30. května 2017

Produkty Milva: 3. měsíc testování - shrnutí

A je tu třetí, ale rozhodně ne poslední měsíc s Milvou. Od března do konce května jsem nepoužívala jiné přípravky, než právě Milvu. Nedávno jsem si říkala, že až mi dojde, spotřebuji také další zásoby šamponů a kondicionérů i jiných značek. Někde jsem četla, že přípravky by se měly střídat, aby si na ně vlasy nezvykly. Ale je těžké se loučit s něčím, co mým vlasům vyhovuje. 
Za tu dobu jsem vyzkoušela tři druhy šamponů: klasický chininový, Hair repair a teď v květnu tento chininový s ženšenem. 
Ženšenový extrakt zlepšuje mikrocirkulaci vlasové pokožky a zpevňuje vlasové folikuly. Tím udržuje kořínky zdravé a životaschopné. Nebudou mít tak tendenci opouštět vaši hlavu a vypadávat. 
Šampon má čirou barvu a je bez jakékoliv parfemace. Pro někoho to může být nudné, ale pro mne je to známka kvality. Voňavé a barevné přípravky jsou mnohdy plné umělých barviv, parfémů a konzervačních látek. A pokud má šampon bílou krémovou barvu, většinou v něm najdete silikony. A to vše vlasům a celkově tělu neprospívá.
Celkovou péči o vlasy jsem doplňovala chininovou maskou a chininovou vodičkou, která růst vlasů ještě umocní.
Chininový šampon s ženšenem můžete zakoupit na e-shopu Milvaprodukty.cz za 139,- Kč. Ceny jsou ve srovnání s šampony z drogerie vyšší, ale z vlastní zkušenosti je to ta nejlepší investice do vlasové péče. Šampony z drogerie jsou navíc nadupané silikony a parabeny. V Milvě nic takového nenajdete.



A takto už se moje vlasy měnily v jednotlivých měsících. Největší změna byla znát po zastřižení vlasů po prvním měsíci. Pak už nenarůstaly tolik, ale těch pár centimetrů je každý měsíc přece jenom znát.





A co tedy Milva provedla s mými vlasy za ty tři měsíce? První měsíc jsem používala klasický chininový, který mi vlasy hodně vysušoval. Nebylo to ale vinou samotného šamponu, ale to, že jsem přešla na péči bez silikonů a vlasy se čistily od škodlivých látek. Tento proces trval cca měsíc a půl. Do formy mi také vlasy pomohl dostat šampon Hair repair. Ten bych ohodnotila ze všech, co jsem zkoušela, jako nejlepší.
Z fotografií je vidět, že vlasy za tu dobu vyrostly dle mého názoru docela slušně. Určitě tomu pomohly chininové vodičky, které jsem každý večer stříkala ke kořínkům. Účinek šamponů se tak zdvojnásobil a vlasy rostly rychleji. To jsem také zpozorovala před barvením vlasů, kdy jsem měla větší odrosty.
Teď na konci května mi přijde, že se růst vlasů trošku zarazil a razantní rozdíl mezi nimi, co se týče délky není. V čem ale pozoruji největší změnu je fakt, že se mi razantně zmírnilo padání vlasů. S tím jsem bojovala asi poslední rok. Nejdříve jsem si myslela, že je to pouze sezónní záležitost, přece jenom na jaře a na podzim vlasy vypadávají častěji, protože se jsou větší teplotní rozdíly a vlasy se s tímto šokem hůře vyrovnávají. Také mám vlasy o hodně pevnější a silnější, kvalita tedy také zaznamenala krok vpřed. Vlasy jsou jakoby uhlazenější a tolik se nemastí.

Co tedy zmínit na závěr? Milvu budu rozhodně používat i nadále, proč měnit něco, co funguje a s čím jsem spokojená. Dobré zaměstnání také přece neopustíte, když jste v něm spokojení.

Našli jste také nějaký dobrý produkt, který už nehodláte měnit?

