12. října 2020

Pleťová kosmetika Garnier BIO

Z certifikované řady Garnier BIO jsem toho zatím vyzkoušela pomálu. Není to z důvodu, že by mě nic nelákalo, to naopak. Ale moje zásoby pečující kosmetiky nejsou zrovna malé a pleťovku nerada střídám, vždy se snažím spotřebovat celé balení, než se pustím do dalšího.
Nedávno jsem spotřebovala čistící gel s citronovou trávou, který jsem používala jako druhý krok na dočištění pleti. Musím říct, že gel byl skvělý a už mám v zásobě koupený další. Jsem ráda, že se Garnier vydal touto cestou a hodně se zaměřuje na zlepšování složení svých produktů. Protože co si budeme povídat, chemie a nečistot z okolí se na nás během dne nachytá víc než dost, tak proč ji na pleť ještě přidávat. 
Všechny produkty řady BIO jsou navíc veganské, použité suroviny pochází z obnovitelných zdrojů, stejně tak obaly jsou z recyklovaných materiálů. 
K mému nadšení se řada Garnier BIO Lavandin rozšířila o několik kousků s levandulí. Ta patří mezi mé nejvyhledávanější bylinky, protože nic mě nedokáže uklidnit a zrelaxovat po celém dni v práci, jako právě levandule. Vybírat je možné z denního a nočního krému, očního krému proti vráskám a pleťového oleje. 


Denní krém proti vráskám je určen na vyhlazení jemných vrásek, zejména těch prvních, které se objevují kolem 25 věku. Já už jsem tuto věkovou hranici dávno pokořila, takže už nějakou tu linku na tváři mám. Už několik let se ale snažím používat anti-age péči, takže ji beru hlavně jako prevenci proti vzniku nových vrásek, než jako jejich zmizík. K tomu jsem trošku skeptická, protože vrásek se špatně zbavuje, když už nějaké máme. Předcházet jim je ale snadnější a hlavně nesmíme zapomínat na sluneční ochranu, protože na sluníčku je nám sice hezky, ale má také největší podíl na stárnutí kůže. 
Denní krém je momentálně v době rouškové také můj jediný make-up. Nalíčím si jen oči, natřu se krémem a mohu vyrazit. To večer už se v beauty rutině vyřádím trošku více. Čištění a následná péče zabere více času a popravdě mě to i baví. Ten pocit, když jdete spát s čistou a kvalitně ošetřenou pletí, je k nezaplacení. 

Na nočním krému mě baví hlavně barva! Není typicky bílá, ale krásně fialková. Obsahuje také moji největší kamarádku kyselinu hyaluronovou, takže ji nemusím nanášet samostatně, ale zabiju tak dvě mouchy jednou ranou. 
Konzistence je tužší, ale krém je opravdu peckovní, dokonale mastný a vyhovuje mi ve všech ohledech. Na suchou pleť je úplně ideální a pasuji ho na krém roku!


Oční krém je kapitola sama o sobě. Kůže kolem očí je nejcitlivější a nejtenčí, nejvíce se na ní také stáří podepisuje. Kolem očí se nám také tvoří mimické vrásky od smíchu, někoho zase trápí černé kruhy, no není to s očním okolím jednoduché. Nemělo by se tedy ani v těchto místech zapomínat na kvalitní mazání. 

Pleťový olej používám ráda večer na vyčištěnou pleť spolu s pleťovými séry. Ta se dají používat i s krémy, ale přijde mi, že právě v kombinaci s oleji svědčí mé pleti mnohem více. Pro ještě větší výživu se dá olej používat v kombinaci s nočním krémem. Ráno po probuzení pak budete mít pleť naducanou jako dětskou prdelku!
Olej má kapátko, ale docela obyčejné, plastové, ovšem svůj účel splní. Naopak natáhne na jedno zmáčknutí olej do celého obsahu kapátka, což se mi u jiných značek se skleněnými kapátky běžně nestává.


Ač nerada, levanduli teď opustím a přejdu k řadě s konopným olejem Garnier BIO Hemp. Není sice tak voňavá, přesto je svými účinky neméně skvělá. Konopná kosmetika je na stále větším vzestupu a těší se velké oblibě. Stejně jako u levandulové řady i konopná řada nabízí regenerační noční olej s konopným olejem a řadou vitaminů. Zatímco spíte, pleť se regeneruje, vyživuje a jemné vrásky mizí. No kdo by se ráno nechtěl probudit mladší?
Konopný olej už nemá kapátko, ale pumpičku, což je praktičtější. Jen pozor na to, olej je více tekutý, tak ať vám neuteče mezi prsty.
Na den zase skvěle poslouží denní regenerační gelový krém. Moc se mi líbí balení v tubičce, které je hygieničtější než to skleněné se šroubovacím víčkem. Docela trpím na pupínky a do krému se často dostanou z prstů různé nečistoty, takže pleť pak jenom kvete. Z tubičky si vymáčknu potřebné množství, aniž bych se hrdla dotkla, takže za mě paráda. 


Konopná řada je považovaná za první antistresovou rutinu v péči o pleť. Je to především díky účinkům konopného oleje. Když si ale vezmete vůni levandule, antistresová je rozhodně i tato řada. 

Jaká z novinek vás nejvíce zaujala? A vyzkoušeli jste už něco z řady Garnier BIO?

