7. ledna 2022

Doplňky stravy pro naše zdraví - Puravia

Pokud patříte jako já mezi ty, co by rádi něco udělali pro své zdraví, ovšem neradi polykáte nějaké tabletky, pak čtěte dál. Řeč bude o doplňcích stravy, které ovšem splňují jeden důležitý ukazatel - nejsou v tabletách, takže užívání je mnohem příjemnější a jednodušší. Já se totiž nikdy nemůžu donutit k pravidelnosti užívání tabletek, takže efektu se prakticky nikdy nedočkám. Proto si vybírám takové doplňky, jejichž užívání mě bude bavit a budou mi navíc i chutnat. 



Neužívám pravidelně až tolik doplňků stravy pro zdraví, jako spíše pro krásu. Tím je kolagenový nápoj na pleť, vlasy a nehty. Ze zdravotního hlediska ovšem sahám po hořčíku, který je skvělý nejen na nervovou soustavu, ale pomáhá i zmírňovat bolesti hlavy. A to je také hlavní důvod, proč jej užívám. Dřív mě také hodně trápily křeče v lýtkách, a to během noci. To ale s postupem času ustoupilo, ale i tak není na škodu mít hořčík neustále po ruce. Je to pro mě takové malé zdravé antidepresivum a má spoustu pozitiv. Zklidní vás, budete lépe usínat a budete se cítit celkově více v pohodě.

Většina produktů jsou pouze v tabletách, na Puravia.cz je k dostání šumivý hořčík v prášku s příchutí maliny a citronu. Jde o tzv. chelátovou formu hořčíku, kdy jeho vstřebatelnost je vyšší, cca 45-50 % než u běžných forem, které mají vstřebatelnost okolo 3-5 %. 
Nápoj je sice šumivý, ale nejde o klasické šumivé tabletky, jaké známé z obchodů. Jde o sypký prášek, který se velmi snadno používá. Stačí smíchat jednu čajovou lžičku s vodou, nechat vyšumět a dobrý nápoj je na světě. Celé balení vyjde zhruba na 85 dávek, ale znáte to, jednou dáte méně, jednou více a počítat to také nikdo nebude...

Chuť prášku je výborná. Chutná sladko kysele po ovoci a určitě je užívání mnohem chutnější než polykání velkých tablet, které do krku vůbec nelezou.


Kromě nervové soustavy a dobrého spánku je hořčík dobrý na správnou činnost svalů, kostí, zubů, snižuje míru únavy a vyčerpání, podporuje syntézu bílkovin a podílí se na procesu dělení buněk.

U hořčíku je třeba myslet na jednu věc, a to na dávkování. Pokud to s ním totiž přeženete, může mít i projímavé účinky. Při správném dávkování ale pomáhá, a to celkem rychle. 

Složení: chelatovaný hořčík, iontová hořčíková šumivá směs (kyselina citronová bez GMO, uhličitan hořečnatý, hydrogenuhličitan sodný - jedlá soda), BIO hrachový protein, BIO malinová příchuť, BIO stévie (steviol glykosid).


Mimo hořčík si občas a hlavně v zimním období dopřeji kyselinu askorbovou neboli vitamin C. A jak jinak, než v prášku. Nově jsem si začala pohrávat i s vitaminem D, který je pro mě jako pro vegetariána také důležitý.

Vitamin D není ani v tabletách, ani v prášku, ale v kapkách. Je to tedy další skvělá varianta užívání, kdy si nakapete 1 kapku denně přímo do pusy pod jazyk. Barevně jsou kapky průhledné a chuťově jsou neutrální, takže jistě sednou každému.


Vitamin D je určen na podporu správného vstřebávání vápníku a fosforu, přispívá k normální hladině vápníku v krvi, k udržení normálního stavu kostí, zubů, činnosti svalů, imunitního systému a podílí se na procesu dělení buněk.

V létě získáváme vitamin D ze sluníčka, v zimě ho máme nedostatek a je tedy třeba jej doplnit. U tohoto vitaminu na rozdíl od hořčíku nepoznáte, zda funguje, nezpozorujete nárůst vlasů jako po chininu, zlepšení pleti po užívání zinku a podobně. Když ho ale užíváte, pro ten vnitřní pocit, že děláte něco pro své zdraví, za to bezesporu stojí.

Vitamin D oceníte hlavně v éto době, kdy na nás Covid číhá za každým rohem. Když k němu ve stravě ještě přidáme vajíčka, mořské ryby a další "déčkové" potraviny, máme napůl vyhráno.

Složení je velmi jednoduché - pouze vitamin D a kokosový olej, díky kterému je zaručena optimální absorpce.

Složení: MCT olej (kokosový), vitamín D3 (cholekalciferol).


Na závěr mám pro vás slevový kód MYCOSMETICS5 s 5% slevou na celý sortiment na stránkách Puravia.cz, který je platný až do konce roku 2022.

Které doplňky stravy pravidelně užíváte?

6 komentářů:

  1. Letos mám předsevzetí, brát doplňky stravy poctivě :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mě polykání tablet nevadí, ba naopak to mám raději a když mám brát nějaké léky, tak si taky raději říkám o tablety. Já momentálně užívám vitamín D3 a Renoimu Maximal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím mám docela problém, ale chci být letos důslednější :-)

      Vymazat
  3. Od nového roku jsem zařadila nové doplňky stravy a nějaké vitaminy. Je to sakra důležité a bohužel je často podceňujeme. Super tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si také pořídila nové kousky, tak snad to tělo ocení :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!