4. dubna 2019

Eko produkty do domácnosti Tierra Verde

Českou značku Tierra Verde už možná mnozí z vás znáte. Nabízí ekologické produkty pro domácnost od pracích gelů, přes aviváže až po dřevěné kartáčky na zuby. Právě kartáčky na zuby používám denně už pár měsíců. Chvilku mi trvalo, než jsem si na dřevo zvykla, teď už mi to přijde normální a po plastových vůbec nesahám. Je to především z toho důvodu, že se snažím alespoň malými kroky oprostit od všudypřítomného plastu. Plasty jsou bohužel všude a zatím se mi docela daří odpad pomalu ale jistě snižovat. Začala jsem plátěnými taškami, které jsem vyměnila za igelitky a plastové pytlíky jsem nahradila lněnými. Ne všechno se do nich dá dát, ale i to málo se počítá. Ještě k těm zubním kartáčkům... když si třeba čistíte zuby kokosovým olejem, dřevěný kartáček nebude pak vůbec mastný a nebude klouzat jako klasický plastový, takže to je za mě určitě plus.
A nesmím zapomenout na plastová brčka. Teď už na každou rodinnou oslavu vozím svoje bambusová nebo skleněná a jedno nosím neustále i v kabelce, které klidně vytáhnu i v restauraci. Některé drinky prostě bez brčka nechutnají a už předem obsluhu upozorňuji, že plastové brčko rozhodně nechci.



Značka Tierra Verde pochází Brna a je zaměřena na ekologické produkty do domácnosti. To bych nikdy neřekla, kolik skvělých značek se nedaleko mého bydliště najde.
Většina eko pracích gelů je vyrobena z mýdlových ořechů. Samotné mýdlové ořechy jsem nikdy nezkoušela, i když mě to hodně láká.

Složení: 5-15% uhličitan sodný, 5% extrakt z mýdlových ořechů, chelatační činidlo EDDS, silikát, denaturovaný líh, xanthanová guma, benzoan sodný.

To je, co se složení týče, všechno. Jednoduché že? Výtažek z mýdlových ořechů v bio kvalitě je získáván nejšetrnější metodou za studena. Prát se v něm dají všechny typy prádla, při všech teplotách, dokonce i v ruce.
Tento prací gel  pro syntetické textilie je bez parfemace, přesto hodně jemně mýdlově voní.


Bez voňavé aviváže nedám ani ránu. Ne každá mi sedne a zejména na spodní prádlo a ručníky používám ty eko, protože klasické aviváže z drogerie nesnesu a mohu se po nich uškrábat. Nejsem vyloženě alergik, ale čím jsem starší, tím více mi chemie v kosmetice a těchto přípravcích začíná vadit. Buď je složení chemičtější než dříve nebo jsem já citlivější.
Aviváž s vůní levandule prádlo hezky provoní, zbaví ho statického náboje, takže vás nebude "kopat" a je šetrné k pokožce. Je trošku tekutější, než jsme zvyklí u běžných přípravků, ale není to na škodu a také to nijak nezanáší pračku.

Složení: 5-15% kationické tenzidy, 5% levandulová silice.

Tady je složení ještě jednodušší. Vůně je pouhá přírodní silice, žádné umělé parfemace. Ze všech tří kousků voní tato aviváž nejvýrazněji a je to moc příjemná levandulová smyslná vůně. Je hodně intenzivní a přenese se do prádla, které je hezky provoněné i ve skříni.

Kde nejvíce oceňuji eko a přírodní přípravky, je mytí nádobí. Myčku ráda nemám a nikdy bych si ji domů nepořídila. Ruční mytí nádobí mi problém nedělá...
Co jsem nikdy nekupovala, je obyčejný Jar. Ten přípravek z televizní reklamy, kdy vám na padesát špinavých talířů stačí pouhá kapka. Vytvoří vám tak hustou pěnu, díky které umyjete i tu největší mastnotu. Ale za jakou cenu. To asi nebude zrovna nejšetrnější... navíc ještě druhý den, když budete z talíře jíst, ucítíte tu typickou jarovou vůni, kterou pak cítíte i ze samotného jídla. Děkuji nechci. Přírodní přípravek na nádobí je tím nejlepším bez jakékoliv chemie a umělé vůně.
Přípravek také můžete klidně použít i na omytí ovoce a zeleniny, aniž byste utrpěli újmu na zdraví. Vůně není nijak přehnaná, ani výrazně citronová, připomíná mi dětský "bublifuk". Jo a taky bacha na to, že přípravek je tekutější, tak ať s ním zbytečně neplýtváte.


Složení: 5-15% neionický tenzid rostlinného původu, 5% anionický tenzid, denaturovaný líh, xanthanová guma, benzoan sodný, přírodní citronová silice.

Docela neobvyklý mi zpočátku přišel dřevěný kartáč na nádobí. Je vyroben z certifikovaného dřeva a štětin z agáve. Je akorát tak tvrdý, ale žádné nádobí nepoškrábe. Chvíli mi trvalo zvyknout si na rukojeť, protože běžně používám klasické houbičky na nádobí. S kartáčem jsem ale mytí nádobí posunula o level výš a je to moc příjemné. A také se v něm asi nebude držet tolik bakterií jako v houbičce.

Přípravky značky Tierra Verde můžete zakoupit na e-shopu Babickinazahrada.sk a veškerý nabízený sortiment značky si můžete prohlédnout zde.

Už jste také značku Tierra Verde zaregistrovali? A používáte doma nějaké eko produkty?

19 komentářů:

  1. My new blog is www.gulsahworld.com. I will be happy if you subscribe to my blog .Kisses

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle značku vůbec neznám, ale vypadá to moc pěkně, hlavně když je česká :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ani jsem netušila, že je to česká značka, natož z Moravy :-) to je určitě milé zjištění :-)

      Vymazat
  3. No, jsem z Brna, a o značce slyším poprvé, každopádně mi tvůj článek moc pomohl, protože budeme na konci léta instalovat v baráku čističku vod a musíme z toho důvodu používat už jen přírodní věci, aby se recyklovaná voda dala zase použít na zahradě. Určitě na jejich produkty mrknu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že článek pomohl :-) koukni se, sortiment je opravdu široký, takže bude z čeho vybírat :-)

      Vymazat
  4. Tuším, že jsem od této značky měla pár vzorečků a byla jsem docela spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Značka je pro mě neznámá, ale vypadá dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělá značka :-) samozřejmě jsem nezkoušela všechno, ale už se mi toho doma vystřídalo hodně :-)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. To ano :-) není to moje první zkušenost se značkou a rozhodně ne poslední :-)

      Vymazat
  7. Vůbec ne, a mile mě překvapilo, že je z Brna :-)

    TO BYL MŮJ BŘEZEN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Je to vždycky překvapivé zjištění, když zapátrán odkud vlastně značka je. Někdy se podle názvů tváří i jako zahraniční :-)

      Vymazat
  8. Značku nepoznám, ale vyzerá naozaj skvelo! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  9. Tiež som v poslednej dobe začala používať najmä bio a eko veci. Sú skvelé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Rozdíl se neodrazí jenom ve vůni, to se musí prostě zkusit na vlastní kůži :-)

      Vymazat
  10. Nevypadají špatně :) ale já osobně bych se je do domácnosti nepořídila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě vyhovuje hodně. Mám od nich i odličovací tampony nebo bambusové zubní kartáčky a nemůžu si je vynachválit :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!