27. září 2017

Rozmarýnové vlasové tonikum + užitečný tip na závěr

Nějak si poslední dobou nevím rady se svými vlasy. Přešla jsem na bezsilikonovou přírodní péči, používám šampony výhradně proti padání vlasů, zdravá strava je mi také blízká, zbytečně se nestresuji, ... a výsledky? Vlasy mi pořád padají. Brala jsem už i pár vitaminových doplňků, ale i tam jsem žádnou změnu k lepšímu nezaznamenala.
Na stránkách Weledy jsem narazila na rozmarýnové vlasové tonikum, které by mohlo odstranění mého problému podpořit. Nedělám si iluze, že by mi po něm vlasy přestaly padat úplně, ale proč to alespoň nezkusit.



Rozmarýnové vlasové tonikum obsahuje řadu přírodních výtažků, které dělají dobře vlasům, ale i pokožce hlavy. Rozmarýnový olej osvěžuje pokožku hlavy, zlepšuje její prokrvování a vlasy udržuje krásně hebké. Při pravidelném používání by se měly odstranit pocity svědění. Tonikum by také mělo zamezovat tvorbě lupů. S těmi problém naštěstí nemám, takže nemohu posoudit. 
Éterické oleje s výtažky z rozchodníku a listů křenu zlepšují výživu vlasových kořínků, podporují růst vlasů a celkově ozdravují pokožku hlavy. V těchto ingrediencích vidím to největší plus a řešení mého problému.
Toto tonikum se dle informací z e-shopu vyrábí již od roku 1921 a já se divím, že jsem ho neobjevila už dřív. 

Tonikum jsem používala vždy po umytí vlasů a vždy po použití jsem cítila příjemný chlad. Navíc masáž hlavy je hodně příjemná záležitost. Záleží na vás, jak dlouho budete tonikum masírovat do pokožky. Dvě minutky by vám měly stačit, ale pokud najdete v okolí nějakého otroka, můžete mít masáž třeba půl hodiny. Já bych tedy byla raději, kdyby mi tu masáž dělal někdo jiný. Vždy když jsem u kadeřnice a myje mi vlasy, je mi to tak příjemné, že se musím krotit, abych jí v křesle neusnula. Také máte rádi když vám někdo jiný myje vlasy? Myslím, že nejsem jediná, kdo má takovou úchylku. 

Složení: Voda, alkohol, extrakt z křene selského, extrakt z rozchodníku ostrého, olej z listů rozmarýnu, uhličitan draselný, parfém, limonen, linalol, geraniol.

Lahvička je klasická Weledí, skleněná, jako u olejů, s plastovým "kapátkem". Nevylijete si tak na vlasy obsah celé lahvičky, ale jen tolik, kolik budete potřebovat. Spíš je potřeba lahvičkou trošku zatřepat, aby vodička vytekla, jinak se jí moc nechce. Balení se zdá malé, ale vydrží na dlouhou dobu.
Aplikace je ale rychlá, jednoduchá, přesná a tonikum vám zůstane pouze na hlavě, a ne na ramenou nebo dokonce na zádech. S některými séry mám takovou zkušenost, že když si je dávám ke kořínkům vlasů, všechno mi pak teče po čele dolů a já nestíhám utírat. Nedej bože když to steče až do očí...

Nic negativního jsem na toniku nezaregistrovala, a tak vám ho mohu vřele doporučit. Svědění pokožky jsem se docela dobře zbavila, tak snad se mi ozdraví natolik i s kořínky, že mi vlasy přestanou padat. Jsem si také jistá, že touto lahvičkou péče o moje vlasy rozhodně nekončí.

Vlasové tonikum ve 100 ml balení můžete zakoupit na e-shopu Weleda tady. Krom tonika můžete z rozmarýnové péče vyzkoušet i vlasový olej na roztřepené konečky vlasů.

Pokud jste ve čtení došli až sem, asi jste zvědaví na jeden zajímavý a užitečný tip proti padání vlasů. Mě samotnou to hodně překvapilo a tak jsem zkusila pár hesel zadat do vyhledávače na internetu a ona je to opravdu pravda. A o co že jde? Na padání vlasů prý dobře pomáhají chia semínka! Stačí denně přidat lžičku semínek do jogurtu, smoothie nebo kaše a díky vysokému obsahu živin se po pravidelném užívání budou dít zázraky. Já se proto hned vybavila několika baleními a do jogurtu si přidávám dvojnásobnou dávku. 

