20. března 2024

Péče pro namáhané a poškozené vlasy Biolage Bond Therapy

Jaro je období, na které se všichni těšíme. Bohužel se ale změny teplot podepisují i na kvalitě našich vlasů. Jsou mnohdy vysušené a celkově potřebují větší regeneraci. Pro namáhané a poškozené vlasy, ať už vlivem počasí, stylingem nebo nevhodnou péčí, je určena nová řada Bond Therapy od Biolage. Značka Biolage vám možná nic neříká, ale jde o přírodní řadu značky Matrix, která už je poměrně známá. Obě značky jsou známé vlasovou kosmetikou pro profesioály v salonech, ale i pro domácí použití. A to je vlastně fajn, protože u kadeřníka jsme vždy se svými vlasy spokojení a chceme, aby spokojenost trvala i doma po návštěvě salonu.
Díky této nové řadě jsem si opět obohatila moje vlasové obzory a vyzkoušela jsem jednu z nejzvláštnějších masek na vlasy, ovšem v dobrém slova smyslu.


Tentokrát začnu netradičně maskou na vlasy. Je fajn několikrát do týdne vlasům dopřát i něco speciálního v podobě extra výživné masky na vlasy. Ta se obvykle používá po umytí vlasů šamponem, ovšem tato maska Bond Therapy je určena jako péče před šamponem. Tuto techniku občas sama praktikuji, pokud mám vlasy hodně rozlítané a vysušené. Opravdu to funguje, vlasy jsou pak zacelené, poddajnější a celkově vypadají zdravěji. A čím déle nechám masku působit, tím samozřejmě lépe. Já si s maskou obvykle ráda poležím ve vaně, klidně i půl hodiny.

A v čem je tedy tato maska zvláštní? Jak jsem už zmínila, používá se před šamponem. Jenže se neoplachuje a na ni se nanese rovnou šampon, pak se teprve opláchne a následně nanese kondicionér. Musím říct, že to má něco do sebe, protože vlasy jsou pak úžasně hladké a jemné. Skutečně mám vlasy tak, jako bych se vrátila od kadeřnice.
Já si vlasy ještě umývám i před tou maskou, abych smyla nečistoty z celého dne včetně laku na vlasy. Je to tedy trochu časově náročné kolečko, ale opravdu se to vyplatí.


Dále na řadu přirozeně přichází mytí vlasů šamponem na vlasy, protože to je základ každého mytí vlasů. Šampon je obohacen o kokosový olej a kyselinu citronovou. A citron je známý pro větší lesk vlasů a také skvěle funguje proti lupům. Pokud máte roztřepené konečky a vlasy se vám hodně lámou, šampon určitě zkuste.


Bez čeho se neobejdu, to je kondicionér. Pro mé dlouhé a jemné vlasy je to nutnost, abych je po každém mytí snadno a bez tahání rozčesala. Kondicionér je nutné nechat podobně jako masku několik minut působit, abyste dosáhli účinků. Pokud ho totiž hned opláchnete, je prakticky k ničemu. Tady ovšem opravdu stačí pár minut a nemusíte čekat třeba čtvrt hodiny. 


S řadou Bond Therapy od Biolage bych chtěla zmínit jednu věc, a tou jsou silikony. U těch jsem poměrně nekompromisní a ve vlasové péči je nevyhledávám. A v této řadě, konkrétně v šamponu a v kondicionéru jsou. Se silikony to je tak 50:50, kdy je jedna polovina odsuzuje a druhá naopak vyhledává. Vlasy jsou po nich totiž mnohem lesklejší a celkově vypadají upraveněji, takže pak je otázka preferencí, co komu vyhovuje.

Plusem je i to, že je celá řada veganská a nebyla nijak testovaná na zvířatech. Co ale také musím vyzdvihnout, je krásná vůně, která se dlouho drží i ve vlasech. Hodně mi připomíná vůní vlasových přípravků v kadeřnictví, které prostě voní jinak, než ty na domácí použití. Vlasy jsou dlouho provoněné jako po použití parfému a je to moc příjemná vůně.


Na celou řadu můžete mrknout na Elnino.cz. Bond Therapy je na Elninu novinkou a kdybyste chtěli vyzkoušet i jiné řady a produkty od značky Biolage, tak určitě mrkněte. Jestli ale mohu něco doporučit všemi deseti, pak je to právě maska na vlasy Bond Therapy.

Co říkáte na novou řadu Bond Therapy od Biolage? A řešíte u vlasové kosmetiky silikony nebo je vůbec nesledujete?

2 komentáře:

  1. Na značku čtu hodně chvály, ale ještě jsem nezkoušela:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji, dělá opravdu krásné vlasy jako ze salonu :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!