4. července 2021

Novinky v čištění a odličování pleti s Yves Rocher

Značka Yves Rocher nedávno uvedla novou řadu Pure, a to ne jednu, ale rovnou pět! Vybírat je možné z čistící s mátou, zklidňující s heřmánkem, okysličující s tetraselmis, vyhlazující s měsíčkem a zklidňující pro oční okolí s chrpu. Já vyzkoušela od každého trochu, tak se pojďme společně na nové přírůstky podívat.

Začala bych zklidňujícím odličovacím mlékem a tonikem v jednom. Heřmánek sám o sobě je mojí oblíbenou bylinkou, nejen v čaji, ale i v pleťové kosmetice. Nejednou mě zachránil v boji s pupínky a citlivou pletí.
Mléko šetrně odstraní make-up a ještě ji tonizuje, takže si vystačíte pouze s jednou lahvičkou. Musím říct, že mléko a tonikum v jednom je docela netradiční a u žádné jiné značky jsem zatím nic podobného nezkoušela a ani neviděla.
Ačkoliv jde o mléko, nemělo by pleť vysušovat. Já měla ihned po aplikaci lehce staženou a napnutou pleť, ale po nanesení krému to bylo lepší. Doporučuji ho tedy spíše na mastnější pleť, na suchou mléko není to pravé ořechové. Pokud ale bezprostředně po vyčištění použijete hydratační krém nebo pleťový olej, žádné pnutí nebude pokračovat.



Zajímavé je zmatňující tonikum s mátou, které není průzračné, ale je bílé jako mléko. Díky dvoufázové tonerové a pudrové textuře absorbuje přebytečný maz, čímž se eliminuje výskyt nedokonalostí. Mastná pleť je totiž často úrodnou půdou pro tvorbu akné, černých teček a pupínků obecně. Tonikum se o redukci mazu postará a zároveň ji hydratuje. 
Pleť hezky osvěžuje a zchladí, což v těchto vedrech vítám a hodně jsme si je oblíbila hlavně ráno po probuzení.


Okysličující hydratační maska s tetraselmis je určena hydrataci pleti, která často pne a má tendenci k vysušování. Přesně tak na tom jsem já, když vylezu z vany. Jakmile hned nenanesu hydratační krém nebo pleťový olejíček, je zle. Pleť mám staženou a někdy i lehce štípe. Zkrátka potřebuji ji vždy po vyčištění ihned zklidnit a hydratovat do hloubky.
Abych nezapomněla, musím zmínit, co je to tetraselmis. Musela jsem si načíst, že jde o řasy, které plavou na povrchu oceánů a produkují kyslík. Věděli jste to někdo?
Maska má příjemnou hutnou krémovou texturu a já si ji oblíbila nanášet v silnější vrstvě, aby pleť dostala velkou dávku hydratace. Velká část se do pleti vstřebala a zbytek jsem pak jen setřela navlhčenou konjakovou houbičkou. Už jsem více neoplachovala, protože to nebylo třeba. 
Tato maska je rozhodně příjemná a užitečná věcička pro všechny, kdo máte suchou a citlivou pleť, zejména po odlíčení. Ihned ji zklidní, dodá ji vláhu a není třeba ji mít na obličeji hodinu, stačí 5 minut. 


Na odličování citlivých očí je nově k dostání odličovač očí s chrpou. Tady bych se malinko pozastavila. Nemám nic proti tomuto odličovači ani účinkům chrpy, protože tento přípravek je skvělý. Přirovnala bych jej k takové přírodní micelárce, která si s make-upem hravě poradí a zbytečně pleť nevysuší.
Je ovšem k dostání i dvoufázový odličovač s chrpou a s tím nemám moc dobré zkušenosti. Kdysi jsem si jej kupovala ještě ve starém balení a ten mi bohužel neseděl. Asi jsem výjimka, protože na něj jsou samé dobré recenze. Mě ovšem v očích štípal a celkově mi dvoufázové přípravky nesedí. Možná je to olejovou složkou nebo nevím, ale tento je mnohem povedenější a ráda si jej pořídím znovu.  



Všechny přípravky na čištění a odličování pleti řady Pure zakoupíte online na stránkách Yves Rocher nebo v kamenných prodejnách, které jsou takřka na každém rohu.

Která z novinek vás nejvíce zaujala? A chodíte také rádi do prodejen Yves Rocher okukovat novinky?

12 komentářů:

  1. Vypadá to na krásné novinky. Ten odličovač s chrpou by se mi líbil. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Novinky se povedly a toto je jen zlomek, takže je z čeho vybírat :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, moc zajímavé produkty. Tak s pletovou maskou to dělám obdobně, nanesu si ji občas pro zpestření do vany. Tato hydratační mě zaujala a připomíná mi jejich "klasickou" hydratační - snad noční masku, které mi seděla. Odličovač s chrpou v novém konceptu zní také dobře. Prima sváteční den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovač s chrpou je hodně povedený. I na citlivé oči je super :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to, že budu muset brzy do Yves Rocher zavítat. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsi tam ještě nebyla, tak bych to neodkládala. A určitě tam očichej sprchové gely :-)

      Vymazat
  4. Novinky už jsem viděla dříve a docela mě zaujaly. Bohužel v žádné prodejně YR jsem ještě nebyla :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus mrknout na e-shop, tam mají také velké slevy :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!