5. června 2018

Nové kousky od Renovality

O značce Renovality jsme si toho o mě přečetli už mnoho. Jejich olejíčky používám moc ráda a oceňuji je hlavně pro jejich multifunkčnost. Dají se použít na tisíc způsobů - na pleť místo pleťového krému, na odlíčení, na tělo místo tělového mléka, na masáže, vlasové zábaly, na ošetření různých kožních problémů a tak dále a tak dále. Nedám také dopustit na jejich hyaluronové sérum, které používám pravidelně několik týdnů v kombinaci právě s olejíčky nebo jiným pleťovým krémem a už začínám pozorovat viditelné výsledky. Vyhladily se mi totiž hlubší mimické linky kolem úst, takže jsem alespoň malinko potlačila rčení, že čas se nedá zastavit.
Nedávno značka rozšiřovala svoji nabídku o několik nových lahviček a hlavně balzámků, takže pojďme společně do nich.



Malinový olej, lisovaný ze semínek malin, je skvělým pomocníkem ve "sluníčkových" měsících. Dokáže totiž absorbovat část UVA a UVB záření a částečně tak může nahradit běžné opalovací mléka a krémy. Schválně píši částečně, ne tedy zcela. Já vždy při prvním slunění začínám vysokou ochranou, protože pokožka je po zimě hodně citlivá a první paprsky ji mohou pěkně zaskočit. Jakmile jsem ale opálená nebo ke konci dovolené, faktor vždy postupně snižuji. Nikdy ho ale nevynechám úplně. I hodně snědá pokožka se může spálit a utrpět újmu, navíc se vám pak budou dělat znaménka, pokožka bude vrásčitá a bude vypadat staře, a to nechce žádná z nás. Letos jsem sáhla i po této přírodní variantě. Celkově mi oleje hodně sedí a lépe se po nich i opálím. Někde jsem četla, že malinový olej bez problémů nahradí ochranný faktor 25-50. Jestli tomu tak opravdu je, to to skvělá zpráva!
Olej voní jemně, ovocně a skutečně po malinách. Není to ale nic výrazného, obtěžujícího.

Složení: Rubus Idaeus Seed Oil.



Další novinkou je jojobový olej, který se získává z rostlinky zvané Simondsie čínská. Právě u tohoto oleje oceníte jeho multifunkčnost: pomáhá pleti v boji s akné, tlumí projevy stárnutí a zvyšuje elasticitu pokožky, hydratuje ji, vyživuje a pomocí masky na vlasy si můžete pomoci proti suchým a lámavým vlasům bez vitality. 
Vůně je taková nepopsatelná, jakoby dřevitá a docela výrazná. Zkoušela jsem vypátrat více informací a jojobový olej vlastně není olej, ale vosk, ale konzistencí olej připomíná. je zdravou alternativou škodlivých silikonů, takže by se určitě dal s trochou šikovnosti využít jako báze pod make-up, která je vyrobena na bázi silikonů. Báze jsem dřív hodně používala, ale jakmile jsem se zaměřila více na složení kosmetiky, první, co jsem přestala používat, byly právě silikonové báze, které vám zalepí všechny póry a jelikož mám citlivou pleť, hned mi naskákaly pupínky. Tento olej se mi jeví jako skvělá alternativa, samozřejmě v menším množství, aby se pak pleť po nanesení make-upu neleskla.  

Složení: Simmondsia Chinensis Seed Oil.

Šalvějový olej, někdy se mu také říká ženský olej a dámy jistě budou vědět, na co asi bude dobrý. Šalvěj se používá hlavně při menstruačních problémech. S tím jsem docela na štíru a své dny doslova přežívám. Bez Ibalginu nemohu fungovat a o měnící se náladě ani nemluvím. Chvíli se dokážu smát a za pár vteřin bych nejraději brečela nebo ještě lépe někoho zabila. Doma už mě naštěstí znají a tak mě radši nechávají být a ví, že je lepší na mě ani nemluvit a chodit kolem po špičkách. 
Jeden týden v měsíci jsem proto nejraději zavřená v koupelně s touto voňavou lahvičkou a masíruji si s ním spánky. Někdy si dám i pár kapek do vody ve vaně a jen tak si tam poležím a relaxuji. Šalvěj je také unikát proti nadměrnému pocení. Vůně je příjemná, svěží, bylinková.

Složení: Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil, Salvia Sclarea Oil, Linalyl Acetate, Linalool, Geraniol, Alpha Terpineol, Limonene.

Nově má Renovality i pár balzámků, které se dají použít na obličej nebo na pokožku celého těla. Velkou chuťovkou je čokoládový balzám. Ta vůně je naprosto dokonalá! Hodí se pro dospělé i děti a je jen na vás, na co ho využijete. Já si z něj udělala pleťový krém, abych tu vůni mohla cítit po celý den.  Používám ho v kombinaci s hyaluronovým sérem, které jsem zmínila v úvodu.
Balzám obsahuje kakaové máslo, včelí vosk a mandlový olej. Balzámek se zdá být hutný, ale když to nepřeženete s množstvím, můžete ho používat i v létě.

Složení: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Cera Alba, Tocopherol.



Pro děti je určen mimi balzám. Já děti zatím nemám, takže tento balzámek putoval k mé sestřence, která se před několika měsíci stala maminkou malého Honzíka. Věřím, že balzámek ocení oba dva. Balzámek je na bázi bambuckého másla a krom toho obsahuje i meruňkový a mandlový olej. 

Složení: Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol.

Všechny tyto kousky a mnoho dalších můžete zakoupit na e-shopu Renovality.cz.

Co říkáte na tyto novinky? Které vás zaujaly nejvíce? A máte se značkou nějaké zkušenosti?

2 komentáře:

  1. Tak ten čokoládový balzám musím mít:D. Tu vůni si úplně umím představit...:D.

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně autentická a pravá vůně, takže určitě nebudeš zklamaná :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!