19. května 2020

Dekorativní kosmetika Barry M

Značka dekorativní kosmetiky Barry M u nás není známá až tak dlouho. Já si začala registroval teprve před pár měsíci na Instagramu. Už podle fotografií ve feedu je znát, že jde o veselou a poměrně odvážnou dekorativku. Pokud mě sledujete pravidelně, tak jistě víte, že já mám ráda hlavně nude líčení a držím se hodně při zemi. Proto se tedy asi divíte, proč právě tato značka. Nabízí ale pro každého něco, odvážné barvy i jemnější odstíny přesně pro mě.



Paletky na oči si pečlivě vybírám nejen z hlediska odstínů, ale také toho, zda jsou matné nebo třpytivé. Když už se mi některá líbí, první věc, kterou zjišťuji je, zda je matná nebo třpytivá. Matné stíny totiž vůbec nepoužívám. Paletka Deluxe Metals, jak už název napovídá, obsahuje pouze třpytivé stíny
Součástí balení je i praktické zrcátko a vítám i absenci jakéhokoliv štětce. Při líčení stejně používám ty svoje a ty přibalené mi akorát při líčení z paletky vypadávají a překážejí. 
Za tři stovky tak dostanete hodně muziky v podobě jemných metalických stínů. Pro mě je to značka ideál.




Paletka má parádní odstíny pro jemné líčení. Světlé nejsou na víčku moc výrazné a je třeba je trošku navrstvit. Nejvíce jsem si oblíbila trojici stínů vpravo nahoře.
Při líčení mi stíny lehce opadávaly pod oko, ale zaryla jsem štětec trošku víc, takže to byla spíš moje chyba, ne paletky. Stíny se hezky blendí, neslévají se do vrásek a vydrží na oku celý den bez jakékoliv změny i bez použití báze. Tu já používám jen minimálně, spíš ji nahrazuji klasickým pudrem nebo světlým podkladovým stínem, který mi v paletce trošku chybí. Vždy mám ale po ruce několik paletek a hodně je mezi sebou střídám, takže to není až takové minus.


Žádné líčení očí není kompletní bez řasenky. Já si na řasách nechávám docela záležet a nikdy se nespokojím jen s jednou vrstvou. Večer pak trošku nadávám při odličování, ale pro krásu se musí něco vytrpět. I kdybych měla kompletní výrazný make-up, ale neměla řasy jako mrkací panenka, byla bych celá nesvá, že mi něco chybí. Jako když vycházíte ráno z domu a zapomenete na hodinky nebo oblíbený parfém.
Řasenka je tekutější a když chcete docílit výrazných řas, doporučuji minimálně dvě vrstvy. Já jsem zvyklá na hodně výrazné řasy, proto jsem musela nanést tři vrstvy, abych byla s výsledkem spokojená.
Pokud máte krátké řasy, příliš vám je neprodlouží nebo nezahustí. Je to takový průměr, který nenadchne, ale ani neurazí.
Já mám od přírody řasy dlouhé, takže nemohu říci, že mě řasenka vyloženě zklamala. Není to ale kousek, ze kterého bych se posadila na zadek a abych dosáhla dobrého spokojenosti, tři vrstvy trošku toho času vezmou.
Co mě ale zaujalo a čím se řasenka odlišuje od většiny ostatních, je balení. Není typicky plastové, ale kovové a je tudíž poměrně těžké. Při práci s řasenkou to není na škodu a nemusíte mít obavy, že vám při líčení upadne ruka.


Balzámek má na první pohled tmavší barvu, rty natónuje jemně. Výrazné rty nemám ráda a i u rtěnek se držím hodně při zemi, takže v tomto ohledu mi vyhovuje.
Koupí balzámku na rty z řady Wildlife nebo jakéhokoliv produktu z této řady přispějete 20% na ochranu ohrožených druhů zvířat. Uděláte tak radost nejen sobě, ale i nějaké němé tváři.


Make-up má praktické pumpičkové balení, takže máte plně pod kontrolou používané množství a navíc vidíte, kolik ho ještě v balení máte. Make-up jsem nemohla stoprocentně vyzkoušet, protože pod rouškou jsem se téměř nelíčila. Zkoušela jsem ho pouze na doma a to není ono, protože pak nevím, jak se chová venku nebo při běžném zápřahu v práci. Po tomto lehčím testu je ale fajn a zdá se, že nebude vůbec marný.
Není vysoce krycí, spíš je to takový jemný tónovací krém, takže na léto bude fajn. Ve vedrech hutné make-upy odkládám úplně, takže se těším, až ho vyzkouším i do práce. 
Pro jemné krytí ho oceníte, pokud máte bezproblémovou pleť bez větších nedokonalostí. V opačném případě budete stejně muset sáhnout po korektoru.


Fajn je, že veškeré produkty nebyly testovány na zvířatech, jsou vegetariánské a z 97% veganské. Nezapláče ani vaše peněženka. Dekorativku pořídíte za dostupné drogerkové ceny za kvalitu, která vás  určitě uspokojí. Rozhodně mohu doporučit paletku a balzámek. K řasence jsem měla menší výhrady, ale také ji úplně nezatracuji.
Dekorativka Barry M je částečně k dostání ve vybraných drogeriích Rossmann a online na Notino.cz.

Zaujala vás tato dekorativka?

14 komentářů:

  1. Já furt čekám, jestli nám jí dají do našeho Rossmannu, jelikož ho celý předělávali a furt nic :D Protože mě spousta věcí láká a za jejich ceny bych je ráda vyzkoušela :) Určitě bych sáhla po paletce a balzámku na rty :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona se značka teprve rozjíždí, tak to chce asi čas. Věřím, že pak už bude k dostání třeba i v DMku, což bych uvítala :-)

      Vymazat
  2. Paletka vypadá krásně, líbí se mi ty odstíny. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám ráda třpytivé oční stíny, takže mě paletka zaujala nejvíce. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Takové odstíny v paletce ty jsou stvořené pro mě. :) Krásná je.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Ta paletka vypadá nádherně, má skvělé odstíny.
    Krásný článek a ještě hezčí fotky :)

    https://blogsvelkymb.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. jé, od téhle značky jsem nikdy nic neměla,ale vypadá to supr :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji také donedávna neznala. Určitě ale mrkni na paletky, ty jsou hodně chválené :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!