3. září 2021

Tělová mléka od Weledy v novém kabátku a pár novinek!

U Weledy si většinou musíme na novinky počkat, avšak vždy se to vyplácí a jde o skutečné skvosty. Pravděpodobně poslední letošní novinkou jsou tělová mléka, která dostala nový kabátek. Čtyři z nich jsou osvědčená a obsah zůstává tak, jak jsme byli doposud zvyklí. Jen obaly jsou ekologičtější a plně recyklovatelné, bez papírové krabičky, což je vlastně další odpad, který nám po vypotřebování vznikne. Weleda většinu svých produktů balí právě ještě navíc do papírové krabičky, což je fajn a samotný produkt tak dostává ochranu navíc, ale ty jsou kvalitní samy o sobě, rozbití nehrozí, tak je to ve své podstatě i zbytečné.
Kromě nových obalů tedy přibyly i dvě novinky a jestli vás zajímá, o které jde, čtěte dál. 


Asi si říkáte, proč přicházím s článkem s tělovými mléky až skoro na podzim. V létě a na dovolené je mazání samozřejmostí, ovšem po létě pokožka potřebuje také hydratovat a zregenerovat, navíc se tím prodlouží opálení. Díky tomu se tak hned nesloupnete na svoji původní barvu a můžete tak na svoje zážitky z prázdnin vzpomínat o nějaký ten pátek déle. Většina si možná říká, že s ochlazením přichází dlouhé kalhoty a šupinatá pokožka není vidět, ale opak je pravdou.

Nejdříve začnu osvědčenými kousky, které jsou nyní k dostání v nových obalech, které mi vtipně připomínají kuželky. U tělových mlék obecně požaduji hydratační schopnost, ale aby nepůsobily příliš mastně a mohla jsem se tak po namazání ihned oblékat. Na druhou stranu musí krásně vonět, protože mě pak baví provoněná pokožka, při které se mi pak lépe usíná.

Jako první je můj zpevňující oblíbenec s olejem ze semínek granátového jablka. Tato řada mi celkově moc voní, a to nejen na tělo. Granátová řada je skvělá i v podobě pleťové péče, protože co si budeme povídat, nějaké ty známky stárnutí už ve svém věku chtě nechtě pozoruji.
Pro milovníky svěžích vůní je to svěží hydratační tělové mléko s citrusy. Citrusy dodávají tělovému mléku pořádnou dávku svěžesti, přesto je lehce nasládlá a moc příjemná. 
Hodně smyslnou vůni růží má sametové tělové mléko s regeneračním olejem z muškátové růže. Už přívlastek "sametové" ve mě zanechává pocit, že o pokožku je postaráno kvalitně a luxusním způsobem. 
Když jsem psala tento článek, tak jsem si říkala, že jsem neměla nic od Weledy s rakytníkem. Když jsem ale mrkla na jejich stránky, uvědomila jsem si, že jsem už dříve měla kuličkový deodorant a rakytníkový sirup! Energizující tělové mléko s rakytníkem jsem nezkoušela, ale věřím, že někdo z vás už s ním zkušenosti má.

A teď konečně k novinkám. Jemné tělové mléko na citlivou pokožku mi hodně designem připomíná weledí mandličku. Toto je ale po prozkoumání zblízka malinko odlišné a hlavně, je zcela bez parfemace a voní" opravdu neutrálně. To je u senzitivní pokožky zásadní, protože vůně, byť i přírodní, mohou být pro někoho dráždivé. Mohou je tedy používat i alergici a to zcela bezpečně, protože se může pyšnit speciální certifikací ECARF jako produkt vhodný právě pro pokožku se sklony k alergiím. 
Já se i přes tyto benefity stejně raději přikláním k voňavějšímu mazání a jakoukoliv parfemaci spíše vyhledávám. Proto mnohem raději sahám po předchozích zmíněných nebo následující novince, která stojí za hřích.




Druhou novinkou je rozšíření rodinky Skin Food právě o lehké tělové mléko. Neznám snad nikoho, kdo by neznal legendární hutný Skin Food krém. Já už doma měla nespočet balení a tu typickou bylinkovou vůni bych poznala i poslepu. Toto mléko je lehounké, přesto hezky pokožku promastí, ale nezamastí. Zkrátka hydratuje bez nepříjemného mastného pocitu. Co se týče vůně, je jemnější než krém Skin Food, přesto je stejně bylinková. Z obou novinek je tedy toto mým favoritem právě díky té úžasné vůni.


Které tělové mléko by bylo vaším favoritem?

8 komentářů:

  1. Téda to jsou skvělé zprávy. :) Nové obaly se mi zdají super.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to skin food mléko v budoucnu ráda vyzkouším!! :) Mám ráda jak klasický hutný krém, tak i máslo, které mi momentálně dochází.
    KOSMETIKA EUBOS: RECENZE PRODUKTŮ K PÉČI O PLEŤ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že budeš spokojená jako s ostatními kousky :-)

      Vymazat
  3. Já jsem od Weledy ještě nikdy nic nezkoušela. Ovšem značka je to velmi sympatická a pokud se snaží více myslet na ekologii, lákají mě o to víc!

    OdpovědětVymazat
  4. Weleda je jednou ze značek, které nikdy nezklamou. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!