Máte také problémy s padáním vlasů nebo se svědivou pokožkou hlavy? Poradili byste mi nějaký opravdu účinný produkt, pokud možno bez nějakých škodlivých látek?

20 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Je skvělá. Mám ji ráda hlavně pro její přirozené vůně :-)

      Vymazat
  2. Mne momentálne takisto veľmi vypadávajú, ale nenašla som nič čoby mi nato zaberalo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď zkouším kde co, i návštěvu odborníka. Testuji různé přípravky teprve krátce, tak musím vytrvat. Jen pak při tom množství nebudu vědět, co mi vlastně pomohlo :-)

      Vymazat
  3. Rozmarýnové tonikum bylo pro mě osobně návykové hlavně vůní. Miluju podobné bylinkové záležitosti :-)

    S tou masáží máš pravdu, je to hodně příjemná věc. Pokud si masíruju pokožku hlavy sama. Nevím proč, ale nesnesu, aby mi někdo na hlavu sahal. Takové privilegium má momentálně fakt jen kadeřnice. Ačkoli když si tak uvědomuju... Vadí mi to asi celkově. Jít třeba na masáž zad? Noční můra! :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak masáž zad a krční páteře mám jako nutnost. Ale jen od svojí babičky, která je v tom bezkonkurenční a otravuji ji s tím každý týden :-) nikdy mě neodmítne a já se potom cítím jako znovuzrozená :-)

      Vymazat
  4. Tonikum mám na wishlistu, ale zatím jsem se k němu nedopracovala. A s chia semínky to zkusím, protože poslední dobou bojuji s vypadáváním vlasů mnohem více než předtím.. :(

    Lavera minerální sypký pudr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím co se to teď s vypadáváním vlasů děje, ale slýchávám to teď mnohem častěji a od stále více lidí. I u nás doma to pořád řešíme...

      Vymazat
  5. Já jsem tohle tonikum začala používat tak rok zpátky a vlasy mi přestaly padat snad už po měsíci a teď už v provonání s minulostí skoro vůbec! Také jsem jako ty přešla na bezsilikonovou verzi všech přípravku a sice to trvalo více než rok a ty vlasy byly hrozný během toho procesu čištění, ale teď se vyplácí a začínají být úplně jiný stukturou...mnohem pevnější, hustější a zdravější celkově :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt. Také jsem toho období čištění řešila hlavně culíkem, ale teď už jsou vlasy jakžtakž v kondici. Jen kdyby pořád tak nepadaly...

      Vymazat
  6. Na tuto značku slycham samou chválu a sama nic nevlastním. Zřejmě to budu muset napravit :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě naprav :-) já mám od Weledy asi nejraději mandlovou řadu a teď nově jejich zubní pasty. Zrovna před týdnem jsem si dvě nové objednala a jiné už asi nebudu kupovat :-)

      Vymazat
  7. vyzerá dobre ;) inak si ma pobavila, ja tiež hrozne milujem, keď mi kaderníčka umýva vlasy :D alebo už len to, keď mi mamina či kamoška zapletá vrkoč :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S copem to tak nemám a asi bych nepochodila s tím, aby mi ho někdo udělal :-) když si ale myji vlasy já sama, tak už mě to tak nebaví...

      Vymazat
  8. Vyzerá super, určite sa po ňom v drogérii pozriem, pretože mám rovnaký problém :) Chia semienka mi veľmi nechutia, ani som ich zas moc neskúšala, ale to, že sú vhodné proti vypadávaniu vlasov som naozaj nevedela :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli se dá koupit v drogerii, tam jsem ho asi neviděla. Ale mají ho různě na e-shopech, tak třeba až budeš něco objednávat... chia semínka mi dřív taky moc nechutnaly, vadilo mi, jak křupaly. Když se ale trochu namočí a pomáhají, museli mi chtě nechtě zachutnat :-)

      Vymazat
  9. Tonikum mám aj ja a som s ním veľmi spokojná, vlasy sú po ňom ako znovuzrodené. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně pokožka hlavy se uzdravila a osvěžila. A když mají vlasy dobrou půdu, potom i jim se daří :-)

      Vymazat
  10. Ten profukt vyzerá fakt dobre :) Super recenzia :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!