15. listopadu 2019

Dermokosmetika Neogen™ proti vypadávání vlasů

S příchodem podzimu se nejen razantně změnilo počasí, ale podzim pocítily i moje vlasy. Ne postupně, ale rovnou v plné síle mi začaly ve velkém padat. Co jsem ale slyšela od své kadeřnice, nejsem v tom sama a vlasy teď trápí nejenom mě.
Většinou používám přírodní péči bez parabenů a silikonů, což může být také problém, protože silikony vlasový kořínek obalí a udrží ho ve vlasové pokožce a tím pádem tolik nevypadávají. Na druhou stranu to ale není nic zdravého. To si zkrátka nevyberete...
Buď tedy sáhnete po nějakém razantnějším zákroku nebo přírodní péči, která nemusí být tak účinná. Může to jít samozřejmě ale i účinně a bez škodlivých látek. Asi měsíc zpátky jsme testovala novou řadu proti vypadávání vlasů Neogen™.


Proti vypadávání vlasů jsem vyzkoušela i různá přírodní séra, ale bohužel bez výsledku. Dokonce jsem přemýšlela, zda se nepodívat i po něčem ne zrovna přírodním, ale to by mohl být pro vlasy šok a bylo by to třeba ještě horší. Nač jim způsobovat ještě větší šok. Když mě oslovili s nabídkou vyzkoušet 100% přírodní dermokosmetiku řady Neogen™, neváhala jsem s kladnou odpovědí ani minutu. Když jste zoufalí, kývnete na cokoliv. Tedy téměř na cokoliv. A jelikož jde o přírodní produkty, kdyby nepomohly, alespoň neublíží. Co má příponu dermo mám vždy spojené s lékárnou a co je z lékárny přece nemůže  zdraví uškodit. 

Péče o vlasy Neogen™ jsou u nás absolutní novinkou. Obsahují fytokomplexy na podporu růstu vlasů v jejich neogenní fázi, tedy ve fázi růstu nových vlasů.
Tyto patentované fytokomplexy byly vyvinuty jako doplňková péče při léčbě alopecie. Vlasová dermokosmetika Neogen respektuje fyziologii vlasů i vlasové pokožky a může se používat každý den. 

Řada sestává z šamponu, kondicionéru a vlasového oleje s technologií TrichoTech™ na bázi rostlinných extraktů, podporuje růst nových vlasů, jejich hustotu a objem, obnovuje vlasové vlákno a zaceluje vlasy na jejich povrchu. 
Pro moji situaci s vlasy to zní jako pohádka. A každá pohádka má většinou dobrý konec, tak se pojďme nyní podívat, jestli i v mém boji zvítězilo s trochou nadsázky dobro nad zlem...

šamponu musím vyzdvihnout jeho příjemnou svěží bylinkovou vůni. Připomíná mi rozmarýn nebo eukalyptus a při mytí je to na vlasové pokožce velice příjemné. Už jsem vyzkoušela hodně kosmetiky, takže můj nos je na vůně hodně vyvinutý. Proto jsem se s rozmarýnem a eukalyptem trefila a přípravky obsahují právě esenciální oleje z listů těchto rostlinek. Krom nich ještě také olej z levandule, ze dřeva a plodu jalovce, z listů tea tree či silice z kůry amyrisu.
Fytomolekuly jsou z rostlin získávány krátkodobou destilací vodní parou, takže si zachovají veškeré své účinné látky.
Šampon je velice jemný a vlasy nijak nezatěžuje a získal si mě pro svoji příjemnou vůni. Po použití působí nadýchaným dojmem, takže vám opticky napumpuje objem. Má se nechat pár minut působit, což není u přípravků proti padání vlasů nijak neobvyklé.


I kondicionér je fajn. Měla jsem období, kdy jsme se bez něj zcela obešla. Postupem času byly ale moje vlasy vysušené a rozlítané, tak jsem se k němu zase ráda vrátila. A nejlepší je používat kondicionér ze stejné řady jako je šampon, který používáte. Jedině tak dostanete z produktů maximum.

Hodně zvědavá jsem byla na vlasový olej. Balení obsahuje čtyři ampulky po 5 ml. Olej je ze všech tří produktů nejkoncentrovanější a je určen hlavně na ozdravení pokožky hlavy. Je to logické, protože právě u pokožky hlavy všechno začíná. Když není zdravá pokožka, pro vlasy tak není dobrým bydlištěm a tak se od vás budou prostě stěhovat pryč - budou vypadávat.
Olejíček se nanáší u tubičky úzkým hrdlem, takže aplikace je snadná a dostanete se až ke konečkům. Stačí nanést, trošku rozetřít prsty a je to. Nanášela jsme vždycky večer ale vlasy docela zamastí, takže je dobré nechat působit přes noc a ráno si umýt hlavu, než odejdete do práce. Nebo si kůru naplánovat na víkend, kdy vám na vhledu vlasů až tak nezáleží.


Celý předešlý měsíc jsem poctivě testovala pouze tuto vlasovou péči a nestřídala jsem ji s jinou značkou, abych mohla zpozorovat účinky. Dostala jsme tedy s nimi až na úplné dno, což se mi tak často nestává. Většinou produkty střídám, aby si vlasy nezvykly a tak mi trvá delší dobu, než něco spotřebuji úplně.
Po měsíci tak mohu s jistotou říci, že vlasy nepřestaly padat úplně, ale malé zlepšení pozoruji. Hlavně to je vidět na nových podrostech podél linie čela. V mé situaci vítám s radostí každý nový vlas a za mě je řada povedená. Některé přípravky proti padání také moc nehydratují a může vám z toho svědit hlava a po těchto se nic takového nedělo. Mají úžasnou krémovou texturu, takže o svědění nemůže být ani řeč. Řadu Neogen™ mohu tedy s klidným svědomím doporučit.

Na dermokosmetiku můžete kouknout na stránky Fagron.com, kde mimo jiné naleznete i informace o prodejních místech.

Máte také problém s padajícími vlasy a jak proti tomu bojujete?

5 komentářů:

  1. Já mám zcela ten samý problém, akorát proti vypadávání používám Alpecin, dřív mi pomáhal hodně a teď téměř vůbec, tak se budu muset podívat po něčem jiném. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alpecin jsem zkoušela dřív a hodně si ho chválí moje kadeřnice, ale na mě je bohužel krátký :-)

      Vymazat
  2. O tejto kozmetike som ešte nepočula, ďakujem za tip! :) Ja mám problém s vypadávaním vlasov už cca 2 roky (odkedy som bola pod narkózou) a vyskúšala som kopu produktov - niektoré pomohli, niektoré vôbec, ale najviac sa mi aj tak vyplatilo zájsť za kožnou, ktorá človeku vezme aj krv a môže prísť na to, či to vypadávanie nie je spôsobené nedostatkom nejakých látok a podobne :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, doktora jsem řešit nechtěla, ale asi se tomu nevyhnu :-(

      Vymazat
  3. i já testovala Neogen a byla jsem překvapená, že už po měsíci byla vidět změna :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!