na zkoušku, pokud s ním začínáte a nevíte, co od produktu čekat. Pak už můžete jít rovnou do většího, který je výhodnější a chvíli vám doma vydrží. 
Za sebe mohu olej doporučit všemi deseti, je to opravdu pecka. Pokud chcete vlasy hydratovat a hezky vyhladit a nemáte rádi umaštěný pocit, tento vám bude vyhovovat.

Složení: Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil, Eclipta Prostrata Extract, Tocopheryl Acetate, Aleurites Moluccana Seed Oil, Propylene Glycol, Lawsonia Inermis, Leaf Extract, Fragrance, CI 61565.


Nezapomínáte na hydrataci pokožky? A používáte nějaké speciální přípravky na výživu vlasů?

8 komentářů:

  1. Značku neznám, ale produkty vypadají slibně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, minimálně ten vlasový olej doporučuji vyzkoušet :-)

      Vymazat
  2. Značku vidím prvně, ale strašně mě zaujala. Já si oeljové zábaly dělám docela pravidelně a vždy nechám působit několik hodin před mytím. Po umytí bych to teda nezvládla namastit si vlasy, ale před umytím proč ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednou měla zábal z argonového oleje a už nikdy víc, nemohla jsem se té mastnoty zbavit :-)

      Vymazat
  3. Všechny produkty vypadají skvěle a moc ráda bych je také vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou skvělé! Doporučuji se mrknout na celou nabídku, toto není vše, co značka nabízí :-)

      Vymazat
  4. Značku sice neznám, ale produkty vypadají velmi lákavě. To tělové máslo nemusí být vůbec špatné. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!