18. března 2024

Vlasová kosmetika Hristina pro krásné a zdravé vlasy

S příchodem jara mnohdy odlehčujeme jídelníčku, šatníku a možná není špatné odlehčit i vlasům. Bulharskou značku kosmetiky Hristina pravděpodobně znáte díky voňavé gurmánské řadě Stani Chef´s, co voní po cookies, třešňovém dortíku, melounovém mléčném šejku, mochitu, ananasovém jogurtu, oranžádě nebo vanilkové zmrzlině. Tyto "jedlé" vůně jsou v kosmetice velmi oblíbené a právě u Hristiny je z čeho vybírat. Nabízí ale i nezatěžující vlasové přípravky s přírodním a čistým složením na podporu silných a zdravých vlasů.


Co se týče vlasů, jsem nekompromisní, co se silikonů ve složení týče a pokud najdu na etiketě něco s příponou "-cone", nemá to u mě většinou šanci. Hristina má složení vlasové kosmetiky na čistě přírodní bázi bez jediné kapky chemie, jako jsou sulfáty, parabeny nebo již zmíněné silikony. Ty vlasy totiž obalí neviditelným filmem, přes který se k samotnému vlasu nedostanou výživné a hydratační látky z vlasových přípravků. Vlasy se pak rychleji mastí a jsou zatížené. Na druhou stranu silikony nejsou považovány za nebezpečné a nejsou tedy ani zakázané. Na první pohled mohou být hladší, snadněji se rozčesávají a někomu mohou připadat dokonce i zdravější. Je tedy na každém, jakou cestou se při mytí vlasů vydá. Já jdu určitě cestou bez silikonů. 

Šampon s jitrocelem obsahuje mydlici lékařskou, která funguje jako pěnidlo místo chemických sulfátů. Zároveň jde o léčivou bylinu s hojivými účinky, např. při ekzémech či akné, protože působí příznivě i na pokožku vlasů. 
Šampon pění opravdu hodně a vytvoří bohatou a hustou pěnu. Jak je vidět, jde to s mydlící i bez chemie. Tím pádem ho stačí použít opravdu minimální množství i na dlouhé vlasy. 
Příjemná je i vůně, která je výraznější a vlasy nechá provoněné. Za mě skvělý šampon plný přírodních výtažků, který vlasy krásně umyje a nezatíží, jsou pak nadýchanější a objemnější.
Vlasy si obvykle šamponem myji 2x po sobě, protože vlasy jsou pak čistší, méně se mastí a prodloužím si tak dobu mezi jednotlivými mytími.

SLOŽENÍ: VODA, JOJOBOVÝ OLEJ, AVOKÁDOVÝ OLEJ, MAKADAMOVÝ OLEJ, PELARGONIE EXTRAKT, MANDLON HOŘKÁ OLEJ, KYSELINA CITRÓNOVÁ, VITAMÍN E, JITROCEL EXTRAKT, ČAJOVNÍK ČÍNSKÝ VÝTAŽEK Z LISTŮ, LOPUCH VĚTŠÍ EXTRAKT, ŠALVĚJ VÝTAŽEK Z LISTŮ, KYSELINA ASKORBOVÁ, HEDVÁBÍ AMINOKYSELINY, KYSELINA MLÉČNÁ, MYDLICE LÉKAŘSKÁ EXTRAKT, SŮL, CITRON.


Co se týče kondicionérů, těch mám vždy větší spotřebu než šamponu. Protože mám dlouhé vlasy, na jeden šampon obvykle spotřebuji i dva až tři kondicionéry a jednu výživnější masku k tomu. Bez kondicionéru se tak neobejdu při žádném mytí vlasů a mělo by to tak být vždy. Šampon totiž při mytí strukturu vlasů otevře a kondicionér je zase pro změnu zacelí a uhladí. Bez něj vlasy působí suše a na omak jsou drsné a náchylnější k poškození.


Kondicionér s chmelem pro růst vlasů není typický kondicionér, jaký běžně známe z drogerie. Tedy alespoň podle mého názoru. Nemá typickou krémovou konzistenci, je to spíše jemnější balzám. Vlasy tím pádem vůbec nezatěžuje či neumastí, a to ani přesto, že obsahuje bambucké máslo a rostlinné oleje. 
Dále obsahuje extrakt z chmele, který přispívá k posílení a rychlejšímu růstu vlasů. Příznivě působí i na samotnou pokožku vlasů. Je to složka, kterou používaly na vlasy už naše babičky, které si dělaly vlasové pivní oplachy, aby byly vlasy pevnější a lesklejší. Babičky bohužel neměly jinou možnost, než si na hlavu lít pivo, což asi nebylo zrovna nejvoňavější. Kondicionér Hair Growth od Hristiny naštěstí vlasy provoní jemnou vůní.
Kondicionér se z vlasů vymývá dobře a ty jdou pak snadno rozčesávat. Není ho ani potřeba moc a bohatě stačí použít od poloviny délky vlasů po kořínky.
Vlasy si obvykle myji večer, nefénuji je a nechám je volně uschnout na vzduchu. Co mě ale čekalo ráno po probuzení, to byla naprostá paráda. Vlasy byly krásně jemné, poddajné a ani jsem nemusela jako obvykle lakem na vlasy uhlazovat jemné poletující dorůstající vlasy. Šly i krásně do culíku a hezky se leskly.

SLOŽENÍ: VODA, SEZAMOVÝ OLEJ, BAMBUCKÉ MÁSLO, AVOKÁDOVÝ OLEJ MANDLON HOŘKÁ OLEJ, KYSELINA CITRÓNOVÁ, VITAMIN E, KYSELINA ASKORBOVÁ, PANTHENOL, KOPŘIVA DVOUDOMÁ EXTRAKT Z LISTŮ, ŠALVĚJ VÝTAŽEK Z LISTŮ, CHMEL OTÁČIVÝ EXTRAKT, HEŘMÁNEK PRAVÝ EXTRAKT, VČELÍ VOSK.


Kondicionér pelargonie pro zdravý růst vlasů vlasy vyživuje a pomáhá jim zachovat pevnost, aby se netřepily a nelámaly. Kdo by to byl řekl, že pelargonie neboli muškáty, které pěstujeme obvykle doma za oknem, mají vliv na růst zdravých a silných vlasů. 
Kondicionér je lehký jako předchozí s chmelem, vlasy nijak nezatěžuje i díky mnoha olejům ve složení je také nenechá nijak mastné, protože se velmi snadno vymývá. Vlasy dělá poddajné a snadno rozčesatelné. 

SLOŽENÍ: VODA, JOJOBOVÝ OLEJ, AVOKÁDOVÝ OLEJ, MAKADAMOVÝ OLEJ, PELARGONIE EXTRAKT, MANDLON HOŘKÁ OLEJ, KYSELINA CITRÓNOVÁ, VITAMIN E, KOPŘIVA DVOUDOMÁ EXTRAKT Z LISTŮ, ŽENŠEN PRAVÝ EXTRAKT KOŘENE, ŠALVĚJ VÝTAŽEK Z LISTŮ, KYSELINA ASKORBOVÁ, HEDVÁBÍ AMINOKYSELINY, MLÉČNÉ KYSELINY, VČELÍ VOSK.


Se slevovým kódem PAVLA10 můžete využít 10 % slevu na vlasovou kosmetiku Hristina i na celý nabízený sortiment na Ecorevolution.cz.

Také máte rádi přírodní vlasovou péči bez škodlivé chemie nebo to neřešíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!