8. října 2020

Provoněný podzim s Woodwick Vanilla Bean

Podzimní období jsem nikdy neměla moc v lásce, ale čím jsem starší, tím více vyhledávám příjemnou domácí pohodu a nevadí mi ani to, že se už docela brzy stmívá. Vždy se těším na to, až si po práci napustím horkou vanu s nějakým olejíčkem a potom si zalezu pod deku, natáhnu silné spací ponožky a můžu tak koukat na oblíbený seriál nebo si přečíst nějakou knížku. Na to nejdůležitější jsem ale zapomněla. Nikdy si k tomu nezapomenu zapálit voňavou svíčku, která hezky provoní celou místnost a postará se o tu útulnou romantickou atmosféru. Musím říct, že pálím zhruba od září až do jara a spotřebu svíček mám opravdu velikou.

Vanilková velká svíčka ve skle Woodwick


Co se vůní týče, mám ráda sladké gurmánské vůně, jako je vanilka, káva, hřejivá skořice nebo kokos. Zároveň si vybírám i designové kousky, které se mi hodí do interiéru. Přesně tyto požadavky splňuje značka Woodwick se svými svíčkami ve tvaru lodičky. Voní hodně intenzivně i v nezapáleném stavu po sladké vanilce, zároveň jemně i po kávě. Je to přesně ta gurmánská vůně, kterou doma musíte mít!

Kryt na svíčku je dřevěný a z vnitřní strany je potažený nehořlavou fólií, takže je vhodný i na zhasínání svíčky. 

Svíčka Woodwick

Dřevěný knot na svíčce Woodwick

Svíčka Vanilla Bean od Woodwickúzký dřevěný knot. Je to vlastně moje první svíčka s tímto knotem, zatím jsem měla vždy ty klasické provázkové. Zapalovat doporučuji svíčku v nakloněném stavu, jinak to pomocí sirek půjde docela těžko. Stačí zapálit z jedné strany a plamen se po několika vteřinách rozvine po celé délce knotu.
Přestože je svíčka v silném skle, i tak doporučuji dávat ještě na nějakou nehořlavou podložku, a ne na dřevěný konferenční stolek. Nikdy nevíte, co se může stát. Já už jsem poučená, kdy jsem si zapálila svíčku v plechovce a když dohořívala, rozžhavila se natolik, že nám vypálila kolečko do stolku, které každý den vidím jako výstrahu. Svíčka ve skle sice vždycky po vyhoření sama zhasne, ale jak říkám, opatrnosti není nikdy dost.

Další příjemná věc, o které jsem neměla při nákupu svíčky ani ponětí je to, že oheň vydává praskající zvuk a imituje hoření dřeva v krbu. To mě na svíčce hodně baví a je to hodně netradiční. Po vyhoření zůstane hezká skleněná dózička na drobné předměty, třeba šperky. 

Hořící dřevěný knot

Svíčku můžete pořídit na e-shopu Notino.cz. Dostupná je v několika velikostech, toto je ta největší verze, která se prodává. Svíčka nepatří mezi nejlevnější, ale je kvalitní a hezky i vypadá. Cenově se pohybuje podobně jako svíčky Yankee Candle a často mají tyto svíčky i o několik stovek v akci, tak se vyplatí si to pohlídat. 
Levné svíčky mají navíc hodně výrazné umělé vůně, a to není úplně můj šálek kávy. 

Také milujete tu podzimní atmosféru? A jaké vůni jsou u vás nejoblíbenější?

26 komentářů:

  1. Ja jeseň ako ročné obdobie veľmi nemusím (som totálne letný človek), ale vždy si rada zapálim nejakú voňavú sviečku a trochu mi to spríjemňuje tieto sychravé dni :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám podzim ráda hlavně díky svíčkám a právě kvůli těm večerům, kdy si mohu zalézt pod deku a nic nedělat :-)

      Vymazat
  2. Tuhle svíčku teď vidím snad všude a taky asi budu uvažovat o její koupi! :D Vanilkové vůně mám moc ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful!Great post dear,love it!
    xoxo

    OdpovědětVymazat
  4. V tomhle jsme na tom dost podobně. Taky zhruba od září do března doma pálím svíčky a hlavně vosky! Doma jsme tuhle svíčku už taky měli a byla moc fajn, ale jejich vosky jsou taky úplně boží a ty praskavé knoty miluju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle značku bych chtěla vyzkoušet už jen kvůli tomu praskajícímu knotu. Musí to být uklidňující.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Milí ježíšku, kdyby jsi nevěděl, tak tady máš inspiraci. :-)

    Ta vůně.. ach.. to musí být slast u ní sedět.

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, tak mě se rozzářily očka už jen při pohledu na luxusní obal svíčky. Vůně vanilky musí být skvělá. ☺ Prima víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
  8. Na svíčky Woodwick a jejich praskání jsem už šlysela spoustu chvály, ale neumím si to moc naživo představit - není to moc hlasité? :D Abych se nelekla nějakého halasného prásknutí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc příjemné, spíš to tak šustí, občas praskne, ale je to něco naprosto geniálního :-)

      Vymazat
  9. Vanilkovou vůni naprosto miluji, to musí být něco dokonalého! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem o této značce hodně slyšela a docela mě tyhle svíčky i lákají. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  11. Vanilkovou vůni bych nezvládla, ale WoodWick zrovna pálím také, miluju levandulové tóny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandule je také fajn, mám ji ale raději v kosmetice :-)

      Vymazat
  12. Achjo, já nejsem ochotná za svíčky dávat peníze :D. Přitom bych tak ráda zkusila ty praskací, ale prostě nemůžu. Ale věřím, že musí bejt naprosto božíí!

    Verča ze Ztracena v Praze | NOVÝ BYT, CO TEĎ? ZMĚNA JAK BLÁZEN! | BYDLENÍ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto je bohužel silnější než já, já prostě musím a bez svíček nemohu existovat :-)

      Vymazat
  13. Nad woodwick uvažuji v poslední době docela často, ale zatím ještě pálím svíčky z minulého roku. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z loňska ani žádnou svíčku neměla, všechno to vždy spálím do posledního kousku :-) letos mám ale už cca 6 velkých kousků a mám obavy, že to do jara ani nestihnu, ale pálím každý večer bez výjimky :-)

      Vymazat
  14. Moc zajímavý nápad a určitě krásný prvek do interiéru. Miluju provoněný domov a také jsem začala kupovat kvalitní svíčky a esenciální oleje, protože jsem zjistila, že připlatit si za tu kvalitu se opravdu vyplatí. Vydrží to déle a více to voní. Jinak mě v nejbližší době čeká stěhování do nového domova a ten chci mít vyloženě vymazlený a vyvoněný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!