11. dubna 2024

Probiotika pro pokojové rostliny WEIKI

Probiotika na zdravá střeva pro lidi a zvířata všichni známe. Jsme díky nim odolnější, máme silnější imunitu, zlepší se nám zažívání a celkově jsme šťastnější, protože nám odpadnou problémy s nafouklým břichem a špatným trávením celkově. 
Ale věděli jste, že existují i probiotika pro rostliny? Třeba české WEIKI. Když už rostlinám dopřáváme útulné zázemí, měli bychom o ně také pečovat, aby prospívaly a dělaly nám radost. Co totiž dobře funguje na lidském těle, může fungovat i na rostlinách, protože jde také o živé organismy. 

Já nejsem žádný velký pěstitel, ale mojí chloubou jsou orchideje. Orchideje jsou fajn v tom, že se hodí i pro úplné začátečníky a obvykle nevyžadují žádnou speciální péči. Stačí je jednou týdně prolít vodou, nechat ji odtéct a nemusíte ani povolávat sousedku, pokud se chystáte odjet na několik týdnů na dovolenou. 
Orchidejemi mám  doslova posetá okna v bytě a kvetou mi hojně prakticky celoročně, proto mě vždy těší obdivné pohledy kolemjdoucích venku. Tedy alespoň doufám, že obdivují moje pěstitelské počiny a ne neustále zaprášená okna od prašné cesty, která nám kolem oken vede. 



Na internetu koluje spousta rad ohledně prospívání rostlin. Některé jsou i docela úsměvné, jako například ty, že bychom měli s rostlinami mluvit nebo jim dokonce pouštět hudbu. Že mají rostliny duši, o tom by se dalo polemizovat a někteří je mají dokonce za své domácí mazlíčky. A když rostlina uschne nebo neprospívá, možná jí budeme spíše nadávat. Správnou péči si ale zaslouží v každém případě. 

A jaké jsou benefity a přínosy probiotik WEIKI pro pokojové rostliny? Probiotika je povzbudí k růstu a kvetení, zlepší jejich obranyschopnost, posilují kořenový systém, poskytnou veškeré potřebné živiny a pokud má rostlinka nějaký problém nebo škůdce a skomírá, dokáží ji probudit zpět k životu.
Díky probiotikům ušetříte také na hnojivech a zálivce.  V případě probiotik nejde o hnojivo jako takové, ale velmi vhodný a prospěšný doplněk k hnojivům. Z jedné lahvičky získáte až 100 litrů probiotické zálivky a tu stačí opakovat cca jednou za 14 dní.


Použití probiotik je velmi jednoduché. Stačí vylít jedno víčko z balení probiotik do 7 litrů vody a pak už jen roztokem rostliny zalévat. Můžete dát klidně i ro rozprašovače a vlhčit jimi přímo listy nebo květy. Rostlině tím nijak neublížíte nebo je nepopálíte.
Zajímavá je i vůně probiotik, která připomíná fermentovaný nápoj kombuchu, která je mimochodem také plná probiotik, jen je prospěšná nám lidem.

Probiotika WEIKI jsou fajn právě na orchideje, ale také na fíkusy, begonie, monstery, kaktusy, sukulenty a mnohé další kvetoucí i nekvetoucí pokojovky.


Probiotika WEIKI jsou nápadem české značky MANETECH, a.s., která se zabývá technologiemi na ekologických proncipech. Probiotika jsou 100 % přírodní, bez geneticky modifikovaných organismů a jsou také vědecky ověřena s univerzitami a výzkumnými ústavy.

Probiotika pro pokojové rostliny mají označení 04 a jsou k dostání na Ecorevolution.cz. Na výběr josu i jiné varianty, například na jahody, rajčata nebo na záhonkové květiny, jako tulipány, jiřinky, pivoňky a všechny ostatní venku vysévané květiny. 


Se slevovým kódem PAVLA10 můžete využít 10 % slevu na probiotika pro rostliny i na celý nabízený sortiment na Ecorevolution.cz.

Také se doma rádi obklopujete rosltinami? A dopřáváte jim pravidelné hnojení nebo jinou nadstandartní péči?

6 komentářů:

  1. Probiotika PRO LIDI jsou ZÁKLAD, nedám na ně dopustit a užívám opravdu pravidelně, takže věřím, že i rostlinám velmi prospívají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto souhlasím. Sama je užívám dlouhodobě a pomáhají vyřešit řadu problémů se zažíváním :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, značku vůbec neznám, ale probiotika nějaké potřebujeme. Kouknu. ☺
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni i na jiné varianty. Věřím, že to rostlinky ocení :-)

      Vymazat
  3. Užívat probiotika určitě není od věci, také si plánuji nějaké konečně pořídit. Tyto vypadají skvěle, ale značku jsem doposud neznala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Probiotika vřele doporučuji. Sama je užívám denně a fungují. Takže jsou fajn i pro rostliny :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!