20. října 2017

Práškový šampon na extra objem vlasů

Šampon může být tekutý, tuhý, suchý a nedávno jsem objevila i práškový, který nabízí obchůdek Naturale.cz. Jak už název napovídá, obchod nabízí produkty ze stoprocentně přírodních léčivých látek, bez konzervačních látek, umělých barviv a syntetických vůní. Na e-shopu najdete značky, které jsou poměrně neznámé. Jednou z nich je Eliah Sahil, od které je i práškový šampon na objem vlasů. Jedná se o certifikovanou veganskou kosmetiku bez parabenů, ftalátů, ropných derivátů, alkoholu, palmového oleje, GMO a dalších škodlivých látek. Prášková kosmetika obsahuje kvalitní namleté ajurvédské rostliny a esenciální oleje. Značka samozřejmě myslí i na klasické tekuté šampony, ale svojí netradičností si mě získal právě tento. Nevěděla jsem, co od šamponu čekat, ale musela jsem ho prostě zkusit.



Práškovému šamponu vévodí tradiční ajurvédské rostliny, jako je shikakai, mýdlové ořechy reetha, amla a haritaki. Ze všech jmenovaných znám pouze mýdlové ořechy, všechny ostatní mi nic neříkají a musela jsem se při jejich psaní hodně soustředit. Díky těmto rostlinkám budou vlasy dokonale čisté, posílené a lesklé. Prášek shikakai vlasy vyčistí, dodá jim lesk a podporuje růst. Mýdlové ořechy zabraňují vzniku lupů, působí proti vypadávání a podporují růst nových vlasů. Heritaki pokožku vyživí. Prášek z amly obsahuje velké množství vitaminu C a má antioxidační vlastnosti a používá se k boji proti stárnutí. Působí i jako přírodní kondicionér. Dále je šampon obohacen o zelený jíl, který regeneruje poškozené vlasy, dodá jim hydrataci, lesk a bojuje proti lupům.
Jemným a slabým vlasům dodá sílu a objem sojový protein, který posiluje strukturu vlasového vlákna a zároveň jej zpevňuje. Extrakt z čajovníku jemné vlasy oživí, dodá jim potřebnou vitalitu a postará se i o roztřepené konečky. 
Šampon se hodí na všechny typy vlasů, zejména ale na jemné, zplihlé, bez objemu nebo nadměrně se mastící. Prášek má hodně specifickou a nezaměnitelnou vůni a nedokážu úplně vypíchnout, co mi připomíná.


Asi vás bude nejvíce zajímat, jak se vlastně tento šampon používá. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché. Jednu až dvě lžičky stačí smíchat v malé mističce s vodou. Pro ještě jednodušší použití lze prášek usypat přímo z balení a smíchat s vodou na dlani, tuto brčálově zelenou směs vmasírovat do pokožky a vlasů a poté dobře opláchnout. 
Pokud běžně používáte tužidla nebo laky na vlasy, je dobré postup mytí opakovat, dokud nebudou vlasy zcela čisté. Já už si na mytí 2x po sobě zvykla a na vlasech je to opravdu znát.
Jen pozor na vysypávání "šamponu". Prášek je hodně jemný a má tendenci se vysypat zbytečně ve velkém množství. Takže i když je v plechovce zdánlivě malá dírka, opatrně s tím.

Šampon před smícháním s vodou

Šampon po smíchání s vodou

Složení: Solum Fullonum, Acacia Concinna, Sapindus Mukorossi, Emblica Officinalis, Terminalia Chebula, Terminalia Bellirica, Phyllanthus Urinaria, Soy Proteine, Camellia Oleifera, Rosa Centifolia Oil.

Nejdříve jsem nevěděla, jak s šamponem pracovat. Přece jenom je to něco úplně jiného, než jsem byla doposud zvyklá. Po prvním použití jsem měla vlasy poměrně vysušené. Ale zato byly objemnější, protože nebyly připláclé k hlavě. Ta vysušenost byla způsobena hlavně tím, že jsem si odvykla používat po šamponu kondicionéry. Příště už jsem to zkusila s kondicionérem a vlasy byly krásně hebké a nikde mi nepoletovaly. Jde rozhodně o zajímavý produkt a je třeba si k němu najít tu správnou cestu a osvojit si způsob používání, který vám bude nejvíce vyhovovat.  
A i můj přítel po něm občas sáhne a to je většinou nad jeho síly, aby si musel číst jak se co používá, natož něco sám míchat. Nevím teda jakou metodu zvolil on, ale že ho použil jsem poznala podle rozsypání prášku ve vaně. Chlapi si hold na pořádek moc nepotrpí...