18 komentářů:

  1. Chválím za parádní srovnání ve fotkách, Pavli. Super nápad a moc pěkný článek! :-)
    Mám trošku dilema. Gravitace na moje vlasy funguje poslední měsíce asi nejvíc za celý život a i když se snažím se s tím nestresovat a vydržet, stejně mě to hrozně štve. No neudělám s tím nic, poněvadž příčina jsou nervy (a do toho vlastně i klasika jarní padání), tedy zatínám zuby a čekám, až se vlásky umoudří :-D Ale tak má to i svoje výhody. Ušetřím za barvu na vlasy. Jedno balení od Herbatint mi teď vyjde na 2-3 aplikace :-D
    Od Milva jsem jeden šampon zkoušela, ale jelikož jsem netestovala tak dlouho jak ty, asi jsem nezvládla pořádně vyčíhat účinky :-) A navíc - nedoplňovala jsem to další péčí ze stejné řady - to asi taky udělá svoje :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) právě je to tím, že jsem testovala několik měsíců a produkty jsem nestřídala. Pokud někdo testuje šampon týden a pak řekne, že mu vlasy přestaly padat nebo se zlepšily, nevím, jestli tomu věřit. Já právě měla to "jarní padání" skoro celý rok a už jsem začínala být zoufalá. A to jsem ještě nebyla těhotná, to prý vlasy padají ostošest! Možná zkus šampon Chinin Forte, ten je na akutní případy padání a neměl by se užívat dlouhodobě :-)

      Vymazat
  2. WOW Great post!
    follow or follow? let me know
    fashion-lovely-look.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si zkusila koupit Milvu, když ji každý chválí a taky jsem spokojená. Používám chininový šampon cca měsíc a musím uznat, že mám vlasy hustější a pevnější. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsi spokojená, určitě ji používej dál, když ti sedí :-)

      Vymazat
  4. O Milvě jsem ještě neslyšela, ale tvá recenze je úžasná... péče o vlasy je velice důležitá a přitom je tak těžké najít ten správný produkt!

    Měj se krásně,
    Natálie z https://maredifragole.blogspot.co.uk/2017/05/oxford-bath-and-salisbury.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Zdá se to jednoduché, koupit si nějaký šampon, ale bohužel až po delší době a pravidelném používání se projeví účinky :-) po jednom použití se většinou nic nepozná...

      Vymazat
  5. Na Milvu som počula samé dobré ohlasy a keď vidím, ako ti tie vlasy narástli a zhustli, tak to je skvelé. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Děkuji, ale chtěla bych je ještě o hodně centimetrů protáhnout :-) za ty tři měsíce myslím slušná změna.

      Vymazat
  7. Pěkný článek, líbí se mi ukázky, jak se vlasy měnili. Hodně dřív mi vlasy moc nerostli, akorát se mi hned roztřepili konečky a byl konec. Vlasy mi znatelně začali růst až co jsem odložila všechny drogerkové šampony typu Elseve apod. a začala používat jiné s lehčím složením. Tehdy jsem měla nějakou péči ze Španělska a ani si nepamatuji jak se značka jmenovala. Hodně mi pomohli vitamíny na růst, díky tomu se mi zpevnili i nehty. Nejhorší jsou prostě ty chemikálie, které vlasy akorát obalí, nepustí k nim vodu a tím vlas uvnitř schne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, já silikonové přípravky hned odstranila. Vlasy jsou bez nich nadýchanější a lehčí, celkově jsou zdravější a je to znát jak na dotek, tak na pohled. Vitaminy jsem také dříve brala, Donna Hair, Biosil a ještě nějaké, ale to už mi vypadl název. U nich jsem ale bohužel žádné změny nezaznamenala. Možná je to také tím, že jsem změny takhle poctivě nezaznamenávala na fotkách, až teď u Milvy. No co říci na závěr, zkrátka že ji doporučuji všemi deseti :-)

      Vymazat
  8. Produkty od Milva som ešte neskúšala, ale vyzerajú perfektne! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš nějaké problémy s vlasy, vypadávání, lámání, atd., Milvu vyzkoušej :-)

      Vymazat
  9. Tak to je krásn výsledok, ja som zatiaľ šampón ani žiadnu vlasovú kozmetiku od Milvy nepoužívala, skúšala som len vodičku na pleť, ktorá mi urobila viac paseky ako úžitku. Ale ďakujem za skvelý tip, myslím že tejto značke predsa len dám ešte jednu šancu. ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vodičkami na pleť zkušenosti nemám. Na vlasy jsem zkoušela všechny produkty a byly fajn, rozhodně si šanci zaslouží :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!