24. května 2021

Vanilková řada od Purity Vision

Značka Purity Vision není žádnou novinkou ani velkou neznámou. Je to poměrně oblíbená a dostupná značka pro všechny. Sama ráda pravidelně sahám především po kokosovém oleji, který má zastoupení nejen v koupelně, ale i v kuchyni. Hodně se mi osvědčil i při čištěním zubů, kdy je šetrně vybělí a ještě i dobře chutná.
Když jsem pokukovala po celé nabídce, nestačila jsem se divit, kolik nových kousků značka má. Nedokázala jsem odolat tělovému máslu a pleťovému oleji s vanilkou, která patří mezi moje oblíbené ingredience, jak chuťově, tak vůní. 



Vanilkové tělové máslo je hodně příjemnou záležitostí nejen na tělo, ale klidně i na suchou pleť místo krému. Konzistence je hezky hutná a po styku s pokožkou roztaje. Voní jemně a sladce po vanilce, nic výrazného, ale je to velmi příjemná nasládlá vůně. 
Máslo je multifunkční, takže jím nahradíte tělové mléko, pleťový krém, ale klidně i výživný balzám na rty. Můžete ho ocenit na letní dovolenou, kdy vám ušetří spoustu místa v zavazadle, protože nemusíte tahat několik produktů zvlášť a vystačíte si pouze s tímto jedním. Jako letní mazání po slunění, kdy je pleť stažená a napnutá a zároveň potřebuje pořádnou dávku hydratace, je toto máslo dokonalé.
Jen při cestování pozor na skleněné balení, aby se nerozbilo. Když jej ale zabalíte do osušky, nemělo by přijít k újmě.
Co na oleji oceňuji, je praktická pumpička. Máte tak dávkování pod kontrolou, nemusí se nic vylévat, olej nikde nekape a už to je takový malý luxus.

Složení: Butyrospermum Parkii Butter, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil.



Neméně příjemný je i vanilkový pleťový olej. Ten voní o hodně intenzivněji než tělové máslo a je to úžasná vůně vanilkových rohlíčků. Přímo v lahvičce je v oleji nasekaný vanilkový lusk, což je pro mě novinka a hodně zajímavý nápad. I při aplikaci vám občas na ruce ulpí zrníčko vanilky, ale v tom bych neviděla problém. Kdy se vám totiž stane, že si vaše pleť může doslova pochutnat na pravém vanilkovém lusku.
Olej je sice primárně určen na pleť, ale dá se klidně použít i na tělo, jako vlasový zábal nebo přidáním pár kapek do vany místo esenciálního oleje. Právě koupele s voňavými olejíčky mám moc ráda. Má to skvělé účinky na psychiku, ale i na pokožku, kterou nemusíte po koupeli nijak zvlášť opečovávat. Bude hydratovaná prakticky už ve chvíli, kdy vylézáte z vany. Pro zaryté nemazače po koupeli jako jsem já je tedy toto použití geniální.

Složení: Helianthus Annuus Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Vanilla Planifolia Fruit, Tocopherol. 


Oba produkty jsou vyráběny metodou pozvolného macerování, kdy jsou pravé vanilkové lusky na několik týdnů naloženy do bambuckého másla v případě tělového másla a oleje, díky čemuž si produkty uchovají účinné látky a hlavně příjemnou a autentickou vůni vanilky.

Tyto produkty a mnoho dalšího najdete na e-shopu Z kokosu.cz.

Máte také rádi vanilku v kosmetice? A zkoušeli jste už nějaké kousky od Purity Vision?

12 komentářů:

  1. Já mám doma levandulový a měsíčkový olej, co se týče másel, tak to jsem zkoušela jenom bambucké. Taky se mi velmi líbí nápad dát přímo ingredienci do oleje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je to super nápad a zajímavá myšlenka. Zatím jsem to u žádné jiné značky neviděla :-)

      Vymazat
  2. Vanilku miluju! Olej mám doma jen od Baley, ale tenhle vypadá fakt super a asi si ho i pořídím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji. Ma5i poměrně velké balení, tak i něco vydrží :-)

      Vymazat
  3. Produkty s vůní vanilky patří k mým favoritům, z téhle řady bych jistě byla také nadšená! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já mám vanilku moc ráda, a to nejen v kosmetice, ale i v jídle :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To rozhodně, je to to nejvanilkovatější, co jsem doma kdy měla :-)

      Vymazat
  5. Tohle by mohlo být dokonalé pohlazení pro pleť a zážitek pro čichové buňky, ani neví, že je s vanilkou :)

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, je to dokonalost ve všech směrech :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!