7. ledna 2021

Hydratační krémy CeraVe

Značka CeraVe mi není úplně cizí. Je to již nějakou dobu, co jsem vyzkoušela hydratační tělový krém a pleťový mycí gel. Právě pleťový gel byl úžasný, takže jsem si ho pořídila postupem času už několikrát. 
Nyní se ke mě dostaly dva hydratační krémy pro suchou pokožku, z nichž první (tmavě modrý) je na obnovu ochranné kožní bariéry s obsahem 3 typů esenciálních ceramidů a kyseliny hyaluronové, druhý (světle modrý) je zjemňující s 10% ureou a také se 3 typy esenciálních ceramidů. 


Oba krémy jsem měla možnost vyzkoušet ve spoustě vzorečků. Vzorečky obecně mám moc ráda a vždy mě potěší třeba jako příbal v dámských časopisech. Sice třeba neodzkoušíte účinky hned napoprvé, ale u těchto krémů si hned ověříte mastnotu a hydrataci a to bohatě stačí.

Složení hydratačního krému: AQUA / WATER, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ALCOHOL, CETEARETH-20, PETROLATUM, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, POTASSIUM PHOSPHATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, DISODIUM EDTA, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, XANTHAN GUM, CARBOMER, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHEROL, CERAMIDE EOP.

Složení zjemňujícího krému s 10% ureou: AQUA / WATER, UREA, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE SE, CETEARYL, ALCOHOL, NIACINAMIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, C12-13 ALKYL LACTATE, PEG-100 STEARATE, GLYCERIN, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, DIMETHICONE, TRIACETIN, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, CERAMIDE EOP, CARBOMER, SODIUM LACTATE, SALICYLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, SODIUM HYALURONATE, CHOLESTEROL, PHENOXYETHANOL, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, HYDROXYACETOPHENONE, CITRIC ACID, LACTIC ACID, PHYTOSPHINGOSINE, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN.

Konzistenčně jsou krémy téměř identické. Jsou hezky hutné, ovšem vstřebávají se prakticky ihned. Nemusíte dlouho čekat a třeba večer se po koupeli můžete hned po namazání obléknout do pyžama, aniž by pokožka lepila.


Oba krémy jsou dostupné v několika velikostech. Pokud je máte vyzkoušené, můžete sáhnout po praktickém rodinném balení. Jestliže je ale chcete nejdříve vyzkoušet, ideální bude malé balení v tubě, které je také praktické na přenášení třeba v kabelce.

Rozdíly mezi krémy jsou nepatrné, přesto jsem si dovolila vypůjčit obrázek, který je přehlednější, než vše vypisovat jednotlivě do řádků.

Oba krémy mají jednu velkou nevýhodu, a to, že obsahují silikony. Kdo si více hlídáte složení, mohl by to pro vás být zásadní problém. Nicméně krémy jako takové jsou skvělé a svůj účel určitě splní. Pokud si nutně nechcete silikony dávat na obličej, na tělo nebo na ruce jsou krémy fajn. Obzvláště teď v zimě je pokožka vysušenější a nepřidá tomu ani časté používání desinfekce. 

Pokud krémy používáte na pleť a v zimě, je třeba vyčkat, až se plně do pokožky absorbují. Obsahují totiž vodu a ta může v mrazivém počasí zamrzat a pokožku spíše dráždit. O hydratace se ale postarají bravurně a pokud hledáte hutnější promašťující krémy, budou pro vás to pravé.

Všechny hydratační přípravky pro péči o tělo i pleť si můžete prohlédnout na stránkách Cerave.cz.

Máte se značkou CeraVe nějaké zkušenosti? A jak se stavíte ke vzorečkům vy?

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Krémy nejsou špatné, ale kdyby neměly ty silikony, byly by ještě o chlup lepší :-)

      Vymazat
  2. Jsem čekala, že pošlou plné balení, ale ono to byli vzorky. :) Kosmetiku odzkoušenou nemám, ale vypadá fajn.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě také překvapilo, ale tak vzorky se aspoň dostanou mezi více lidí. A těch vzorků nebylo zrovna málo :-)

      Vymazat
  3. Slyším na ně všude samou chválu, tak se třeba odhodlám je vyzkoušet z další výplaty. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni na jejich stránky, co bude nejlepší pro tvoji pleť. Doporučuji i čisticí přípravky :-)

      Vymazat
  4. Já doma měla tělový krém a tělové mléko a oba mi moc sedly. Čekala jsem tedy, že v rámci projektu budou pro hlavní testující poslat plná balení, tohle by mě docela zklamalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice těch vzorků bylo hodně, ale i tak jsem plné balení také čekala :-(

      Vymazat
  5. Ahoj, také jsem díky milé Stáně měla možnost - stále mám vyzkoušet oba krémy. Za mne jsou super, skvělá hydratace, rychle se vsakují, příjemně voní a to jestli obsahují či neobsahují silikony naprosto neřeším, neřekla bych, že je to problém, spíš úhel pohledu, ale naprosto Ti rozumím. Ještě, že máme tu možnost a volbu. Jinak moc pěkně zpracovaný článek!!! ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že ti sedly. Já ty silikony trošku řeším, hlavně teda ve vlasovce, ale jinak nemají chybu a přesně jak píšeš, hydratují, rychle se vstřebávají a to to jde :-)

      Vymazat
  6. Taktiež som s nimi mala skúsenosť! Ten hydratačný úplne milujem a neviem si ho vynachváliť!! ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!