18. dubna 2019

Bylinný šampon na vlasy Bylineo

Českou bylinnou kosmetiku Bylineo vám nemusím moc představovat. Můžete si ji připomenout o pár článků nazpět tady. Tato kosmetika je moc fajn a vyzkoušela jsem ve vzorečcích většinu jejich sortimentu. Některé kousky byly skvělé, ne všechny mi ale vyhovovaly. Trošku jsem se neskamarádila s nočním krémem, ale to bylo spíše mou nevědomostí o některých přísadách. Obsahuje totiž beta-glukany, což jsou prý houby, které během noci na pleti pracují za nás a odstraňují odumřelé buňky. Proto ten zabarvující efekt, která mě po prvním vyzkoušení odradil. Je tedy potřeba si o kosmetice a bylinkách něco málo zjistit, ať nejste ničím zaskočeni.
Proto je skvělé, že si můžete koupit i malé vzorečky, než se rovnou vrhnete na plné balení.



Najít dobrý šampon je někdy běh na dlouhou trať. Už jsem jich vyzkoušela opravdu mnoho, stoprocentně spokojená jsem ovšem byla asi se čtyřmi. Jedním z nich je i tento od značky Bylineo. 
Vlasový šampon je směsí přírodních olejů, extraktů a dalších přírodních látek, které napomáhají udržovat vlasy a pokožku ve formě, zdravé, lesklé a dodají jim na objemu. Normalizují také fungování mazových žláz a zvyšují odolnost vůči škodlivým vlivům prostředí. 

Ne, že bych měla s vlasy nějaké závažné problémy a dokonce i na návštěvě trichologa mě pochválili, že mám dobrý stav vlasové pokožky a vlasy jsou celkově čisté a zdravé. Podle mě by jich mohlo být trošku více a mohly by být hustší, ale to už asi neovlivním. Pokud totiž budu mít vlasy po mé babičce, mám se opravdu na co těšit.
Stav mých vlasů je také známka toho, že používání přírodní kosmetiky a celkový stav vlasů je vidět i pod mikroskopem. Když používáte běžnou kosmetiku z drogerie, která je nadupaná silikony, parabeny a dalšími škodlivinami, na první pohled to pravděpodobně neuvidíte. Já už bych po takové péči nikdy nesáhla, takže si vybírám jen to nejlepší.

V šamponu najdete tradiční a osvědčené přísady, jako konopný olej, extrakt z čajovníku, panthenol či  sůl z Mrtvého moře, ale i například kofein, který příznivě působí na vlasové folikuly. Proto je dobré nechat šampon pár minut zapůsobit, aby se šampon mohl vstřebat. 
Naopak v něm nenajdete žádná umělá barviva, parfemaci či jiné chemické látky.

Složení: Aqua, Cocoamidopropyl betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocoamine oxide, Cocoamide DEA, Peat extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Panthenol, Pinus Sylvestris Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Maris Sal (Dead Sea Salt), Urea, Glycerin, Caffeine, Lactic Acid, Olea Europaea Fruit Oil, Citric Acid, Lysozyme, d-Limonene, Geraniol, Linalool.



Konzistence šamponu není nijak odlišná od těch ostatních, liší se jen barvou. Je nahnědlá a zvláštní je i vůně. Tedy pro toho, kdo ještě nevyzkoušel kosmetiku Bylineo. Kdo ji zná, vycítí typické bylinky, lehce nasládlou vůni, trošku mentolovou, zkrátka od každého trochu.

Po umytí vlasy hezky vržou mezi prsty, což se mi stává u výhradně přírodních šamponů. Nemám zkrátka co vytknout. Přijde mi, že chyby musím v přírodní kosmetice poslední dobou hodně hledat. Kdybych byla jó rýpal, tak snad jen balení, kdy šampon trošku stéká po obalu a nenajdete na něm info o obsahu, složení, atd. Vše ale dostanete v balíčku vytištěné na papíře...

Šampon můžete omrknout na e-shopu Bylineo.cz.

Co vy a přírodní šampony, používáte? Nebo kupujete klasické v drogerii?

8 komentářů:

  1. Značku Bylineo vůbec neznám, tak děkuju za tip :) Vzorečky jsou skvělý nápad, než člověk koupí celou tubu a pak má oči pro pláč. Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-) to souhlasím, většina značek takový koncept nenabízí, takže to vítám :-)

      Vymazat
  2. Možnost koupit vzorečky je fakt super. Přírodní šampony jsem hodně používala dříve, ale se žádným jsem nebyla spokojená. Rychle se mi mastily vlasy, tak používám šampony od Milvy. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si je stejně myji obden, takže se zamastit nestihnou :-)

      Vymazat
  3. ja sa snažím momentálne minúť to čo mám doma a chcem sa sústrediť na značku yves rocher, alverde a nejaké prírodné :)
    https://mojperfektnysvet.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yves Rocher je skvělá značka, ale ty šampony mi bohužel moc nesedí :-) zato ale sprcháče nebo čistící gely na tvář jsou nejlepší :-)

      Vymazat
  4. O tejto značke som ešte nepočula - opäť xD Vyzerá však zaujímavo ♥ Musí krásne voňať ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!