15. listopadu 2021

Sprchové a koupelové gely Wetyzo

Pokud je někomu povědomá značka Wetyzo, tak je to právem. Už jste ji u mě viděli několikrát v souvislosti s beauty drinkem. Rozhodně také nečtete nadpis tohoto článku špatně. Tentokrát nepůjde o žádný zkrášlující nápoj s kolagenem, ale o sprchové a koupelové gely. Právě to je totiž další dlouho očekávaný produkt, do kterého se členové týmu Wetyzo pustili. 


Na výběr je spousta lákavých vůní, pro mě byla ovšem jasná volba varianta levandule. Smyslově bych si samozřejmě vybrala třeba mango nebo jinou ovocnou vůni. Koupel a sprchu mám ale vždy spojenou s uvolňujícím a relaxačním zážitkem, stejně tak samotnou levanduli. Tuto vůni si vybírám obzvláště teď na podzim, kdy si potřebujeme z podzimního počasí trošku zlepšit náladu a více zrelaxovat tělo i mysl. Zkracující se dny k tomu navíc přímo vybízí a neznám lepší odpočinek, než se naložit do horké vany, na obličej dát plátýnkovou masku a na chvíli úplně vypnout.

Vůně levandulového sprchového gelu je autentická, jako když si přivoníte k levanduli na zahrádce. O ničem chemickém tedy nemůže být ani řeč. U sprchových gelů mi na rozdíl od pleťovky výrazná vůně nevadí. Naopak ji vyhledávám a vždy mi v košíku skončí právě sprchový gel, který hodně intenzivně voní. Potřebuji mít při sprchování nějaký smyslový zážitek a to se mi díky tomuto sprchovému gelu daří skvěle. 

Složení: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sorbitan Sesquicaprylate, Glycerin, Lavandula Angustifolia Flower Extract, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Levulinate, Lavandula Angustifolia Oil, Potassium Sorbate, Citric Acid, Hydrolyzed Collagen, Linalool, Sodium Hyaluronate.


Sprchové gely mají obří 400 ml balení, takže si troufám říci, že i něco vydrží. Jistě jste si všimli i přívlastek koupelový v názvu. Každý totiž doma nemá sprchový kout a gely používá při koupeli ve vaně. Já si bez vany nedovedu život představit a jen se sprchou bych se nikdy nespokojila.
Mimo jiné se s nimi dá vykouzlit i bohatá pěna, takže je to vlastně takový produkt 2v1. Jako pěna sice není primárně určen, ale kdo se neumíte jako já koupat v čiré vodě, splní i tyto požadavky. 
Běžné pěny z drogerie používat nemohu, protože mě pak trápí gynekologické obtíže. Tento sprcháč mi tedy vyhovuje i v tomto ohledu a díky šetrnému složení nehrozí žádné neduhy na pokožce, a to ani u té hodně citlivé. 

Ve Wetyzo samozřejmě myslí i na naše nejmenší a v nabídce je i varianta Baby pro prcky. U této dětské verze je vůně naopak slabší, taková svěží, čistá, řekla bych až nevýrazná. To je pochopitelné, protože dětská pokožka je citlivější, než ta naše a výrazná parfemace také není třeba, aby zbytečně nedráždila citlivé nosánky i jemnou pokožku.

Složení: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Citric Acid, Sorbitan Sesquicaprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Collagen, Lilium Candidum Flower Extract, Sodium Hyaluronate.


Unikátní je, že sprchové gely obsahují kyselinu hyaluronovou, která se objevuje spíše v pleťové kosmetice, V tělové a obzvláště u sprchových gelů není až tak běžná. Konkrétně obsahuje nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která oproti té vysokomolekulární proniká hlouběji do pokožky, kde pracuje na buněčné úrovni a ne pouze na povrchu.

Všechny sprchové gely jsou bez azobarviv, SLS, SLES, parabenů, silikonů, či minerálních olejů. Jsou tedy šetrné nejen k pokožce, ale i životnímu prostředí. Obsahují pouze přírodní složky, které pokožku zbytečně nevysušují a zanechají ji hezky jemnou a vláčnou. 

Na všechny varianty sprchových gelů se můžete podívat na stránkách Wetyzo.cz.


Po které variantě byste sáhli jako první?

5 komentářů:

  1. The shower gel sound amazing. The packaging is really cute!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají skvěle a určitě nádherně voní, to musí být dokonalá koupel. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!