24. února 2021

Čistící pleťová péče Hyaluron Specialist od L’Oréal Paris

Řada Hyaluron Specialist od L’Oréal Paris není žádnou novinkou. Jistě jste ji v drogeriích už v regálech viděli nebo s ní máte dokonce osobní zkušenost. Já se přiznám, že jsem ji v drogerii neviděla a tím pádem ani nevyzkoušela. Při návštěvě drogerie jsem se koukala, co všechno vlastně tato řada nabízí a převážně šlo o pečující pleťové krémy a nějakou plátýnkovou masku.
Mnohem více mě ale zaujala čistící pleťová řada. Na produkty na čištění a odličování pleti jsem hodně zatížená, tak jsem na ně byla hodně zvědavá. Obzvláště na čistící gel, který patří mezi mé nejoblíbenější odličovací přípravky. 



Řada obsahuje již zmínění čistící gel a vedle něj ještě tonikum a micelární vodu. Vyplňující čistící gel používám jako druhý krok na dočištění pleti. První odlíčení micelárkou už si tak neužívám a beru to jako povinnost. Mám hodně citlivé oči a měla jsem strach, že mi v nich bude micelární voda štípat, ale nic takového se nedělo. Nepocítila jsem ani žádné pálení nebo začervenání pleti. Nejsou to vyloženě přírodní produkty, ale mé citlivé pleti sedly. Nedávno jsem třeba zkoušela mycí gel značky Green Pharmacy, který byl převoněný a po použití jsem měla obličej jako rajče a v jednom ohni. Takže ani přírodní kosmetika nemusí sednout každému a tato je důkazem, že i běžně dostupné produkty v péči o pleť z drogerie mohou být fajn..

Druhý krok pomocí gelu mě baví, protože ten pocit dokonale čisté pleti mám až po tomto kroku. Vím, že spousta z váš se odlíčí a pleť už neoplachuje vodou. A to ani v případě, že se odličujete micelární vodou. To je pro mě naprosto nepochopitelné a bez tohoto kroku se já osobně neobejdu a nedovedu si svoji odličovací rutinu vůbec představit. Mycí gel vám vydrží hodně dlouho, protože na jeden obličej bohatě stačí jedno až dvě zmáčknutí pumpičkou. Není ani příliš pěnivý, takže vám obličej zbytečně nevybublá a smývá se houbičkou jedna radost. Na smývání používám konjakové houbičky, které jsou na pleti moc příjemné.

Tonikum nepoužívám bezprostředně po micelárce, ale hlavně po ránu. I po probuzení je pleť hodně znečištěná a nedovedu si představit, že pleť zaplácnu make-upem na nevyčištěnou pleť. Nezanechává žádný lepkavý pocit a nemusí se tak už dál oplachovat. 


Málem bych zapomněla na jeden drobný, ale asi ten nejdůležitější detail. Tím je, jak už název napovídá, důležitá složka ve všech produktech řady Hyaluron Specialist - kyselina hyaluronová. Je to také největší lákadlo těchto produktů. 
Je mi přes třicet, takže co se týče kyseliny hyaluronové, vztah staré známé jsem posvětila na nejlepší přítelkyně. Používám ji hlavně ve formě různých sér, které míchám spolu s pleťovými krémy. Jde tedy hlavně o následnou péči po odlíčení. Pokud je ale obsažena již v odličovači nebo mycím gelu, je to vítaný benefit navíc. 

Zařazujete také do své péče pravidelně kyselinu hyaluronovou, ať už samostatně nebo jako součást produktů?

8 komentářů:

  1. Z téhle řady mám denní a noční krém, ale určitě budu muset vyzkoušet i ten čistící gel! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě tuhle pleťovou řadu jsem vůbec ještě nezkoušela a ani mě to nijak neláká.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Já kde je kyselina hyaluronová, tak je to vždy na prvním místě v mém hledáčku :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to na skvělou řadu. Ještě jsem nic nezkoušela, ale ten čistící gel mě hodně zaujal.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám o téhle řadě zatím smíšené pocity. Někomu vyhovuje, někomu ne, sama jsem ji zatím nezkoušela. Každopádně jsem stejná jako ty. Taky musím vše z pleti smýt a ráno před líčením pleť očistit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem četla, že je to tak napůl. Největší rozpory jsou u micelárky, přitom mě stáhne v pohodě i dvě vrstvy řasenky. Každá jsme hold jiná :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!