11. listopadu 2019

Koupelový olej Jalovec

Kdo by neměl rád zimní večery a k tomu vybízející horké voňavé koupele. Ty si nedokáži představit bez olejíčků, které celý relaxační rituál provoní a ještě je postaráno o pokožku celého těla. Pro ty, co neradi používají tělová mléka jako já, odpadnou vám starosti s mazáním. Ne, že bych neměla ráda mléka a krémy jako taková, ale nemám moc v lásce samotný proces mazání a většinou na to zapomenu úplně. Na to jsou skvělé koupelové oleje od Saloos. Pod rukami mi už jich prošla celá řada a dnes se seznámíme s hodně neobvyklým olejem, se kterým jsem měla tu čest.



Od české značky Saloos jsem tentokrát zkusila netradiční jalovcový koupelový olej. Když jde o relax ve vaně, mám ráda hodně intenzivní vůně, které mě po celém dni v práci nakopnou. Na to je skvělý eukalyptus, který je hodně svěží a pokud jste zrovna nachlazení, parádně vám protáhne dutiny. Naopak pokud potřebuji zvolnit a ukolébat, sahám po levanduli. Jalovec je hodně podobný eukalyptu a je také vhodný v době nachlazení a pro uvolnění namožených svalů. Dobře také působí na naši psychiku, uvolňuje od stresu a působí i proti pomerančové kůži.
Vůně jalovce je hodně specifická, kořeněná a když se zamyslím, co mi připomíná, tak asi nezralé mango. Vím, že každý vnímá vůně jinak, ale já cítím právě toto exotické ovoce.
Jalovec je přece jenom kořením na zvěřinu, ale Saloos ho umí skvěle využít i na koupele. Koho by to napadlo že?

Koupelovým olejem zabijete dvě mouchy jednou ranou, protože nemusíte, jak už jsem naznačila v úvodu, po koupeli sahat po tělovém mléku. Běžné sprchové gely z drogerie pokožku hodně vysušují, proto je koupelový olej skvělý pro suchou a citlivou pokožku. Pokožka bude hezky vláčná a nebude pnout. Pokud patříte mezi sušenky, jistě víte, co tím myslím. Já jsem docela extrém a když vylezu z vanu, kůže mě někdy až pálí a to ani nemluvím o stavu po holení.
Když už jsme u toho holení, stejně jako sprchové oleje od Saloosu tak i tento vám může nahradit pěnu na holení. Vytvoří mléčnou emulzi a holení s ní jde snadno. Navíc nikde nebude na hladině vody plavat žádný pěnový obláček a i vana zůstane čistá. Z toho už jsem vyléčená a pěnu už jsem si nekoupila spoustu let a rozhodně se k ní nikdy vracet nebudu.


Složení: rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový, esenciální olej: jalovec, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Základem oleje je za studena lisovaný bio slunečnicový a bio sezamový olej a další esenciální oleje, díky kterému olej krásně kořenitě voní. 
V koupelovém oleji Saloos nenajdete žádné tenzidy, minerální oleje, umělé konzervační nebo vonné látky ani barviva.
Ačkoliv je vůně jalovce docela raritka a běžně raději sahám po známějších vůních, docela jsem si ho oblíbila. Na první přivonění jsme si moc nesedli, ale teď po něm sahám mnohem častěji než po levanduli nebo ovocných vůních.

Co říkáte na tento netradiční olej? A setkali jste se už někdy s jalovcem v kosmetice?

12 komentářů:

  1. Jednou jsem od Saloos koupelový olej měla a byl skvělý! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jich měla nespočítaně a nedám na ně dopustit :-)

      Vymazat
  2. Mě tahle vůně moc neláká. Vlastně si ji v kosmetice ani nedokážu představit a vonět bych tak určitě nechtěla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na těle už není ta vůně tak výrazná, takže bych se toho nebála :-)

      Vymazat
  3. Koupelové oleje už jsem zkoušela a byla jsem spokojená. :) Tento vypadá zajímavě.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Téda, škoda, že nemám doma vaňu, olejček vyzerá super. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je přeně to, co miluju i já, horká vana a něco voňavého do ní! Já jsem si oblíbila Lush bomby, ale olejíček mě zaujal, asi na něj mrknu, až budu v Čechách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě po nějakém mrkni, věřím, že budeš spokojená :-)

      Vymazat
  6. Úplně si nedokážu představit vůni jalovce v kosmetice, ale olej je super. Mám ho doma také, ale v jiné vůni.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně atypická a netradiční vůně, ale zvykla jsem si :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!