2. října 2017

Bambucké máslo netradičně

Bambucká másla jsou nejčastěji k dostání v krémové verzi. O těch jste si už u mě mohli přečíst několikrát. Naposledy v článku o univerzálních šlehaných bambuckých máslech Bebutter zde, která jsou svojí konzistencí dokonalá. A ty vůně... obecně mám tuto verzi krémů v krabičce nejraději. Prostě do obsahu rýpnete prstem a naberete si takové množství, jaké zrovna potřebujete. Ale vždycky mě dokáže vytočit, když právě přes prsty se do krému dostanou různé nečistoty, třeba vlákna z oblečení nebo ručníku. Po jednom použití je to téměř v pořádku, ale koukali jste do svého krému třeba po měsíci nebo i po delší době? A to ani nemluvím o dalších nečistotách a bakteriích, které nejsou pouhým okem viditelné. Můžete si tak po čase přivodit nepříjemné pupínky nebo vyrážky. To nejmenší, co můžete udělat, je umýt si před nanášením krému ruce nebo ho zkrátka vybírat špachtličkou, kterou je po každém použití také třeba opláchnout. Je to složitější a zdlouhavější, ale dá se na to zvyknout. Nebo to rovnou vyřešit jinak...



V tomto článku si představíme tuhá bambucká másla v tyčince. A to je právě to řešení problému, které jsem zmínila v úvodu. Tuhá bambucká másla mají využití stejné jako u krémových variant. Jen s tím rozdílem, že používání je podstatně jednodušší a hlavně hygieničtější. Přiložíte na místo, které chcete hydratovat a regenerovat a tyčinkou po něm lehce přejíždíte. Pak můžete ještě rozetřít nebo nechat být. Nemusíte se bát, že by vám tuhá hmota na pokožce zůstala a udělala nějakou nežádoucí vrstvu. Při styku s teplou pokožkou krásně povolí a začne se rozpouštět a vstřebávat.
Značka ideál na cesty: nezabere žádné místo v zavazadle a nikde nic nevyteče. Balení bych přirovnala k tuhému deodorantu nebo balzámu na rty: odděláte víčko, dole šroubujete a nahoře vám vyjíždí tuhé máslo! A dál už to znáte...


Když jsem tyto kousky přivezla ukázat k rodičům, hned si namazali suché lokty a ptali se mně, kde se dají koupit. Největší úspěch měl u dědy, který má na obličeji po chemoterapiích hodně suchá místa, až strupy. Hned s jedním balením utíkal před zrcadlo a pak spustil: "A to tady jako zůstane nebo to zase vodvezeš?" Proti tomuto jsem nemohla nic namítat a jedno balení mu tedy přenechala. Babička se mě pak ptala, kam tyčinka zmizela. Děda si ji někam pečlivě ukryl a doufám, že ji babičce alespoň občas půjčí...


A teď už ke konkrétním produktům. Mám levandulovou a grepovou variantu. Levandulovou jsem zvolila proto, protože účinky této rostlinky jsou známé pro své relaxační a uklidňující účinky. A také pomáhá při bolestech hlavy a při nervovém napětí. Dobré je namazat si trošku máslíčkem místa pod nosem, ať si přivodíte krásné sny a lépe se vám usíná. Kromě éterického oleje z levandule obsahuje extrakt z měsíčku lékařského, který pomáhá proti akné či jinak poškozené pleti svými antiseptickými a regeneračními účinky.

Složení: bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, extrakt z měsíčku lékařského v sójovém oleji, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, esenciální olej z levandule lékařské, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, vitamín E, Limonene, Linalool, Geraniol.

Grepová verze vás naopak nakopne, povzbudí a zlepší náladu díky svěží vůni grepu a jalovce. Esenciální grepový olej odplavuje z těla odpadní a toxické látky a je vynikající také na celulitidu. Spolu s březovým extraktem a dalšími esenciálními oleji nastartuje lymfatický systém a pomáhá tělu se zbavovat škodlivých látek.

Složení: bio bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk bílý, candelilový vosk z rostliny Euphorbia Cerifera, slunečnicový olej, extrakt z listů břízy bělokoré, certifikován Ecocert, extrakt z listů rozmarýnu lékařského, karnaubský vosk z rostliny Copernicia Prunifera, esenciální olej z grepu, esenciální olej z plodů jalovce obecného, extrakt z jehlic borovice lesní, terpeny (součást esenciálních olejů), esenciální olej z kůry jalovce obecného, vitamín E, Limonene, Linalool.

Využití je tedy i v tomto případě univerzální a je jen na vás, kde najdete uplatnění: na pleť obličeje, na suché lokty, paty, kolena, rty, lůžka nehtů, apod. Šlehané bambucké máslo jde využít i jako zábal na vlasy, s touto tuhou verzí bych ale na vlasech moc neoperovala. Vymývání by nebylo zrovna jednoduché...

Tuhá bambucká másla v 75 ml tyčince seženete v 5 variantách na e-shopu Bebutter.cz za 159,- Kč za kus. I v případě těchto tyčinek jde o skvělou cenu. 

Co říkáte na tyto kousky? Daly byste přednost tuhým verzím nebo máte raději klasické mazací?

14 komentářů:

  1. O bambuckom masle v tyčinke som ešte nepočula, no bambucké maslo mám veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bambucké máslo používám denně, buď samotné nebo jako hlavní složka v krému. Hlavně na pleť a na ruce nebo na suchá místa, celé tělo bych si s ním ale asi nenatřela :-)

      Vymazat
  2. O téhle verzi jsem neslyšela. Nicméně bambucké máslo jako takové je bezva :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. O tejto forme masla som ešte nepočula, no hneď ma zaujalo, tiež by som ho dopriala dedkovi, on ma suché ruky aj nohy, určite by mu to pomohlo. :) Ďakujem za tip. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji výrobky v tyčince. Měla jsem krém na nohy v tyčince a bylo to super. Z těchto tyčinek mě nejvíce zaujalo to grepové. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grepové jsem nezkoušela, ale určitě bude také vonět příjemně :-)

      Vymazat
  5. O bambuckém másle v tyčince slyším teď poprvé a připadá mi to jako skvělý nápad, přesně jak píšeš v úvodu, klasické bambucké máslo, kam člověk strká prsty, není zrovna nejhygieničtější, takže o této verzi určitě pouvažuju :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to hygienické, ale i tak to mám nejraději. Když si člověk zvykne mýt ruce před použitím, dá se na to zvyknout :-) a šlehané máslo k tomu rýpání úplně vyzývá :-)

      Vymazat
  6. Ta příhoda s dědou je boží! :-D Hned jsem si vzpomněla na svou drahou polovičku, která mi stejným způsobem zabavila pomerančovou variantu másla. Jo a taky jsem mu ten odstaveček četla nahlas. Fakt mě to pobavilo :-))

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě to zrovna v tu chvíli k smíchu nepřipadalo a jen jsme s ostatními členy rodiny kroutili nevěřícně hlavou. Našeho dědu totiž známe, tak jsme se moc nedivili, smích přišel až potom :-) nenadchne ho jen tak něco. Tyčinka je tedy důkazem, že není jen tak něco obyčejného :-)

      Vymazat
  7. Niečo také by sa mi hodilo na moje suché pery :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslíčko vypadá jako maxi balzám na rty. Je skvělý, jen použití na ně je srandovní. Jedním máznutím si přemázneš i místa kolem rtů. Takže pořádně našpulit rty a pak to jde snadno :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!