15. dubna 2019

Eukalyptový olej s tymiánem Saloos

Eukalyptový olej jsem si zamilovala hlavně přes zimu v době různých rýmiček a nachlazení. A i když už venku svítí hezky sluníčko a zimě snad už odzvonilo, nemůžu se s tou vůní nějak rozloučit a přidávám ho pravidelně do každé koupele i teď na jaře. Mám ráda tu vůni bonbonů Klokanek, kterou mi vůně oleje připomíná. Už při samotném napouštění vany se vůně rozline po celé koupelně a je docela intenzivní, takže olej působí dobře nejen na pokožku, ale i na všechny smysly.



Krom chladivého eukalyptu je vůně oleje doplněna o kořeněný tymián. Tuto bylinku si vždy spojím s pečenými bramborami, takže má nezastupitelnou funkci nejen v koupelně, ale i v kuchyni. A právě tymián v koupelovém oleji vévodí a dobře se s eukalyptem doplňuje. Jsou to zdánlivě odlišné vůně, ve výsledku ale tvoří dokonalou kombinaci.
Olej je určen na uvolnění v době nachlazení či při namáhavých činnostech, kdy vás, jak se říká, bolí celý člověk. 
Stačí nalít do proudu tekoucí vody malé množství oleje a pak už si jen užívat relaxační chvilku jen pro sebe. Sice neudělá pěnu jako klasické pěny z drogerie, ale je to vlastně i taková alternativa. Já nemohu pěny používat, protože z nich mám gynekologické potíže, takže i toto oceňuji. Voda zkrátka nebude taková mdlá...
Pokud máte nějaké obavy z olejů a s nimi spojené mastnoty, není čeho se obávat. I když do proudu vody nalijete oleje trošku více, nevytvoří se vám na hladině žádná mastná oka, takže ani pokožka nebude mastná, jen krásně zvláčněná. Většina sprchových gelů nebo mýdel pokožku spíše vysušují a tak se po koupeli bez tělového mléka a krému neobejdete. Oleje Saloos pečují o pokožku už během koupele, takže se pak o ni pak už nemusíte moc starat. 

Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální oleje: eukalypt, tymián červený, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Oleje jsou lisované za studena, proto si zanechají veškeré účinné látky. Vhodné jsou na všechny typy pokožky, včetně té problematické, kterou ještě více nepodráždí. Naopak v ní podpoří přirozené procesy, takže bude nejen zdravá, ale i krásná.

Eukalyptový olej s tymiánem omrkněte na stránkách Saloos.cz. A vaši koupelnu můžete provonět ještě dalšími 16 voňavými oleji. K sehnání jsou v drohgeriích a v různých e-shopech, takže po nich nebudete pátrat dlouho. 

Co vy a oleje do koupele Saloos? Který byste si vybrali?

20 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To já taky, tento už je asi pátý, co mám a určitě ne poslední :-)

      Vymazat
  2. To by se mi hodilo před pár týdny, kdy mě nechtěla pustit rýma :(

    RTĚNKY COLLISTAR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, taky na mě před týdnem něco lezlo, ale zdárně jsme to odehnala ještě v začátcích :-) olejíček hodně protáhne dutiny, takže v době nachlazení je ideální :-)

      Vymazat
  3. Vypadá super, na to období nachlazení je určitě fajn :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně, ale my ho doma používáme i jen tak bez bacilů :-)

      Vymazat
  4. Koupelové oleje od Saloos jsou super. Tahle vůně by se mi taky líbila. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :-) naštěstí jich mají hodně, takže je co zkoušet. Zatím jsem měla samé ovocné nebo kořeněné, takže zkusím asi nějakou "květinovku" :-)

      Vymazat
  5. Kapala jsem takto eukalyptový éterák do vany příteli, když byl nemocný a docela mu to pomáhalo, takže věřím, že i tento je fajn - a navíc je opravdu určený ke styku s pokožkou, což se o éteráku říct nedá:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Éterické oleje jsou spíš do aromalampy nebo jiné nosiče vůní. Já mám raději relax přímo ve vaně, abychom vůní třeba v obýváku neotravovali psa :-D

      Vymazat
  6. Vyzerá super, musí skvelo voňať :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych si určitě vybrala levandulový. Od Saloos mám právě v této vůni hydrofilní odličovač a pleťovou vodu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandulový mám také v plánu, tato vůně je mi hodně blízká :-)

      Vymazat
  8. Tato kombinace mě celkem oslovila, určitě je vůně zajímavá, jinak s oleji mám dobré zkušenosti. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Woow, tak tenhle olej vidím poprvé :-) značka Saloos mě čím dál více překvapuje :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!