28. března 2024

Lavon: jarní úklid efektivně, voňavě a za pár korun

Není to tak dlouho, co jsme plánovali vánoční úklid a už tu máme další, ten jarní. Letos jsou navíc i Velikonoce za rohem, tak to chce vzít z gruntu i z tohoto důvodu. Mnoho z vás se možná chystá na prodloužený víkend někam na výlet a není nic lepšího, než se vrátit do čistého a voňavého domova. 
No a jarní úklid do sta korun? Jde to! Navíc s ryze českými produkty značky Lavon, takže není třeba chodit ani daleko. Lavon je u nás dobře zavedenou společností s více než 20-ti letou tradicí a oblíbená je i za hranicemi. Pomůže vám s úklidem všech povrchů, od podlah, přes okna, úklid koupelny, WC, ale hravě si poradí i s "lidskými" povrchy, protože nabízí i řadu dezinfekčních přípravků na ruce nebo voňavá tekutá mýdla.
Mě při používání přípravků nejvíce zajímalo, jak obstojí třeba WC gel, který stojí 35,- Kč. Konkurenční kousky z drogerie stojí mnohonásobně více a výsledek je vždy perfektní, takže nebudu předbíhat a pojďme na úklid.


Když už jsem v úvodu naznačila úklid WC, tak začnou rovnou desinfekčním čističem Easy Clean Fresh Pine na rez a vodní kámen v toaletě. Čistič voní příjemně po jehličí a není to žádná nepříjemná, typicky "záchodová" vůně. Není to běžný hustý gel, ale je spíše vodový. Vůbec mu to ale neubírá na čistících schopnostech. Jedinou nevýhodou je možná právě to, že je tekutější a tak mám tendenci jej do záchodové mísy vylít více, než je potřeba. 
Jak už bylo zmíněno v úvodu, WC čistič vyjde na 35,- Kč.


Od toalety se přesuneme do koupelny a využití najde i v kuchyni čistící krém Easy Clean. Jde o velmi jemný krém s vápencem na nenasákavé povrchy, jako je vana, dřez, kuchyňská linka, kachličky, podlaha a podobné povrchy, ze kterých se dá krém snadno po vyčištění opláchnout. Naopak se nehodí na kůži či textilii, do kterých se může krém vsáknout a špatně by se z nich odstraňoval. Z omyvatelných povrchů se omývá snadno a právě díky jemným vápencovým částečkám odstraní i odolnější usazeniny, jako třeba nalepené zbytky jídla v dřezu po mytí nádobí nebo na kuchyňské lince. Je jemný, takže není třeba obav z poškrábání. 
Krém voní svěže po citrusech a opět vyjde na úctyhodných 31,- Kč.


Univerzálním kouskem na úklid je Easy Clean univerzál, který se dá podobně jako krém využít na všechny nenasákavé povrchy a stejně tak dobře umyje i nádobí. A právě na nádobí jsem si jej oblíbila nejvíce. Dostatečně voní, takže si na nádobí poradí se zbytky jídel a na talířích nenechává typicky jarový zápach. Voní naopak hodně příjemně sladce po pomerančích a cena je opět ohromující: 29,- Kč.
Jestli mohu od značky Lavon něco doporučit, pak je to právě tento univerzální čistič. Umyjete s ním vanu i nádobí a opravdu krásně voní.


Podtrženo a sečteno, cenově nejsme ani na stovce a účinností ve srovnání s dražšími značkovými produkty nepoznáte rozdíl. Domov budete mít čistý za pár korun a podpoříte navíc českou firmu Lavon. Po celé nabídce můžete mrknout na strákách Onlinemedical.cz.

Plánujete už jarní úklid? A kolik obvykle dáte za útratu čistících prostředků?

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!