25 komentářů:

  1. Ahoj, tuto řadu jsem zaznamenala u blogerů. Nejvíce mne zaujaly krémy a olejíček. Mám v plánu tento týden navštívit Rossmann a na Letné je hned vedle i DMko, tak tam asi zajdu do omrknout. ☺♥ Prima den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to hodně povedené řady a obzvláště ta s levandulí i moc hezky voní :-)

      Vymazat
  2. Vždycky děláš tak krásný fotky! Člověk by hned běžel něco nakoupit :D. Každopádně tuhle řadu osobně vyzkoušenou nemám - ani levanduli, ani konopí. Jen CBD olej proti nervům :DD.

    Oboje se mi moc líbí. Co se týká olejů, je to s nima jak na houpačce. Někdy jsem hrozně spokojená a pak zase vůbec a přijde mi, že mě vysušují. A to s nima pracuju tak, jak se má. Jenže já jsem takový tvůj opak a hrozně ráda vše střídám. Aspoň, co se týká krémů a olejů. Jinak nedám dopustit na The Ordinary.

    Já teď udělala objednávku od Ziaja, takže krémů bude dost a dost. Ale zkusím držet v mysli i tuhle kolekci. Díkes.

    Verča ze Ztracena v Praze | NOVÝ BYT, CO TEĎ? ZMĚNA JAK BLÁZEN! | BYDLENÍ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé moc Ti děkuji :-) já mám zásoby docela velké, ale je fakt, že teď je spotřeby mnohem více než kdy jindy, když takřka nepoužívám make-up. Tak aspoň pořád hydratuji. I když máš novou zásobu od Ziaji, určitě bych do toho nočního fialového šla, nemá fakt chybu a ta vůně je boží :-)

      Vymazat
    2. No fakt, vždy máš super promyšlený produktovky a to miluju! Teď mám víc prostoru a hezčí prostředí, chtěla bych se na to taky víc zaměřit. Vlastně bych furt jen psala, ale nemůžu si vybrat, co dřív a tak nakonec nepíšu nic :DDD.

      Na krém mrknu, moc díky. Já si objednala tohle a to má i noční krém, tak doufám, že bude dobrej: https://www.ziajaprotebe.cz/sensitive/sada-sensitive-2/. Jsem teď fakt přesušená. Možná je to v tom novém bytě, že tu není vlhkost, protože jsou tu nový okna? Nevím :D.

      Ale protože ráda zkouším, tak ho stejně asi vezmu :D.

      Vymazat
    3. Ty krémy od Ziaji vypadají skvěle, jak někde vidím 0%, tak mě to zaujme, protože to většinou neobsahuje škodliviny. Jak je suchý vzduch, tak je to vždycky boj, já to mám v práci, hlavně když se topí, v zimě se málo větrá, proto ten noční krém používám místo make-upu klidně i na den, aby to pleť přes celý den zvládla bez úhony :-) jinak na zimu používám másla bez vody, aby na pleti nezamrzaly :-)

      Vymazat
    4. Ziaja asi není úplně nějaká top značka, ale myslím si že je v pohodě. Já úplně na ty věci s 0% nejsem, ale čím jsem starší, tím víc se snažím ty složky promýšlet. Myslím si, že nikdy nebudu úplně eko bio maniak, ale myslím si, že když jde něco snížit, tak proč ne. 😊😊

      Vymazat
  3. Od Garnier už jsem nějaké produkty měla. Jejich masku s aloe vera z řady Hair Food, dále pak z řady bio micelárku a čistící gel. Doma pak mám ještě hydratační vyvažující krém, který jsem ještě nezkoušela. Každopádně Garnier je značka, která mě neskutečně láká, zvlášť ta jejich řada Bio a vlasovka. Bohužel moje zásoby kosmetiky jsou stále dost velké, takže bude trvat než se k ní dostanu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já poslední dobou Garnier hodně používám, protože to složení vylepšili na jedničku a skvěle mi sedí jak na pleti, tak na vlasy :-) ty masky jsou skvělé a hlavně vydrží hodně, balení je obří a s vlasy dělá fakt divy :-)

      Vymazat
  4. Jako první musím chválit tvoje fotky.. nádhera.. a zase jen nádhera.

    A co se týká produktů vím o nich, ale zkušenost nemám :-)

    Z nákupního košíku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) určitě něco vyzkoušej, jsou skvělé :-)

      Vymazat
  5. Tý jo to je pro mě novinka tato nová řada. :) Vypadá moc dobře a taky lákavě. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše je k dostání už pár týdnů a za tu dobu si mě řady hodně získaly :-)

      Vymazat
  6. Akorát jsem si pár produktů z této řady koupila. Zatím jsem velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. Garnier mám obecně moc ráda, je to jedna z mých TOP značek, ale tyto produkty jsem zatím nezkoušela - třeba se k nim brzy dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji, pokud máš ráda Garnier, tohle tě hodně překvapí :-)

      Vymazat
  8. Od Garnier jsem ještě nic nevyzkoušela, nemám zkušenost. Moc mě zaujal ten noční konopný olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značku mohu vřele doporučit, obzvláště poslední dobou, kdy mají přírodnější složení :-)

      Vymazat
  9. Krásné fotky. Já tuto značku nepoužívám, měla jsem od této značky jednu dobu přípravky na vlasy a odličovací vodu, jinak nic. :-) Snažím se objevovat značky, co mi budou nejvíce vyhovovat, ale rozhodně Garnier není špatná značka, je fakt, že jsem s ní byla spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já Garnier začínám co nejvíce zařazovat do své rutiny, našla jsem opravdu velké poklady :-)

      Vymazat
  10. Z tejto rady som ešte nič nevyskúšala, ale celkovo mám krémy od Garnier veľmi rada :) Levanduľu zbožňujem, určite sa na tieto produkty pozriem v drogérii bližšie :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!