30. května 2020

Průvodce ekologickou domácností - ecoblog.cz

Odpady a především plasty jsou problematika, která mě už poměrně dlouho znepokojuje. Celou situaci jsem si začala více uvědomovat a plasty se snažím v co nejvyšší míře redukovat. Mikrotenové pytlíky jsem vyměnila za látkové, potraviny do ledničky balím do voskovaných ubrousků, vodu piji výhradně z kohoutku, nakupovat chodím s látkovými taškami a tampony jsem vyměnila za menstruační kalíšek. A málem bych zapomněla na látkové odličovací tampony. Ty vatové jsem používala ještě hodně dlouho a doteď nechápu, proč jsem se tak dlouho bránila těm látkovým. 

Pokud vám také není problematika odpadů a eko přístupu cizí nebo byste rádi svůj přístup změnili, doporučuji zabrouzdat na stránky Ecoblog.cz, kde najdete spoustu tipů,  včetně recenzí na eko produkty, přírodní kosmetiku i obchody, kde tyto kousky nakoupit. 


Všechno je nahraditelné, ale naše zdraví a planeta bohužel ne. Žádná planeta B neexistuje a je jenom na nás, jak si to v hlavě nastavíme a budeme zodpovědní k sobě, ale i k ostatním a přírodě.
Ať už se pro své zdraví a dobro naší planety rozhodnete jakkoliv, musíte si uvědomit, že i malý krůček vpřed se počítá. Postupně se těch kroků bude přidávat víc a víc a můžete se o vše dělit i se svými blízkými.

Ekologickou příručku si můžete zdarma stáhnout v odkaze zde.

Co děláte pro své zdraví a blaho naší planety vy?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!