13. března 2024

Laskominky pro naše čtyřnohé chlupáče

Pokud máte doma chlupaté čtyřnohé gurmány s mlsnými jazýčky, určitě jej nepotěšíte suchým rohlíkem. A popravdě byste ani neměli. Pečivo a celkově lidská strava není pro pejsky a jejich citlivé zažívání vhodná. Ta je totiž plná soli, konzervantů, cukrů, a to vše pejskům škodí. Obyčejná čokoláda pro ně může být dokonce i smrtelná!
Pokud vám na vašich chlupáčích záleží, je třeba vybírat pečlivě to nejkvalitnější krmivo a pamlsky, jako třeba české pamlsky s roztomilým názvem Laskominky. A jsou to opravdu laskominky s velkým L. Vše se vyrábí a zpracovává ručně, suroviny se jemně melou a suší při nízkých teplotách mezi 60 - 80 °C, což pamlskům zachová veškeré živiny. V neposlední řadě i pravou vůni masa a věřím, že i tu chuť.



Pamlsky jsou jedinečné nejen složením, ale i výrobou. Na 100 g pamlsků bývá použito téměř 500 g směsi masa a jiných surovin. Dozor nad výrobou ze strany Veterinární správy je samozřejmostí, proto máte jistotu, že svým čtyřnohým parťákům dopřáváte jen to nejlepší. 

Laskominky mohou být skvělou odměnou kdykoliv během dne, pro radost nebo třeba při výcviku. Určitě to není na krmení jako takové, ale jako doplněk k běžnému krmení konzervami nebo granulemi. To by se pak nevyplatilo zejména finančně a váš pejsek by se velmi rychle rozmazlil. Nechtěl by pak jíst nic jiného než pamlsky a vám jako páníčkům by akorát tak přibyly starosti. 

Pamlsky pro psy jsou k dostání v mnoha chutných variantách a jsou především díky kvalitnímu masu plné bílkovin. Začnu rovnou hovězími pamlsky. Jde o větší, úzké a tvrdší pásky připomínající jerky, které ale jdou snadno lámat dle potřeby na menší kousky. Hodí se tak pro velké psy, ale i menší "gaučáky". 
Já je naší čivavce lámu, ale pro zabavení dám klidně i celý pásek, ze kterého si postupně ukusuje, až nakonec zmizí celý. Je to pro něj nejen chutná odměna, ale i zábavný způsob hry. 

Složení: hovězí loupaná plec, hovězí játra, mrkev, jablko, červená řepa, banán, sušená vejce.


Zajímavou variantou jsou krůtí s kokosem. Krůtí maso je často využíváno při dietách nebo veterinárních zákrocích, protože je málo tučné a dobře stravitelné. A proč zrovna kokos? V pamlscích je ve formě kokosového oleje, který má pozitivní vliv na srdce, pomáhá snižovat hladinu škodlivého cholesterolu a díky obsažené kyselině laurové působí při trávení antivirově a antibakteriálně. 
V případě krůtích pamlsků jde o silnější tyčinky, které lze také dobře ulamovat jako u hovězí verze. Jsou jen o malinko měkčí a "křupavější".

Složení: krůtí prsa, krůtí játra, mrkev, jablko, červená řepa, banán, strouhaný kokos.


Tréninkové krevetové pamlsky jsou malinkaté kuličky a proto jsou vhodné právě na výcvik pejska. Pamlsky dobře drží tvar a nejsou mastné, takže je můžete nosit volně po kapsách třeba při venkovním cvičení a z kapsy pak taháte skutečné kuličky a ne jenom drobky. Navíc si sami neušpiníte ruce ani oblečení. 
Pamlsky jsou plné bílkovin, vitamínů skupiny B, vlákniny a dalších minerálních látek. Řekla bych, že jde spíše o pamlsek pro malinkaté pejsky, protože třeba vlčáka byste s kuličkami asi jen tak lehce neuspokojili. Pro naši čivavku ale značka ideál.

Složení: krevetová moučka, lněná mouka, sušená syrovátka, kokosová mouka, jablko, červená řepa, banán.


Já osobně pamlsky samozřejmě nezkoušela a nechutnala, ale podle vůně jde o pravé masíčko, které autenticky a lákavě voní. Balení je ve znovu uzavíratelném praktickém sáčku, takže si pamlsky zachovají čerstvost i vůni. 
Hodí se pro pejsky všech velikostí, ras a pokud máte malého čivaváka jako já, dají se i snadno lámat na menší kousky. 
Nabídka příchutí je pestrá a na výběr je i více velikostí balení. Můžete tedy zkusit menší balení a pokud se pamlsky osvědčí, můžete jít příště rovnou do většího balení. Nám doma chutnaly všechny varianty bez jakéhokoliv odmlouvání a přemlouvání.


Ke značce vyrábějící Laskominky mám důvěru také z toho důvodu, že ví, které maso pro pejsky zvolit. Na výběr je vepřové, rybí, krůtí, zvěřinové či hovězí maso. Pro gurmány jsou na výběr i pamlsky s hmyzem či krevetami. Záměrně nevyužívají kuřecí maso, což je pro pejsky častým alergenem. 
Já svému pejskovi dopřávám kromě těchto pamlsků, kapsiček a granulí i vařené krůtí maso s těstovinami, takže mám jistotu, že nebude nijak strádat a dostane jen to nejlepší. Odměnou je mi pak jeho živá povaha a ten nejvěrnější a nejvděčnější psí pohled.


Laskominky pro vaše pejsky můžete pořídit na Ecorevolution.cz. Se slevovým kódem PAVLA10 můžete využít slevu 10 % na nákup, třeba právě na pamlsky.

Co váš pejsek mlsá nejraději?

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Ještě pořád si pochutnává a žadoní, takže se osvedčily :-)

      Vymazat
  2. Je super, že se dají pořídit takové dobroty i pro naše mazlíčky. :) Občas je potřeba jim také dopřát a tyhle balíčky mají nádherně udělané! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím. Občas si říkám, že náš pes jí líp, než já 😅

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!