11. září 2017

Kávové máslo

Pořád někde slýchám hlášku: "musím si dát kafe, abych začala fungovat". Je to pro mě něco naprosto nepochopitelného. Kávu jsem nikdy nepila a asi s tím ani začínat nebudu, vůbec mi nechutná. Jsou podle mě jiné a lepší nakopávače, jako třeba zelený čaj. Ale vůně kávy, to je jiná. Tu naopak zbožňuji (hlavně v kosmetice) a když si mohu vybrat, vždy raději sáhnu po lahvičce s vůní kávy než třeba s pomerančem.



Kávové máslo se získává z kávových zrn lisovaných za studena. Následně projde procesem hydrogenizace a změní se z tekuté olejové formy to polotuhé formy jemného másla. 
Máslo je bohaté na polyfenol kyseliny chlorgénové, což je silný antioxidant, rostlinné steroly zase působí protizánětlivě
Máslo se může použít buď přímo na pleť místo pleťového krému, pokožku celého těla jako náhrada masážního oleje nebo jako masku na vlasy. Pokud si rádi doma vyrábíte svoji kosmetiku, bude se vám jistě hodit. Já ho nejraději používám večer po koupeli na obličej místo pleťového krému, protože se té vůně nemohu nabažit. 
Ocení ho majitelé s velmi suchou pletí, ale také s podrážděnou či začervenalou. Nejvíce zvědavá jsem byla na tu vůni a nezklamala. Máslo voní silně a opojně po kávě a především díky této vůni se stalo mým oblíbencem. Pokud patříte mezi milovníky kávy, rozhodně vám ho doporučuji.

Konzistence je hodně hutná, krémová. Při styku s teplou pokožkou ale lehce povolí a nanášení jde snáz. Vstřebává se také velmi dobře.


Kávové máslo můžete zakoupit na e-shopu Bionatural.sk buď v 50 ml balení nebo větším 100 ml.

Máslo má poměrně obyčejné plastové balení. Obaly u kosmetiky nikdy moc neřeším, jestli jsou bílé nebo barevné... důležitější je to, co se ukrývá uvnitř. Značka je mi také velkou neznámou - Sheabutter Cottage. Zabloudila jsem i na oficiální zahraniční stránky značky, a spolu s kakaovým máslem je právě toto kávové nejžádanější.
Na stránkách e-shopu Bionatural.sk můžete ještě od této značky ulovit nerafinované 100% bambucké máslo, panenské mangové, nerafinované Mafura máslo nebo nerafinované Cupuacu.

Co říkáte na kávové máslo? A jak to máte s kávou obecně vy? 

25 komentářů:

  1. Vyzerá úžasne! Kávu milujem, čiže by sme si rozumeli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom nepochybuji :-) my si také spolu rozumíme i přes to, že kávu nepiji :-) ta vůně je neodolatelná...

      Vymazat
  2. Vypadá velmi dobře, ještě jsem o této značce neslyšela :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka je velkou neznámou, ale to co se ukrývá v kelímku, je pecka :-) ráda bych do budoucna zkusila i jiná máslíčka, třeba to mangové může vonět hezky.

      Vymazat
  3. Taky kávu vůbec nepiji a nechutná mi. Ještě tak nějak snesu latté, ale to je tak vše. Máslo vypadá zajímavě :)
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani to latté. Kosmetiku s kávou ale beru všechnu :-)

      Vymazat
  4. Já mám vůni kávy moc ráda, takže máslo by pro mne bylo naprosto neodolatelné. Kávu piju, ale jen občas, spíš ji nahrazuji Maté, které zbožňuji. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maté jsem nikdy neměla, ale líbí se mi, v jakých "nádobkách" je podáváno :-)

      Vymazat
  5. Tak to vypadá úžasně! Vůni kávy miluji :) Máslo mě hodně láká..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s máslem neuděláš chybu :-) je fajn, že nabízí malé balení na vyzkoušení a když bude vyhovovat, dá se koupit rovnou ve větším :-)

      Vymazat
  6. Ja kávu zvyknem zatiaľ len piť, ale to maslo vyzerá naozaj zaujímavo :)
    LIFE IN PICTURES BY LU


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla kávu párkrát v životě. Vždycky si říkám, že jí dám ještě šanci, ale asi nikdy nezměním názor. Kávu jen v kosmetice :-)

      Vymazat
  7. Soňa Kudějová12. září 2017 v 16:33

    Miluju kávu! Ráda ji piju, ráda ji čichám (nejsem ale nějaká závislačka se zrnky kávy v kapse :D) a mám ji ráda i v kosmetice :) O kávovém másle jsem ještě neslyšela, takže moc děkuji za tvůj článek! Za odměnu předávám svojí, trochu jinou vychytávku - možnost vyhrát stříbrné dámské hodinky Festina s růžovým ciferníkem :) Mrkněte sem: https://www.brasty.cz/soutez.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky miluji vůni kávy v kosmetice. Kávu piju, ale nepotřebuji ji každý den. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem zrovna ten člověk, který tohle říká, ale myslím, že nejde tak o nakopnutí jako spíš o zvyk a o tu chuť kávy. Každopádně ji miluji i v kosmetice a jednou už jsem kávové máslo zkoušela, ale bylo od jiné značky, ale ta vůně byla božská :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu s tím zvykem nebo spíš zlozvykem? :-) já docela doufám, že se kávu pít nenaučím a zůstanu jen u toho čaje. Ale klidně bych zkusila i víc kosmetických produktů s kávou, třeba sprcháč, ale moc jich není nebo jsem je ještě neobjevila :-)

      Vymazat
  10. Já jsem kávu donedávna normálně pila. Teď už ne :) Mám ráda čaje a třeba Vitakávu, ale vůni kávy miluji! A v kosmetice teprve :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kávu jsem se naučila pít až v momentě, kdy jsem zjistila, že nemusí jít vždycky o "turka" a ten rozpustný instantní sajrajt, který by se měl za označení "káva" na obale spíš stydět. Na kafe mě navnadilo až kvalitní a silné malililinkaté espresso, díky kterému se ráno jednak proberu a druhak si neodírám čumák o chodník díky pádům z nízkého tlaku :-D

    Jo a to máslo potřebuju. Nutně :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máslo chce každý :-) když k nám někdo přijde na návštěvu, každému dávám přičichnout. Ale s rozvahou, aby mi je náhodou někdo v nestřeženém okamžiku neodnesl :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!