28. listopadu 2019

Černá zubní nit a tablety místo pasty?

Černá zubní pasta už dnes není ničím neobvyklým a je to příjemné zpestření při každodenním čištěním zubů. Nedávno jsem ale objevila něco, co úplně moji každodenní čistící rutinu rozbilo. Jsou to tablety na zuby, lépe řečeno bělící zubní pasta v tabletách. To vše a mnohé další produkty pro bílé zoubky nabízí značka My White Secrets.



Kdo by neznal amarouny z Návštěvníků. Některé pasáže nám tehdy možná připadaly hodně zvláštní a kdyby tehdejší Návštěvníci zavítali do naší doby, s největší pravděpodobností by také koukali. Tím nechci nijak naznačit, že tento článek bude návštěvou budoucnosti, ale atypická "pasta na zuby" mi tento sci-fi seriál trošku připomnělo.
Nejde o klasickou bílou pastu na zuby, jak ji všichni známe a ani barevnou či jinak vylepšenou... ale o zubní pastu v tabletách. Pro mě něco zcela nového a netradičního, ale to bych nebyla já, abych se nebála tabletky vyzkoušet.


Balení obsahuje celkem 50 tabletek. Jsou bez fluoridu, který je nahrazen xylitolem a díky kaolinu zuby vybělí a vyleští, takže budou hezky hladké. To je vždycky pocit dobře vyčištěných zubů. Kvůli pěnivosti tabletky obsahují malé množství SLS, ale pokud používáte běžné sprcháče a šampony z drogerie, vůbec bych to neřešila a není to na škodu. Pěna totiž také dává pocit, že produkt něco dělá a čistí zuby, ale je to spíš o tom pocitu.
Chuť je jemně mátová, příjemná. Nemám ráda moc svěží pasty, co až pálí v puse a tabletky jsou tak akorát.

Složení: Dicalcium Phosphate, Xylitol Granular, Sodium Bicarbonate, Natural Mint Flavour, Silicon Dioxide, Magnesium Stearate, Erythritol, Kaolin clay, Sodium Lauryl Sulphate (0.3%).

Tabletky na čištění zubů můžete zakoupit buď samostatně nebo v sadě s dentální nití a bambusovým kartáčkem. Pokud se navíc rozhodnete pro tuto variantu, dostanete toto trio jako dáreček v praktickém eko pytlíku na potraviny z české chráněné dílny Zaffra, což je více než vítané. V některých supermarketech jsem dokonce na váze u ovoce a zeleniny viděla možnost výběru bez pytlíku, s eko pytlíkem nebo s igelitovým pytlíkem. Já doufám, že tato volba bude brzy všude a igelitové sáčky zmizí úplně. Ale to jsem malinko odbočila.

A aby tedy těch zvláštností nebylo málo, k mání je i černá dentální nit s aktivním uhlím. Povoskovaná je rostlinným voskem a stejně jako tabletky na zuby, tak i nit je ve skleněném obale, který nemusíte hned vyhazovat. Nit se dá pak dokoupit samostatně, a tak je o další zbytečný odpad v podobě obalu méně.


Co se týče samotných bambusových kartáčků, ty jsou u nás doma hodně oblíbené. Nejenže jsou ekologičtější, ale pokud si třeba čistíte občas zuby kokosovým olejem, nebude vám po něm ruka tak klouzat a nehrozí tak vypíchnutí oka...


Všechny produkty značky My White Secret můžete nakoupit na e-shopu Mywhitesecret.cz. Určitě se na stránky podívejte, protože krom klasické bílé nebo černé pasty a těchto unikátů můžete mít třeba i bělící zubní pásky nebo bělící pudr.
Vše mohu všemi deseti doporučit a pokud třeba hledáte pod stromeček nějaký praktický dárek pro svého partnera nebo kamarádku, jistě jim uděláte radost. 

Znáte tuto značku? A co jste zkoušeli na bělení zubů vy a osvědčilo se vám to?

10 komentářů:

  1. O těchto produktech jsem zatím neslyšela, ale vypadají zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nic mi tahle značka neříká, ale ty tabletky mě zaujaly nejvíce. Je to zase něco jiného.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. O tabletách jsem už četla :) musím ale říct že mě nijak nelákají. Jinak bělit zuby jsem si nezkoušela a ani nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už toho zkoušela na bělení hodně, ale ne všechno bohužel funguje :-)

      Vymazat
  4. Tohle slyším poprvé docela je to zajímavé.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto značku neznám, ale pastu na zuby v tabletách znám z Lushe a dvě balení mám doma. Jsem s nimi docela spokojená, některé mají i příjemnou chuť. Šikovné hlavně na cestování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Lush tolik prozkoumaný nemám, tak jsem ani nevěděla, že tabletky nabízí i jiné značky :-) na cesty je to určitě fajn vychytávka :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!