17. září 2022

Korejská kosmetika ze Stylevana

Korejská kosmetika je mojí vášní už dlouho. Když mi byla nabídnuta spolupráce přímo od korejského prodejce Stylevana, neváhala jsem ani vteřinu a souhlasila. Je to jedna z těch srdcových spoluprací, které se neodmítají a nejvíce si jich vážím.
Kdo jste korejské kosmetice ještě nepropadli, tak to vám tiše závidím. Zároveň se ale podepisuji pod to, že nic lepšího své pleti dopřát nemůžete a investice do kvalitní péče se vyplatí. Nic lepšího na vrásky, hydrataci pleti a hlavně opomíjené SPFko v konvenční kosmetice z drogerie zkrátka nenajdete. 



Asi vás ale nejvíce zajímá, co mi ze Stylevana poslali na vyzkoušení. Přišlo mi poměrně hodně kousků z pleťové péče a některé ze značek jsem vůbec neznala, takže jsem si mile ráda rozšířila obzory.

Jako první mi do rukou spadlo hydratační Deep Green Tea Serum od značky Benton. Právě tohle je jedna z nově objevených značek. 
Není to typické lepkavé sérum, které se musí používat spolu s krémem, aby byl pocit z pleti komfortní. Klidně se můžete obejít pouze s ním a je jedním slovem dokonalé. Udělá pleť miminkovsky jemnou, dodá výživu do hloubky a pleť také zklidní, protože na pleti lehounce chladí. 
Pravidelným používáním navrátí pleti jas a hodí ji zpět do pohody. Nebude pak vypadat mdle a unaveně.


Pleťový krém se SPF 50 Daily Go-To Sunscreen od Purito možná někteří budete znát. Prodává se i u nás a měla jsem ho v hledáčku už několikrát, ale tato značka je docela často vyprodaná. 
Krém se tváří hutně, ale překvapilo mě, jak snadno se roztírá do ztracena a je vlastně úplně lehounký. Na pleti ho ani neucítíte a nezanechává žádný mastný nebo bílý film!
V létě většinou používám fluidy s SPF 50, ale ty jsou hodně řídké, z rukou nepříjemně stékají. Tento krém od Purito se po aplikaci na pleti chová úplně stejně, jen je konzistenčně tužší a to mi vyhovuje více. Je s ním lepší práce a jako celoroční mazání je skvělý.
Určitě je dobré zařadit opalováky s vysockým faktorem zařadit celoročně i v zimě, nejenom v letních měsících. Když si na to zvyknete a budete ho používat místo podkladové báze pod make-up, je to jedině dobře.


Velkou neznámou je i značka Bonajour a Peptide Water Cream. Tváří se jako zdánlivě obyčejný bílý krém, ale má lehce gelovitou konzistenci, takže není mastný. Hodí se tedy i na problematičtější a mastnější pleť nebo i na suchou s mastnou T-zónou, jako mám já. Musím tak na tyto partie používat lehčí textury krémů a na tváře něco výživnějšího, protože ty mám naopak více suché.
Do pleti se vpije okamžitě a také dostatečně hydratuje. Po styku s pletí doslova roztaje a je skoro neviditelný. Právě díky tomu ho mohou používat i majitelky mastnější pleti. 
Je to velice zajímavý krém, který stojí za vyzkoušení. 


Plátýnkovou masku N.M.F Aquaring Ampoule Mask EX od Mediheal už jsem měla a shodou okolností i tuto konkrétní. Už je to ale nějaký rok, tak si mohu alespoň ten hydratační zážitek zopakovat.
Maska je velice příjemná, vůbec nelepí a pleť je po něm krásně hebká. Séra obsahuje dostatek, takže po sundání lze přebytečné sérum z obličeje rozetřít i na krk a dekolt. 
Nejlepší je relax s maskou ve vaně, obzvláště teď na podzim, kdy už jsou teploty nepříjemně nízko. Jak nejraději relaxujete s maskou vy?


Na co jsou Korejci machři, tak to jsou hydratační tonika. Zanechají totiž pleť neskutečně vláčnou a nikdy ji nevysuší. Já vyzkoušela Madagscar Centella Tea-Trica Purifying Toner od značky SKIN1004. Je naprosto perfektní a hezky voní po zeleném čaji. 
Používám ho hlavně po ránu, abych pleť očistila od výpotků z noci a dalších nečistot, než nanesu make-up. Tento krok je v péči o pleť velice důležitý, protože pokud byste ho vynechali, zaděláte si na nepříjemné pupínky a ucpané póry. Tonikum by se tedy mělo používat nejen po použití micelární vody, ale i každé ráno po probuzení. 


A jako poslední se podíváme na zoubek rýžové čistící pěně Rice foaming Cleanser od značky 9wishes. Na různé čistící gely a pěny jsem ujetá, takže mi udělala velkou radost. 
Nemá typickou gelovou ani pěnovou konzistenci, ale jde spíše o tužší bílou pastu s jemnými rýžovými zrníčky. Ty pleť vůbec nepodráždí a po opláchnutí ji zanechají hezky vyživenou a napapanou. 
Čistící pěnu zkoušel i můj přítel, který má hodně černých teček na nose a moc si ji pochvaloval. Prý je super a mnohem lepší než Garnier, který používá. 


Kdybyste si chtěli také něco z korejské kosmetiky pořídit, můžete využít slevový kód INF10AMC. Na stránkách jsou ceny levnější než na českých e-shopech s korejskou kosmetikou, ale každá sleva navíc přijde jistě vhod. Na stránkách mají ještě slevy navíc na produkty, takže ušetříte hned několikrát.
Výběr korejské kosmetiky je obrovský!
S výše uvedeným kódem získáte automatickou slevou 10 % a 15 % slevu, pokud objednávka přesáhne 48 EUR v rámci EU. No a to nejlepší, zasílají i do České republiky, jupí!
Inspirovat se můžete i na jejich Instagramu, kde jsem také samotnou značku poznala.

Co vy a korejská kosmetika? Máte nějaké oblíbence, které mi můžete doporučit?

12 komentářů:

  1. Tak ten Peptide Water Cream by mi jistě vyhovoval. Mám totiž celkem dost mastnou pleť a je pro mě problém sehnat krém, který by mi ještě "nepřihoršil". Za každý takový tip jsem jedině ráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korejka je skvělá na jakoukoliv pleť, mrkni se, co vyloženě na problematickou nabízí :-)

      Vymazat
  2. Produkty vůbec nevypadají špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou výborné! Korejská kosmetika je sázka na jistotu :-)

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat, jak probíhá doručení do ČR z tohoto eshopu? Prochází zásilky celním řízením (podle nařízení EU musí projít všechny bez rozdílu hodnoty) nebo eshop platí DPH v nějaké ze zemí EU? Dost to ovlivní, jestli se vyplatí objednat nebo ne. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nikdy nic neplatila a ani ostatní, co vím, že odsud objednávali. Kdyby bylo třeba, clo proplatí oni. Stačí jim to nafotit a poslat a oni už se o vše postarají :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!