Práškový šampon na objem vlasů seženete na e-shopu Naturale.cz. Pokud rádi zkoušíte neobvyklé věci jako já, nebojte se po něm mrknout a zkusit ho.

Zaujal vás tento práškový šampon? Jaké varianty šamponů upřednostňujete? A zkoušeli jste už v péči o vlasy také něco neobvyklého?

22 komentářů:

  1. Práškový šampón vyzerá veľmi dobre, určite by sa mi s ním fajn pracovalo, ta prášková textúra je super. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to určitě něco jiného než na co jsem byla zvyklá. Doteď byl můj největší experiment s vlasy v podobě tuhého šamponu. Je třeba si osvojit techniku a pak už to jde samo :-)

      Vymazat
  2. O takomto šampóne som ešte nepočula ale vyzerá zaujímavo. Rada skúšam nové veci a možno sa pozriem aj po tomto šampóne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ráda zkoušíš nové a zvláštní věci, tak to se po něm určitě mrkni :-)

      Vymazat
  3. Takýto šampón som ešte nikdy neskúšala, ale vyzerá perfektne! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Pre mňa úplná novinka! Som ale rada, že som prišla na niečo nové ✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi není na trhu moc práškových šamponů nebo jsem je ještě neobjevila :-)

      Vymazat

  5. Nice post dear …………………keep posting!!!!!

    Calendars

    OdpovědětVymazat
  6. téda, vyzerá to výborne :) o práškovom šampóne som ešte nepočula, no určite by som ho rada skúsila :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směle do toho, zajímavá zkušenost. Už jen to mytí je zážitek. Zase něco jiného, než klasický tekutý šampon :-)

      Vymazat
  7. Šampon vypadá opravdu zajímavě, určitě bych ho taky ráda vyzkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Já moc práškové šampony nepoužívám, vlasy mám po nich takové všelijaké. :) Ale tohle zní dobře.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
  9. Já upřednostňuji tekuté, momentálně se chystám na Urtekram. Zkoušela jsem i tuhé šampony a tam si nejsem jistá. Vlasy si zvyknou tak po týdnu ale přišlo mi že mi hrozně elektrizují vlasy, to se mi nikdy nestávalo. Tohle vypadá fantasticky, miluji zkoušet takovéto netradiční věci. Ovšem nevím jak velké množství bych si musela usypat abych vlasy důkladně umyla, přeci jenom je mám dost dlouhé a husté. Kolikrát mi dělá problém pořádně vymýt masku z vlasů. Tohle je podle mě dobrá alternativa pro jemné vlasy co tak koukám na eshop.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Urtekramu jsem zkoušela kokosový :-) koupila jsem si ho hlavně díky té vůni... já mám také dlouhé vlasy, ale zase poměrně jemné, takže jsem ho nemusela usypávat moc. Ale nemyslím si, že i na husté vlasy by ho bylo potřeba hodně. Je potřeba to párkrát vyzkoušet. Jen se smývá o něco déle než obvykle u tekutých šamponů, ale i to je o zvyku :-)

      Vymazat
  10. Zaujímavý produkt a aj keď uprednostňujem klasické šampóny tento si získal moju pozornosť. :) Super článok. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kdykoli čtu o ajurvédských bylinkách, mám pocit, že si při pokusu o vyslovení jejich jmen zlomím jazyk. A to ani nemluvím o tom, že vůbec nevím, jak vypadají :-) Mám se evidentně ještě co učit :-)

    Taky si myju vlasy 2x. Už automaticky. A to i když nepoužiju tužidlo nebo lak.

    A přítele se zeptej, k jakému způsobu použití nakonec došel. Fakt by mě to zajímalo :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to radši ani nechci vědět. Stačí mi vždycky ten svinčík okolo. Stále mě nepřestává udivovat co, jakou při obyčejné sprše dokáže kolem vany udělat potopu. Po mě není nikde ani kapka, ale po něm... no někdy si říkám, proč se rozčilovat... nebylo by lepší bydlet sama? Určitě by mi ze zbytečných starostí nepadaly tolik vlasy :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!