28. května 2021

Rtěnka MAC

Předchozí měsíce rtěnkám kvůli respirátorům moc nepřály. Já je odložila loni na jaře, ovšem doma se mi za necelý rok nahromadilo tolik kousků, že bych musela nosit tři denně, abych je stihla pořádně unosit. Zhruba dva měsíce zpátky jsem si ale řekla dost a rtěnky začala používat. Sice o nich nikdo kromě mě nevěděl, protože ještě nikdo nevymyslel rentgen, který by viděl, jak se pod respirátorem tváříme a jaký odstín rtěnky nosíme. Řeknu vám, to by byla docela sranda. Já sama když jsem v obchodě nebo na poště, přistihnu se, že pod respirátorem dělám s pusou docela grimasy. Také se vám to někdy stává?
Vlastním vesměs běžné cenově dostupné rtěnky a jen několik kousků, které se pohybují nad pětistovku. Vždycky jsem si chtěla pořídit nějaký kousek od MAC. No a kdy jindy se zaslouženě odměnit, než za ty dlouhé měsíce, kdy jsem musela rtěnky odložit a spokojit se jen s balzámem na rty. 

MAC Love Me Lipstick


MAC má spoustu ikonických kousků, ale také pár novinek. A právě po saténové Love Me Lipstick v odstínu Très Blasé jsem sáhla i já. Barva je hodně jemná, až nenápadná, ale já na výrazné barvy zkrátka nejsem.
Rtěnka je hydratační a krásně vláčná díky obsahu arganového oleje. Hodně mi texturou připomíná balzám na rty a je tedy velice příjemná. Velmi příjemná je i vůně, taková sladká, žádná nehezky lojovitá.

Výdrž je zhruba kolem 4 hodin za předpokladu, že nebude jíst ani pít. Pak už bohužel ztrácí na intenzitě. Osobně ale neznám rtěnku, u které bych nemusela během dne nátěr zopakovat a tato rtěnka není výjimkou. Nevidím v tom vůbec žádné minus.

Tím, že rtěnka není nijak barevně výrazná, dá se nosit klidně i doma místo balzámu na rtu. Když už nemáme moc příležitostí, kam a kvůli komu rtěnky vynosit ven, můžeme si ji pro dobrý pocit užít i v teple domova. Sice se rtěnka tváří spíše jako tónovací balzám na rty, pokud ji ale navrstvíte, barva je sytá a déle i vydrží. 

Rtěnka MAC

Odstín 404 Très Blasé

Běžně tato rtěnka stojí okolo 600,- Kč, já ji kupovala v akci za nějakých 350,- Kč, což není na MAC vůbec špatná cena. Uvažovala jsem i nad jinými variantami, ale nejdříve jsem chtěla zkusit jaká bude a zda stojí za to. MAC mě svojí kvalitou rozhodně přesvědčila a mohu tak svoji sbírku nadále rozšiřovat. 

Odložili jste také kvůli respirátorům rtěnky nebo jste to neřešili? A která rtěnka z vyšší cenové kategorie je vaše vysněná?

13 komentářů:

  1. I don't wear lipsticks often since the pandemic. Now that things are slowly returning to normal, I need to add on to my collection. This shade looks lovely. Thanks for the review!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ja nepoužívam takéto rúže ale o Macu už dlho uvažujem lebo som čítala veľa skvelých recenzií a veľa chváli tak by som chcela aspoň jeden.

    RESPECT COCO CHANEL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji právě také zkusila na doporučení a dobré recenze a dobře jsem udělala :-)

      Vymazat
  3. Wow, to je tak nádherný odstín a i obal je moc povedený. Já vůbec teď rtěnky nenosila, ale chci.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Od značky jsem ještě nic nezkoušela a úplně mě ještě nezaujala natolik, abych od ní musela něco mít. Ovšem rtěnky ty už taky nosím nějaký pátek pod respirátorem, protože jinak bych je nespotřebovala :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj a pěknou neděli přeji. MAC rtěnky mám moc ráda, jsou to skvělí držáci. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, proto také určitě nějakou další zkusím :-)

      Vymazat
  6. Takové odstíny mám ráda. Líbí se mi i obal. Já teď rtěnky moc nenosila. Spíše jsem dost ujížděla na balzámech. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, ale ty rtěnky už mi hodně chyběly :-) balzámy přesto neodkládám :-)

      Vymazat
  7. Rtěnky od Macu snad nikdy nezklamou! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!