6. listopadu 2019

Voňavé svíčky Heart & Home

Podzim se už přihlásil v plné síle. Venku to hraje všemi barvami a počasí je také hodně proměnlivé. Nikdy jsem toto počasí neměla v lásce, ale postupem času jsem si na něm našla to hezké a dnes patří mezi mé nejoblíbenější. Večerní procházky se psem a pak rychle domů do tepla, zabalit se do deky, natáhnout silné spací ponožky, uvařit si ovocný čaj a zapálit voňavou svíčku. Právě tohle jsou ty momenty, pro které mám podzim a zimu moc ráda a vůbec mi nevadí, že už se začíná brzy stmívat.



U svíček preferuji hlavně krásné vůně, co provoní byt i nezapálené a zároveň jsou i hezkou dekorací. Také mi není jedno, z čeho jsou svíčky vyrobené. Proto se snažím vybírat ty ze sójového vosku bez parafínu. V drogeriích najdeme spoustu svíček všemožných značek, které jsou sice levné, ale vadí mi ta umělá převoněnost a typická "vůně" vosku. Ta většinou vše přebije a může akorát vyvolat bolest hlavy, na to jsem hodně citlivá. 
Svíčky Heart & Home jsou cenově dostupné, ze sójového vosku a moc hezky voní, což je asi největším benefitem těchto svíček. Navíc dlouho vydrží, protože hoří pomalu a i když si ji budete zapalovat každý večer, nebudete ji mít za pár dní pryč. Díky líbivým obalům vám udělají i hezkou dekoraci na poličce nebo stolku a po vyhoření můžete skleněnou nádobku využít na nějaké drobnosti.
Svíčky mají praktické kovové víčko, kterým můžete plamínek zhasínat a nebude tak nic čadit, když svíčku sfouknete jen tak.

Pokud jde o vůně, mám ráda gurmánské vůně, jako je třeba vanilka, skořice, káva, čokoláda nebo exotický kokos. Ráda ale sáhnu třeba i po ovocné, jako je tato Mandarinka s kořením. Je to taková typická sváteční vůně, trošku nasládlá po vanilce a mandarinkách a zároveň kořeněná po skořici. Moc hezky se tyto zdánlivě odlišné vůně doplňují a vytváří dokonalou kombinaci. Když se řekne vánoční koření, ihned se mi vybaví perníčky, které jsou u nás doma hodně oblíbené a každý rok jich musím udělat několik plechů. Už je ani nezdobím, protože zdobit osm plechů by bylo nad moje síly a hlavně to nemá cenu, protože se po nich během chvíle jen zapráší...


Další vůně, která mi je blízká, jsou růže. Pokud i vy tuto rostlinku zbožňujete, jistě vám bude vonět svíčka Sametová růže. Je to smyslná květinová vůně s dřevitými tóny.
Co ještě vždycky u svíček dělám, než je zapálím, tak malinko zastřihnu knot. Plamínek tak není tak dlouhý, svíčka vydrží hořet delší dobu a vytvoří intimnější atmosféru.

Svíčky jsou jistě i skvělým dárkem pro někoho blízkého. Je to maličkost, která potěší každého a rozhodně tím nic nepokazíte. Je sice teprve začátek listopadu, ale uteče to jako voda. Není tedy vůbec špatné řešit vánoční dárky už teď a vyhnout se tak potom adventnímu shonu a nekonečným frontám v obchodech.

Svíčky a jiný sortiment pro pohodovou domácí atmosféru najdete na e-shopu Albi.cz. Svíčky můžete mít v několika velikostech, ty největší stojí 449,- Kč. Vydrží hořet až 70 hodin a v porovnání s jinými značkovými svíčkami jsou tedy ceny docela fajn. Na výběr je spousta voňavých variant, záleží jestli preferujete květinové, ovocné nebo kořeněné vůně.

Na Stránkách Albi.cz jsem také narazila na jednu akci, pokud jste zákazníkem o2, můžete nakupovat veškerý sortiment se slevou 15%. Více informací jak slevu aktivovat, naleznete tady a slevu je možné čerpat od 1. listopadu do 8. prosince. 

Také už si rádi zapalujete svíčky? A jaké vůně máte nejraději?

12 komentářů:

  1. Já si většinou kupuju yankee candle, ale je fakt, že jsou trochu dražší. Taky mám ráda gurmánské vůně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji svíčky! Díky nim mám takovou "větší pohodu" a uklidňují mě. Takže si také jednu na zkoušku zakoupím! :-)

    Děkuji za tip a hezky sepsaný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co, věřím, že si nějakou oblíbíš :-)

      Vymazat
  3. Miluji svíčky a tahle značka mě láká vyzkoušet, tak snad se k ní brzy dostanu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem se po nich dívala a jednu vyzkouším :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Ešte som ich doma nemala, ale na pohľad vyzerajú veľmi pekne :) Tiež si v tomto období rada ľahnem pod deku, zapálim voňavú sviečku a čítam :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co také jiného dělat, když jsou venku mlhy... a určitě v tom nejsme samy :-)

      Vymazat
  6. Svíčky miluju! Jednou jsem měla i od této značky a musím říct, že voněla fakt krásně :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!