25. dubna 2019

Plátýnková maska Vita 8

Je to pár let zpátky, co byly plátýnkové masky novinkou a každý je chtěl zkusit. Zanedlouho poté s nimi přišly snad všechny kosmetické značky a dnes už jsou zcela běžné. Řekla bych, že jde o docela velký trend, ale ne takový, který by po pár měsících opadl. Plátýnkové masky jsou stále oblíbené, což přičítám hlavně pohodlnému používání a účinkům v podobě hydratace. 
Jen v drogeriích najdeme nepřeberné množství masek, ovšem dle vašich reakcí, ne všechny jsou dobré. Ačkoliv si výrobci stojí za kvalitním složením, i plátýnková maska může na pleti udělat neplechu. Mě se to tedy ještě nestalo, a to nemám pleť zrovna z oceli a ne všechno mi sedne. I některé ryze přírodní produkty mě na obličeji štípaly. Když je ale většina masek korejských a složení je napsané čínskými znaky, nezbývá nám nic jiného, než to prostě zkusit a čekat. A buď sedne nebo ne.



Existují ale také šetrnější veganské varianty masek, jako nabízí značka E Nature. Už podle názvu jsem masce věřila a čekala jsem opravdu kvalitní složení. 
Vitaminová vyživující maska je obohacena o komplex Cenosome, který obsahuje osm různých vyživujících látek pro pleť, včetně vitaminů C, E, B5 a B12. Maska je určena pro hydrataci pleti a působí také proti stárnutí. Najdete v ní také extrakt z lékořice a zázvoru, jež se vyznačují protizánětlivými účinky. A to už je skutečně kvalitní a hlavně výživné složení.


Maska byla hojně nasáklá tekutinou, a to i po sundání. Moje pleť už ale byla napitá a víc se do ní nevešlo. Schovala jsem si ji tedy do pytlíčku a použila ještě za pár dní opakovaně.
Je určitě dobré ji nanášet na vyčištěnou pleť, ať si z ní pleť vezme co nejvíce.

I přesto, že je maska korejská, obsahuje etiketu s českým popiskem a složením, což není tak běžné. Určitě je to ale vítané. Také moc hezky voněla po ovoci, žádný nádech chemie nebo něčeho umělého. Ani když se si pak olízla rty, na kterých tekutina při působení ulpěla, "neochutnala" jsem nic moc hořkého. U většiny masek je tento pocit mnohem výraznější, takže za mě tento kousek určitě obstál.

Různé druhy masek včetně této vitaminové můžete omrknout na e-shopu Maskbox.cz.

Co vy a plátýnkové masky? Máte je rádi a která je vaše nej?

12 komentářů:

  1. Já plátýnka miluji :-) Zkoušela jsem i ty od Mask box a velká spokojenost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se snad ještě ani nesetkala s žádnou, která by mi nesedla. A to jsem jich už vyzkoušela :-)

      Vymazat
  2. Miluju plátýnka, zatím jsem se všemi byla spokojená:) Tahle maska vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Plátýnkové masky snad byly vynalezeny pro líný lidi jako jsem já. :D Upřímně někdy fakt nemám náladu ani energii si na sebe něco dávat, čekat, pak to smývat. Tohle mi vyhovuje, že to na sebe položím, lehnu si, přitom se podívám na instagram a pak zahodím a jde se dál. :D Jinak teda musím říct že tato mě zaujala už jen tím, jak vypadá (ano, jsem povrchní a hodnotím knihu podle obalu, ale z toho obalu mám fakt dobrej pocit) :D Díky za tip, nevíš jestli se dá sehnat i někde v obchodě nebo jen na internetu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V obchodě jsem na ni zatím nikde nenarazila a myslím, že právě jen na tom e-shopu :-) a pokud tě zaujaly i jen ty obaly, tak mrkni na nabídku a určitě objevíš i další poklady :-D

      Vymazat
  4. Já moc tyhle typy masek nemám ráda. Obzvlášť, když jsou moc nasáklé tekutinou. Ale tahle vitamínová mohla být fajn.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jako PJ v předchozím komentáři, takže u mě u masek vítězí pohodlnost :-) proto na plátýnka nedám dopustit...

      Vymazat
  5. Plátenkové masky, to je moje! ♥
    Inak s Maskbox som sa pokúšala spolupracovať aj ja, ale prišlo mi to skutočne na smiech, žeby som mala testova iba jednu masku .. Neviem síce, ako to bolo v tvojom prípade, ale ja som bola skutočne prekvapená ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla na zkoušku také jenom jednu, ale dají se koupit i boxíky, kde jich je víc. I když si je ale kupuji v drogerii, také si vezmu jednu dvě, vyzkouším a pak se rozhodnu, jestli koupím znovu. Nepotřebuji jich mít doma několik, přece jenom některé nejsou nejlevnější, takže si vždycky nějakou přihodím k celkovému nákupu :-)

      Vymazat
  6. Látkové masky zbožňujem, človek ich prosto nasadí na pleť a viac sa nestará :) Táto vyzerá super, v poslednej dobe veľmi obľubujem v zložení vitamín E :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!